Κοινωνική Ασφάλιση

«Ορόσημο» ο Οκτώβρης για τις επικουρικές συντάξεις


Σε λιγότερο από 2 μήνες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στην επικουρική ασφάλιση. Με Απόφαση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότη Μηταράκη, συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας στο Υπουργείο Εργασίας, ενώ μέχρι τις 9 Οκτωβρίου πρέπει η εν λόγω ομάδα να παραδώσει το πόρισμα της στον ίδιο. Όπως αναφέρεται στην ίδια Απόφαση, έργο της εν λόγω Ομάδας θα αποτελέσει η επεξεργασία και διατύπωση του μηχανισμού μετάβασης σε ένα νέο σύστημα κεφαλαιοποιητικής επικουρικής ασφάλισης στην Ελλάδα.

Η Πρόεδρος μπορεί να καλεί να συμμετέχουν στις εργασίες της ομάδας εκπρόσωποι φορέων, εμπειρογνώμονες ή πρόσωπα από τον ιδιωτικό τομέα με ειδικές γνώσεις στα θέματα που άπτονται του έργου της ομάδας, εφόσον αυτό κρίνεται χρήσιμο ή/και αναγκαίο. Οι συνεδριάσεις της Ομάδας Εργασίας θα πραγματοποιούνται εντός του κανονικού ωραρίου εργασίας.

Τα μέλη της Ομάδας Εργασίας δε θα λαμβάνουν χρηματική αποζημίωση, αναφέρει η Απόφαση. Πληροφορίες αναφέρουν πως το σχέδιο το οποίο εξετάζει η ηγεσία του Υπ. Εργασίας προβλέπει ίδρυση, το 2021, μίας ”συνιστώσας” επαγγελματικής ασφάλισης στο ήδη υπάρχον δημόσιο Ενιαίο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ). Όσοι ενταχθούν στην ασφάλιση από το 2021 θα μπορούν να ασφαλίζονται στην νέα «συνιστώσα», εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν. Όσοι δεν το επιθυμούν, θα ασφαλίζονται στην ήδη υπάρχουσα (δημόσια) επικουρική ασφάλιση.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − three =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
«Ορόσημο» ο Οκτώβρης για τις επικουρικές συντάξεις! https://www.insurancedaily.gr/orosimo-o-oktovris-gia-tis-epikoyri/