ΔΙΕΘΝΕΙΣ

O A. Brandstetter νέος πρόεδρος της Insurance Europe


Ο Α. Brandstetter, CEO και πρόεδρος του αυστριακού ομίλου UNIQA, θα είναι για τα επόμενα τρία χρόνια ο πρόεδρος της Insurance Europe, της ευρωπαϊκής ένωσης ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών εταιρίων.

Ο Brandstetter βρίσκεται στο τιμόνι της UNIQA από το 2011, ενώ εργάζεται στον όμιλο από το 1997. Σχολιάζοντας την εκλογή του, είπε «Η κοινωνία μας εξελίσσεται ταχύτατα και το ίδιο θα πρέπει να κάνει και ο κλάδος μας. Είναι μεγάλη τιμή η εκλογή μου στην θέση αυτή, από την οποία θα εκπροσωπώ για τα επόμενα τρία χρόνια τον ευρωπαϊκό ασφαλιστικό κλάδο.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες συνδράμουν σε πολύ μεγάλο βαθμό στο κοινωνικό σύνολο, τόσο προστατεύοντας τους ασφαλισμένους, όσο και μέσω των μακροπρόθεσμων επενδύσεων που στηρίζουν την οικονομία. Η κοινωνία μας εξελίσσεται ταχύτατα και το ίδιο θα πρέπει να κάνει και ο κλάδος μας, οπότε θεωρώ ότι είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα η περίοδος κατά την οποία αναλαμβάνω να εκπροσωπήσω τους Ευρωπαίους ασφαλιστές όχι μόνο σε ευρωπαϊκό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο».

Ο Brandstetter που εξελέγη στις 23/05 κατά την Γενική Συνέλευση της Insurance Europe στην Μαδρίτη, διαδέχεται τον Sergio Balbinot, μέλος του Management Board τoυ Allianz Group, ο οποίος εξάντλησε το ανώτατο όριο των δύο συνεχόμενων θητειών στην προεδρία. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Sergio για την τεράστια συμβολή του κατά την διάρκεια των τελευταίων οκτώ ετών. Αποτέλεσε, πραγματικά, μια ισχυρή κινητήριο δύναμη και ο τρόπος με τον οποίο εκπροσώπησε τους Ευρωπαίους ασφαλιστές ήταν κυριολεκτικά εξαιρετικός», συμπλήρωσε ο Andreas Brandstetter.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 1 =

To Top