Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ο κλάδος Υγείας φρεσκάρει την Ασφαλιστική Αγορά στο νομό Καβάλας


Συνεχίζουμε το ρεπορτάζ μας στην Ασφαλιστική Αγορά του νομού Καβάλας – στο πλαίσιο της στήλης Ασφαλιστικό Οδοιπορικό – παρουσιάζοντας την εικόνα που σχηματίσαμε – από επαφή που είχαμε με Ασφαλιστές της αγοράς – για τους κλάδους Ζωής & Υγείας.

ρεπορτάζ του Νίκου Μωράκη 

Λόγω της αυξημένης ζήτησης στον κλάδο Υγείας οι ανεξάρτητοι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές αρχίζουν να ενημερώνονται και να αποκτούν γνώσεις και στις ζωικές ασφαλίσεις. Η διαπίστωση που είχαμε κάνει στο παρελθόν ότι δηλαδή στην περιφέρεια υπάρχουν ασφαλιστές δύο ταχυτήτων αρχίζει να ξεθωριάζει χωρίς όμως να έχει εξαλειφθεί. Γραφεία, όπως αυτά της ΑΧΑ της MetLife αλλά και της NN, έχουν τη μερίδα του λέοντος της συγκεκριμένης αγοράς με την ERGO να ετοιμάζεται να εισέλθει δυναμικά μετά και την τοποθέτηση του κ. Γαβριηλίδη (πρώην Ασφαλιστής ΑΣΠΙΣ & International Life) στη θέση του περιφερειακού διευθυντή της Εταιρείας (γνωστός ασφαλιστής στο Νομό) αλλά και της αναδιοργάνωσης που έχει προβεί το τελευταίο διάστημα στον συγκεκριμένο κλάδο.

Ένα από τα παλιότερα γραφεία της πόλης είναι και αυτό της AXA Ασφαλιστικής της κ. Τσίτρα, συντονιστή ομάδας στην περιφέρεια του κ. Παυλίδη το οποίο λόγω της σταθερότητάς του στο πέρασμα των χρόνων αλλά και της ομάδας που έχει δημιουργηθεί, έχει τη μεγαλύτερη διείσδυση στην πόλη.

Διαβάστε επίσης: Υπάρχει Ασφαλιστικός Σφυγμός στο νομό Καβάλας 

Στον αντίποδα αναμφίβολα ο μεγαλύτερος Ζωικός Ασφαλιστικός Σύμβουλος της πόλης είναι ο Συμεών Μακέδος – συνεργάτης της MetLife – πρώην Ασφαλιστής της ΑΣΠΙΣ και δύο φορές συνεχόμενα βραβευμένος από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Συμβούλων (ΠΣΑΣ). Ασφαλιστές του agency που έχουν επενδύσει στην ανάλυση αναγκών και στη συμβουλευτική των υπηρεσιών που προσφέρουν κάνοντας τη διαφορά. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια πελάτη Ασφαλιστικού Συμβούλου στην Καβάλα

«Δεν περιμέναμε να είναι έτσι οι Ασφαλιστές, είχαμε συνηθίσει άλλη εικόνα». 

Σε περίοπτη θέση της πόλης υπάρχει και το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας το οποίο από το 2009 μεταφέρθηκε στην περιοχή του Αγ. Σίλα από την παραλιακή. Ένα νοσοκομείο άρτια εξοπλισμένο που ανταποκρίνεται στις βασικές ανάγκες των πολιτών και που τον περασμένο Οκτώβρη ανακοίνωσε προσλήψεις 102 νέων ατόμων ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, θεμάτων σίτισης και καθαριότητας. Διαγωνισμό που όμως η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι «στήθηκε» καθώς η λίστα με τους επιτυχόντες του διαγωνισμού άλλαξε τρεις φορές. Περίεργο και όμως ελληνικό είναι και το περιστατικό ότι γιατρός που εργαζόταν εδώ και 17 χρόνια στο νοσοκομείο δεν διέθετε πτυχίο γιατρού! Πέρα από αυτά τα προβλήματα όμως το νοσοκομείο το τελευταίο διάστημα φαίνεται να κάνει βήματα προόδου καθώς από τον περασμένο Σεπτέμβρη διαθέτει μαγνητικό τομογράφο, από τον περασμένο Οκτώβρη δέχεται ραντεβού για αιματολογικές εξετάσεις ενώ την ίδια περίοδο ξεκίνησε και η λειτουργία του ιατρείου για τον καρκίνο του προστάτη.

Μέσα από τις συζητήσεις που κάναμε με τους Ασφαλιστικούς Συμβούλους των agency διαπιστώσαμε επίσης ότι ο κόσμος αναγνωρίζει πλέον την αξία των υπηρεσιών που προσφέρουν. «Ο κόσμος θέλει αλλά δεν μπορεί» μας δήλωσε χαρακτηριστικά ένας ασφαλιστής συνεχίζοντας «είναι υποχρέωσή μας να τον βοηθήσουμε ακόμα και να κάνει σωστή διαχείριση των οικονομικών του προκειμένου να μπορέσει να ασφαλιστεί. Αυτή είναι η δουλειά μας και έτσι θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου». Στο θέμα των συντάξεων οι περισσότεροι ασφαλιστές μάς δήλωσαν ότι ο κόσμος αρχίζει και ιεραρχεί τις ανάγκες του και πως σιγά σιγά η ιδέα μιας ιδιωτικής σύνταξης συμπληρωματικής στο πρώτο και δεύτερο πυλώνα αρχίζει να ωριμάζει.

