Ασφάλιση Αυτοκινήτου Ειδήσεις & Νέα

Όχι της Allianz σε ακριβότερα συμβόλαια για επικίνδυνους οδηγούς

αυτοκινητο, παρμπριζ, οδηγός, εθνική οδός

Μία από τις τέσσερις εταιρείες που καλύπτουν την υποχρεωτική από το νόμο αστική ευθύνη στην Αυστραλία, η Allianz, αποφάσισε να μην προχωρήσει την τιμολόγηση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων ιδιοκτητών οχημάτων με βάση το πόσο επικίνδυνα οδηγούν.

Η ιδέα για τη σύνδεση των ασφαλίστρων με την επικινδυνότητα του κάθε οδηγού προτάθηκε από κρατική επιτροπή με το επιχείρημα ότι η κίνηση αυτή μπορεί να αποτελέσει κίνητρο ορθότερης συμπεριφοράς στο δρόμο.

Ωστόσο, η επιτροπή παραδέχτηκε ότι «είναι δύσκολο να προβλεφθεί ο βαθμός στον οποίο η σύνδεση των ασφαλίστρων με την οδηγική συμπεριφορά στα συμβόλαια αστικής ευθύνης μπορεί να επηρεάσει άμεσα τη συμπεριφορά των οδηγών, σημειώνοντας ότι τα αποδεικτικά στοιχεία είναι περιορισμένα».

Σε δήλωση της η Allianz στο The Courier-Mail ανέφερε ότι “δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα υψηλότερα ασφάλιστρα σε οδηγούς με λιγότερες ικανότητες ή οδηγούς που που δεν έχουν αίσθηση ​​της ασφάλειας θα έχουν επιπτώσεις στην συμπεριφορά των οδηγών ή σε ατυχήματα”.

Πηγή: insurancebusinessmag

 


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 − six =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Όχι της Allianz σε ακριβότερα συμβόλαια για επικίνδυνους οδηγούς! https://www.insurancedaily.gr/ochi-tis-allianz-se-akrivotera-symvolea-gia-epikindynous-odigous/