Κοινωνική Ασφάλιση

Όλο το σχέδιο για τις νέες εισφορές των επαγγελματιών


Το ΣτΕ δεν άνοιξε το δρόμο για αλλαγές μόνο στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, αλλά και στις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών. Το ΣτΕ έκρινε πως τα ποσοστά των εισφορών των επαγγελματιών για την κύρια ασφάλιση είναι υψηλά σε σχέση με εκείνα των μισθωτών. Επίσης, εμμέσως υποστήριξε ένα σύστημα προκαθορισμένων εισφορών.

Έτσι η Κυβέρνηση «νομιμοποιείται» να αποσυνδέσει τις εισφορές από το φορολογητέο εισόδημα, ανατρέποντας τον «πυρήνα» του νόμου Κατρούγκαλου σε σχέση με τον τρόπο υπολογισμού των κρατήσεων των μη μισθωτών όπως ίσχυε από το 2017.

Από εκεί και πέρα, στην Κυβέρνηση σχεδιάζουν να θεσπίσουν ως ελάχιστες εισφορές ανά μήνα το ποσό των 180-190 ευρώ το οποίο είναι ελαφρώς υψηλότερο από το σημερινό επίπεδο των σημερινών ελαχίστων εισφορών των 175 ευρώ με βάση το σημερινό κατώτατο μισθό (26,9% Χ 650 ευρώ/μήνα). Ωστόσο, οι αποκλίσεις είναι μεγαλύτερες σε σχέση με όσους δηλώνουν μεταξύ 7800 -15000 ευρώ ετησίως. Ωφελημένοι θα είναι όσοι δηλώνουν πάνω από 15000 ευρώ ετησίως. Οι νέες εισφορές θα εφαρμοστούν από τις αρχές του 2020, αφού πρώτα ψηφισθούν οι σχετικές αλλαγές.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 + 15 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Όλο το σχέδιο για τις νέες εισφορές των επαγγελματιών! https://www.insurancedaily.gr/olo-to-schedio-gia-tis-nees-eisfores-ton/