Λοιποί κλάδοι

Όταν μιλάμε για λοιπούς κλάδους στην περιφέρεια αναφερόμαστε κυρίως στην ασφάλιση κατοικίας. Εδώ το bancassurance «ενοχλεί» ανοικτά την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση καθώς κατά δήλωσή τους οι τράπεζες (όχι όλες) λειτουργούν αθέμιτα. Κάνουν κατάχρηση εξουσίας και απαιτούν από τους καταθέτες τους που έχουν και ενυπόθηκο δάνειο να ασφαλίζουν τις κατοικίες τους μέσω των δικών τους συστημάτων. Παράλληλα η αναδυόμενη αγορά του Airbnb δίνει νέες εργασίες σε πολλούς διαμεσολαβητές που ενημερώνουν τους ιδιοκτήτες των κατοικιών για τα αντίστοιχα προγράμματα που υπάρχουν.

Συμπέρασμα

Ο νομός της Καβάλας φιλοξενεί όλες τις μεγάλες Ασφαλιστικές Εταιρείες του κλάδου και στη Ζωή και στις Γενικές Ασφαλίσεις. Χώρος για περαιτέρω ανάπτυξη εργασιών υπάρχει ειδικά στον κλάδο Ζωής ενώ ο ανταγωνισμός μεταξύ των ασφαλιστών είναι σε υγιές επίπεδο κάτι που φαίνεται από τη συμμετοχή τους στον τοπικό Ασφαλιστικό Σύλλογο. Ο κόσμος ενδιαφέρεται κυρίως για ασφαλίσεις υγείας καθώς για μικρά περιστατικά επισκέπτονται το Γενικό Νοσοκομείο αλλά για τα σοβαρά ή πολύ σοβαρά προτιμούν μέσω ασφαλιστηρίου συμβολαίου να κλείνουν ραντεβού στα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Το αυτοκίνητο είναι ο βασικός κλάδος που συντηρεί μεγάλο ποσοστό των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών ενώ δεν είναι και λίγες οι συγχωνεύσεις γραφείων ή οι συνεργασίες με μεγαλύτερα σχήματα προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις αλλαγές τις οποίες βιώνει η Ασφαλιστική Αγορά.

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 

Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ συμμετείχαν 8 Ασφαλιστικές εταιρείες (AXA, ERGO, Interlife, MetLife, Εθνική Ασφαλιστική, Ευρωπαϊκή Πίστη, Ιντερσαλόνικα) όπως επίσης και 2 μεγάλα μεσιτικά γραφεία (Mega Brokers & Sofos Insurance) με τους συνεργάτες τους. Πιο συγκεκριμένα ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Νίκος Μωράκης συναντήθηκε και επικοινώνησε με τους:

 • Στάθη Γαβριηλίδη – Regional Agency Manager, ERGO Ασφαλιστική
 • Ελένη Τσίτρα – Συντονιστή Ομάδας, AXA Ασφαλιστική
 • Γιώργος Καρυώτης – Περιφερειακός Διευθυντής Ευρωπαϊκή πίστη
 • Γρηγόριο Χιόνη – Ανεξάρτητο Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή, Πιπεργιάς Δ. – Χιόνης Γ. Ο.Ε.
 • Δημήτρη Πιπεργιά – Ανεξάρτητο Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή, Πιπεργιάς Δ. – Χιόνης Γ. Ο.Ε.
 • Ιωάννη Χάιδο – Εμπορικός Διευθυντής, Πιπεργιάς Δ. – Χιόνης Γ. Ο.Ε.
 • Ελευθέριο Τσαμπάζη – DSF Executive, MetLife
 • Φίλιππο Εσιρπέογλου – Ασφαλιστικό Σύμβουλο Ζωής, MetLife
 • Χρήστο Παλτζόγλου – Ασφαλιστικό-Επενδυτικό Σύμβουλο, MetLife
 • Συμεών Μακέδο – Life & Pension Adviser, MetLife
 • Σταύρο Παντέρμαλη – Διευθυντής Υπ/τος Καβάλας, Ιντερσαλόνικα
 • Κωνσταντίνο Φραγκάκη – Περιφερειακό Διευθυντή, Sofos Insurance Agency
 • Γιώργo Κουκουτίνη – Αφοί Γεωργιάδη Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι, συνεργάτες Mega Brokers

Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × five =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ο κλάδος Υγείας φρεσκάρει την Ασφαλιστική Αγορά στο νομό Καβάλας! https://www.insurancedaily.gr/o-klados-ygias-freskari-tin-asfalistiki-agora-sto-nomo-kavalas/