Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Παραίτηση 2 στελεχών στους Lloyds μετά από καταγγελίες για παρενόχληση

HBS Working Knowledge

Σε παραίτηση οδηγήθηκαν δύο στελέχη των Lloyds μετά από καταγγελίες εργαζομένων για σεξουαλική παρενόχληση.

Ένα εκ των δύο στελεχών κατηγορήθηκε για άσεμνες-σεξουαλικές χειρονομίες που ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια σε συναδέλφους σε πάρτι για τους υπαλλήλους της Tokio Marine Kiln Group Ltd., ενώ το δεύτερο στέλεχος φέρεται για 4 χρόνια να παρενοχλούσε άμεσα συνεργαζόμενη με αυτόν υπάλληλο. Οι εν λόγω καταγγελίες αποκαλύπτονται λίγους μήνες μετά από το άρθρο του Bloomberg Businessweek σχετικά με την κουλτούρα “σεξουαλικής κακομεταχείρισης” στους Lloyd’s του Λονδίνου και είναι ενδεχομένως ενδεικτικό της προσπάθειας που γίνεται για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων στο συνδικάτο. Μετά τη δημοσίευση του άρθρου τον Μάρτιο, ο διευθύνων σύμβουλος της TMK, Charles Franks σε σύσκεψη καταδίκασε συμπεριφορές όπως αυτές και εν συνεχεία αρκετοί νυν και πρώην υπάλληλοι απευθύνθηκαν στον δικηγόρο της επιχείρησης, Ifeanyi Okoh, για να καταγγείλουν περιστατικά ως θύματα ή για να δηλώσουν μάρτυρες. Ο δικηγόρος απέστειλε email στον Franks και σε άλλα ανώτερα στελέχη που επικρίνουν και καταδικάζουν συμπεριφορές που προσβάλλουν και θίγουν τα δικαιώματα συναδέλφων τους.

Στο email, του οποίου το περιεχόμενο έχει δημοσιευτεί στο Bloomberg, ο δικηγόρος αναφέρει: “Έχω έρθει σε επαφή με αρκετούς υπαλλήλους και πρώην υπαλλήλους της TMK, οι οποίοι περιέγραψαν με τρομακτικές και συγκλονιστικές λεπτομέρειες τον εκφοβισμού, την παρενόχληση, τη θυματοποίηση, την ανεπιθύμητη προσοχή, την σεξουαλική και την φυλετική κακοποίηση. Δυστυχώς, αυτά αποτελούν μέρος μιας μακροχρόνιας κουλτούρας στην ΤΜΚ, που χαρακτηρίζεται από συστηματικό εκφοβισμό και παρενόχληση”.

Η Laura Guerin, εκπρόσωπος της TMK, επιβεβαίωσε ότι ένας υπάλληλος είχε εκφράσει ανησυχίες και είπε ότι η εταιρεία αναθεώρησε τις πολιτικές της με τη βοήθεια εξωτερικών συμβούλων. “Η προτεραιότητα της TMK είναι να διασφαλίσει ότι οι ισχυρισμοί διερευνώνται διεξοδικά, ανεξάρτητα και εμπιστευτικά”, δήλωσε η Guerin. “Η ΤΜΚ έχει σαφή πρότυπα και πολιτικές για τη συμπεριφορά στο χώρο εργασίας. Οποιαδήποτε παραβίαση αυτών θα ληφθεί με εξαιρετική σοβαρότητα.”

Καταγγελίες για τα εταιρικά πάρτυ

Στο στέλεχος που κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση συναδέλφων στο παρτι τις ΤΜΚ, η εταιρεία έδωσε τη δυνατότητα να παραιτηθεί. Έλαβε αποζημίωση άνω των 200.000 λιρών ($ 254.000) αφού αρνήθηκε την υπαιτιότητα και ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία ήταν εν μέρει υπεύθυνη για οποιαδήποτε μεθυσμένη συμπεριφορά στο πάρτι επειδή διέθετε δωρεάν αλκοόλ για αρκετές ώρες.

Το εν λόγω στέλεχος εργάζεται τώρα εκτός των lloyd’s. Το περιστατικό προφανώς δεν ήταν το μοναδικό. Τρεις άλλοι τωρινοί και πρώην υπάλληλοι της ΤΜΚ, οι οποίοι ζήτησαν ανωνυμία επειδή φοβούνταν ότι η δημόσια έκθεσή τους θα βλάψει τη σταδιοδρομία τους, δήλωσαν ότι ήταν σε όλους γνωστό ότι στις κοινωνικές εκδηλώσεις εργασίας ήταν πιθανό κάποιος συνάδελφος υπό την επήρεια μέθης να τους αρπάξει, να τους αγγίξει άσεμνα ή να τους παρενοχλήσει σεξουαλικά.

Μία εργαζόμενη κατήγγειλε ότι πολλές φορές στα εταιρικά πάρτι την είχαν αγγίξει σε μη επιτρεπτά σημεία του σώματός της undewriters οι οποίοι εν συνεχεία αρνήθηκαν κάθε σχετική κατηγορία. Η γυναίκα, η οποία ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το ονόμά της δεν εργάζεται πλέον στην επιχείρηση και δήλωσε ότι δεν κατήγγειλε νωρίτερα τα περιστατικά καθώς θεώρησε ότι οι εν λόγω συμπεριφορές ήταν σύστημα και δεν θα γινόταν τίποτα.

Η άλλη καταγγέλουσα που για 4 χρόνια υπέστη παρενόχληση. Σύμφωνα με όσα δήλωσε το στέλεχος που την παρενοχλούσε και παραιτήθηκε καθόταν δίπλα της σε συναντήσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις για να αγγίξει τα πόδια της κάτω από το τραπέζι. Έφτασε επίσης στο σημείο, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της και μαρτυρίες άλλων ανθρώπων να εμφανιστεί στο σπίτι της απρόσκλητος.

Η γυναίκα είχε δηλώσει τότε σε γνωστούς της ότι ανησυχεί πολύ μη χάσει τη δουλειά της και για αυτό δεν έκανε καταγγελία στο HR.

“Οι τύποι συμπεριφοράς που περιγράφονται δεν αντανακλούν με κανέναν τρόπο τις αξίες της TMK”, δήλωσε ο Franks σε μια ηλεκτρονική δήλωση στο Bloomberg News στην οποία εξέφρασε την υποστήριξή του στην εσωτερική έρευνα”.

Η TMK είναι undewriter των Lloyd’s του Λονδίνου, απασχολεί περίπου 900 άτομα και διαχειρίζεται τρία συνδικάτα των Lloyd’s. Η εκπρόσωπος της εταιρείας Guerin δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι ενθαρρύνονται να ζητήσουν βοήθεια και πως δεν θα ανεχτούμε την παρενόχληση στο χώρο εργασίας. Ο Okoh, ο δικηγόρος της εταιρείας, σε ένα e-mail του αναφέρει: “πρόκειται για κρίση και απειλή για την φήμη και τη συνέχεια της ΤΜΚ. Πρέπει να ληφθούν έκτακτα μέτρα!”

Πηγή: claims Journal


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 5 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Παραίτηση 2 στελεχών στους Lloyds μετά από καταγγελίες για παρενόχληση! https://www.insurancedaily.gr/paraitisi-2-stelechon-stoys-lloyds-meta-apo-ka/