Ασφάλιση Αυτοκινήτου Ειδήσεις & Νέα

Παραμένουν σε ελεύθερη πτώση τα ασφάλιστρα Αυτοκινήτων


Συνεχίζεται, αδιάκοπα, η πτωτική πορεία στα ασφάλιστρα Αστικής Ευθύνης Οχημάτων. Οι ασφαλιστικές εταιρείες μη μπορώντας να συγκρατήσουν τις απώλειες εσόδων από τον εξαντλητικό ανταγωνισμό στην τιμολόγηση των προγραμμάτων τους, δοκιμάζονται και φέτος έχοντας εδώ και καιρό φθάσει στα όριά τους.

Του Πλάτωνα Τσούλου

Όπως προκύπτει από τα τελευταία επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό Νοεμβρίου, η μεταβολή του σχετικού δείκτη είναι αρνητική κατά 2,9% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2016.

Σημειώνεται ότι ο κύκλος των μειώσεων στα ασφάλιστρα Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτων άρχισε μόλις ξέσπασε η κρίσης, δίχως μέχρι και σήμερα να έχει κλείσει, με τις ασφαλιστικές εταιρείες να επιμένουν στην πολιτική του χαμηλού ασφαλίστρου σε μια προσπάθεια αύξησης των χαρτοφυλακίων τους και των μεριδίων αγοράς. Κύκλοι της αγοράς εκτιμούν ότι, η σωρευτική πτώση στα τιμολόγια είναι πολύ πιθανό όλα αυτά τα χρόνια να έφθασε και στο 50%, ενώ θεωρούν βέβαιο ότι ορισμένες εταιρείες επιμένουν στο να επενδύουν στην πολιτική του πτωχευτικού ασφαλίστρου.


2 Comments

2 Σχολια

 1. Εργενιάδης Αργύρης

  Dec 12, 2017 at 3:51 PM

  Δεν νομίζω ότι υπάρχει συνάδελφος να συμφωνεί ότι τα ασφάλιστρα οχημάτων είναι φθηνά στην Ελλάδα, μάλλον είναι πολύ ακριβά για το βιοτικό επίπεδο στη χώρα μας………

  • Exoplismos Edu

   Dec 18, 2017 at 6:57 AM

   Οι τιμές έχουν πέσει σχεδόν στα μισά από το 2010. Λογικά ευθύνεται ο ανταγωνισμός του ίντερνετ. Πάντως υπάρχουν ακόμα άτομα που είναι σε γραφεία και πληρώνουν 160€ και 170€ για απλή ασφάλιση.

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two + twelve =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Παραμένουν σε ελεύθερη πτώση τα ασφάλιστρα Αυτοκινήτων! https://www.insurancedaily.gr/paramenoun-se-eleftheri-ptosi-ta-asfalistra-aftokiniton/