Ασφάλιση για Φυσικές Καταστροφές

Ο δείκτης κινδύνου για ανθρωπογενείς και φυσικές καταστροφές στην Αθήνα


Το βαθμό στον οποίο είναι εκτεθειμένοι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις σε κινδύνους στην Αθήνα αλλά και το κόστος που θα μπορούσε να επιφέρει ένα καταστροφικό γεγονός – ανθρωπογενές ή φυσικό – καταγράφουν για άλλη μία χρονιά οι Lloyd’s στο City Risk Index.

Σύμφωνα με τον εν λόγω δείκτη, που έρχεται να μετρήσει κινδύνους σε περισσότερες από 300 μεγαλουπόλεις παγκοσμίως, το ΑΕΠ της Αθήνας ανέρχεται σε 96,99 δις δολάρια και ο βασικότερος κίνδυνος είναι η κατάρρευση της αγοράς που μπορεί να οδηγήσει σε απώλειες 0,67 δις δολαρίων.

Δεύτερος σε τάξη μεγέθους κίνδυνος είναι η πτώχευση που υπολογίζεται ότι μπορεί να κοστίσει 0,25 δις, τρίτος η ανθρώπινη πανδημία (0,11 δις) και ακολουθούν οι κυβερνοεπιθέσεις (0,11 δις), commodity price shock (0,1 δις), σεισμός (0,08 δις), πλημμύρες (0,04 δις) κ.α. Στο σύνολο των ευρωπαϊκών πόλεων για την Αθήνα εκτιμάται ότι ο δείκτης City Risk Index ανέρχεται στο 1,53% του ΑΕΠ της.

Σε παγκόσμιο επίπεδο το μεγαλύτερο δείκτη εμφανίζει η Κωνσταντινούπολη που φτάνει στο 17,24% και τον χαμηλότερο η Στοκχόλμη και το Τορόντο με 0,64% και το Dortmund με 0,59%.

City Risk Index: Αθήνα

 


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 4 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ο δείκτης κινδύνου για ανθρωπογενείς και φυσικές καταστροφές στην Αθήνα! https://www.insurancedaily.gr/o-diktis-kindynou-gia-anthropogenis-ke-fysikes-katastrofes-stin-athina/