ΔΙΕΘΝΕΙΣ

Οικογένειες θυμάτων απορρίπτουν την προσφορά αποζημίωσης της Boeing

iNews

Απέρριψαν την πρόταση της Boeing για αποζημίωση 15 οικογένειες από την Κένυα, που είχαν συγγενείς στην πτήση με το Boeing 737 που συνετρίβη το Μάρτιο λίγα λεπτά μετά από την απογείωσή του. Στόχος των οικογενειών είναι να διεκδικήσουν αποζημιώσεις μέσω της δικαστικής οδού. “Μέχρι τώρα οι πελάτες μας απέρριψαν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό” αναφέρει σχετικά ο δικηγόρος Irungu Kangarta, επισημαίνοντας ότι “η εταιρεία προσπάθησε δύο φορές να προχωρήσει σε διακανονισμό με τις οικογένειες των θυμάτων. Δεν θα υπάρξει διεκδίκηση αποζημίωσης όσον αφορά την Ethiopean Airways.”

Έφτιαχναν το λογισμικό των 737 μηχανικοί με 9 δολ. την ώρα

Η Boeing αντιμετωπίζει δεκάδες αγωγές για τις δύο συντριβές στα 737 Max jet. Οι συγγενείς των επιβατών στην Lion Air 737 Max που συνετρίβη στην ακτή της Ινδονησία προχώρησαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, ωστόσο στην περίπτωση της Ethiopian Airlines η εξέλιξη ήταν διαφορετική, με τις οικογένειες να αναμένουν περισσότερες πληροφορίες από το ατύχημα και να κινούνται διακστικά.

Η Boeing δήλωσε την περασμένη Τετάρτη ότι θα προσφέρει 100 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τις οικογένειες και τις κοινότητες που επλήγησαν από τις δύο συντριβές των 737 Max αεροσκαφών. Συνολικά έχασαν τη ζωή τους 346 άτομα. Σε δήλωσή της μάλιστα η εταιρεία αναφέρει ότι η πρόταση που έκανε είναι υψηλότυερη από την αποζημίωση που θα προκύψει δικαστικά.

Πηγή: Insourance Journal
https://www.insurancedaily.gr/boeing-737-max-parapona-gia-aneparki-egchiridia-ke-apotomi-voutia-tou-skafous/

Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 4 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Οικογένειες θυμάτων απορρίπτουν την προσφορά αποζημίωσης της Boeing! https://www.insurancedaily.gr/oikogeneies-thymaton-aporriptoyn-tin/