Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Όμιλος Σαρακάκη – Απόλλων δίνουν αίμα και «μοιράζονται τη ζωή»


Εθελοντική αιμοδοσία διοργάνωσε την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη με τη συμμετοχή των εργαζομένων και του στελεχιακού δυναμικού της Απόλλων.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη υλοποιεί τα τελευταία χρόνια με κύριο στόχο να προσφέρει αίμα σε παιδιά που νοσούν από Μεσογειακή αναιμία, δημιουργώντας μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες αίματος στην Ελλάδα. Μιλώντας σχετικά η Γενική Διευθύντρια της εταιρείας Απόλλων Μεσιτείας Ασφαλίσεων κ. Σ. Σικοτάκη, δήλωσε ότι «η αιμοδοσία αποτελεί προσφορά ζωής.

Διαθέτοντας μόλις 5 λεπτά από το χρόνο μας, σώζουμε ανθρώπινες ζωές και ενισχύουμε την τράπεζα αίματος του Ομίλου». Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου υγείας στη χώρα μας μόνο το 52% του αίματος προέρχεται από εθελοντική αιμοδοσία ενώ το 48% προέρχεται από το συγγενικό περιβάλλον. Αν δίνει αίμα συστηματικά το 2% του πληθυσμού, περίπου 200.000 τακτικοί εθελοντές, τότε η Ελλάδα θα έχει αυτάρκεια σε τράπεζες αίματος.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × one =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Όμιλος Σαρακάκη – Απόλλων δίνουν αίμα και «μοιράζονται τη ζωή»! https://www.insurancedaily.gr/omilos-sarakaki-apollon-dinoun-ema-ke-mirazonte-ti-zoi/