Κοινωνική Ασφάλιση

Ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση των εισφορών του 2017

money

Τέλειωσε η διαδικασία της εκκαθάρισης ασφαλιστικών εισφορών έτους 2017 Ελεύθερων Επαγγελματιών, Αυτοαπασχολούμενων και Αγροτών που ασκούσαν αποκλειστικά Επιχειρηματική ή Αγροτική Δραστηριότητα, κατά το έτος εκκαθάρισης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΚΑ.

Έχουν ήδη αναρτηθεί στον ιστότοπο του Οργανισμού 1.155.534 ειδοποιητήρια εκκαθάρισης ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία εκκαθάρισης για τις υπόλοιπες κατηγορίες (παράλληλη Μισθωτή Απασχόληση, αμειβόμενος με ΔΠΥ παρ.9 αρ.39 Ν.4387/2016).

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο του ΕΦΚΑ για να πληροφορηθούν τα αποτέλεσμα της εκκαθάρισης, να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο, να ενημερωθούν μέσω του «Ενημερωτικού Σημειώματος Εκκαθάρισης» και των Συχνών Ερωτήσεων.

Υπενθυμίζεται πως αν από την εκκαθάριση των εισφορών του 2017 προκύψει χρεωστικό υπόλοιπο, τότε αυτό θα πρέπει να εξοφληθεί σε 5 ισόποσες μηνιαίες δόσεις,αρχής γενομένης από την 31η Μάη. Αν προκύψει πιστωτικό υπόλοιπο, τότε αυτό θα επιστραφεί εφόσον ξεπερνά τα 50 ευρώ. Αν βρίσκεται κάτω από το επίπεδο των 50 ευρώ, τότε θα συμψηφισθεί σε μελλοντικές εισφορές.


1 Comment

1 Σχολιο

  1. tasos

    May 11, 2018 at 10:16 AM

    ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ;; (ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50€) ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΣΑΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΜΟΝΟ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ ΜΕ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΑΝ ΕΠΙΛΟΓΗ.

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − fifteen =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση των εισφορών του 2017! https://www.insurancedaily.gr/oloklirothike-ekkatharisi-ton-isforon-tou-2017/