Ασφαλιστικές Ειδήσεις

O Virgil Soncutean νέος CEO της Allianz-Tiriac Asigurari


echipa-allianz-tiriac-asigurari-deva_1004_792Η Allianz-Tiriac Asigurari, είναι ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας της Ρουμανίας. Στην εταιρεία αναλαμβάνει από 1η Σεπτεμβρίου ο Virgil Soncutean, ως CEO, αντικαθιστώντας τον Αυστριακό Remi Vrignaud ο οποίος διοικούσε την εταιρεία από τον Σεπτέμβριο του 2012.

Ο Vrignaud θα συμμετέχει πλέον στο συμβούλιο ανωτάτων στελεχών της Allianz Group ως επικεφαλής, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Allianz-Tiriac. Υπό των ημερών του, η Allianz-Tiriac Asigurari κατέκτησε την πρώτη θέση στην ασφαλιστική αγορά της Ρουμανίας, η οποία είχε κλονιστεί από αρκετά σκάνδαλα τα τελευταία έτη.

Το 2015, η εταιρεία είχε μικτά ασφάλιστρα 239 εκατομμύρια ευρώ, 7% υψηλότερα σε σύγκριση με το 2014. Η αύξηση των εσόδων κατά 17% σε σχέση με το 2012 και η αναλογία των λειτουργικών κερδών αυξήθηκε από 0,8% το 2012 σε σχεδόν 7% το 2015, σύμφωνα με το εκθέσεις της εταιρείας.

Η Allianz-Tiriac είχε μερίδιο αγοράς 12% το 2015, σύμφωνα με την Εποπτική Αρχή Χρηματοοικονομικών Ρουμανίας (ASF).

Η Allianz-Tiriac Asigurari είναι μια κοινοπραξία του γερμανικού ασφαλιστικού ομίλου Allianz και του Ρουμάνου επενδυτή Ion Tiriac. Η Allianz κατέχει το 52% της εταιρείας και o Τiriac  κατέχει το 44,5%.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve − 7 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
O Virgil Soncutean νέος CEO της Allianz-Tiriac Asigurari! https://www.insurancedaily.gr/o-virgil-soncutean-neos-ceo-tis-allianz-tiriac-asigurari/