Κοινωνική Ασφάλιση

”Παράθυρο” Αχτσιόγλου για αναδρομικά

Έφη Αχτσιόγλου

Ανοιχτό άφησε η Υπ. Εργασίας, κα. Έφη Αχτσιόγλου, το ενδεχόμενο επιστροφής των περικοπών του 10μηνου Ιουλίου 2015 -Μαίου 2016. Όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1, «οι περικοπές του 2012 έχουν ονοματεπώνυμο και πολιτικούς υπεύθυνους.

Ήταν η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έκανε αυτές τις αντισυνταγματικές περικοπές». Συμπλήρωσε δε, ότι «από ‘κει και πέρα, αφενός η απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές του 2012 δεν αφορά το διάστημα πριν το 2015, αφετέρου η ελληνική κυβέρνηση έχει απαντήσει στο ζήτημα με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του 2016».

Η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε, ότι «αναφορικά με το διάστημα από την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ (σ.σ. Ιούνιος 2015) μέχρι την ψήφιση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης (σ.σ. Μάιος 2016), εξετάζουμε τις δημοσιονομικές δυνατότητες που έχουμε». Τόνισε επίσης ότι για το 2019 ο δημοσιονομικός χώρος χρησιμοποιήθηκε σε συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης που περιέγραψε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ωστόσο -σημείωσε- «έχουμε αποδείξει, ότι κάθε εκατοστό δημοσιονομικού χώρου που διασφαλίζουμε, το χρησιμοποιούμε αμέσως, για να υποστηρίζουμε τους συνταξιούχους και τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και να απαλύνουμε πληγές των πολιτικών της περιόδου 2010-2014. Αυτό θα πράξουμε και σε σχέση με το ζήτημα των αναδρομικών».


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 1 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
''Παράθυρο'' Αχτσιόγλου για αναδρομικά! https://www.insurancedaily.gr/parathyro-achtsioglou-gia-anadromika/