Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Περισσότεροι από 1.400 οι συμμετέχοντες στη βραδιά βραβεύσεων του ΠΣΑΣ


Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγένιος Ευγενίδης πραγματοποιήθηκε στις 3 Νοεμβρίου το Ετήσιο Συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων (Π.Σ.Α.Σ.) στο πλαίσιο του οποίου βραβεύτηκαν όπως κάθε χρόνο οι Κορυφαίοι Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι της Χώρας.

Θέμα του συνεδρίου «Ασφαλιστική Αγορά: Επισκόπηση εφ’ όλης της ύλης». Περισσότεροι από 400 ασφαλιστικοί σύμβουλοι δια ζώσης και 1.000 μέσω live streaming απο όλη την Ελλάδα καθώς και στελέχη της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και επίτιμοι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις των κεντρικών ομιλητών κ.κ. Αντώνη Μουζάκη και Δημήτριου Μπούρλου, καθώς και τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των φορέων του κλάδου, αλλά και των πολιτικών κομμάτων, οι οποίοι προσκλήθηκαν προκειμένου να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

img_4281jpg

Ο Πρόεδρος του Π.Σ.Α.Σ. κ. Παναγιώτης Λελεδάκης άνοιξε τις εργασίες του συνεδρίου στέλνοντας μήνυμα ενότητας προς όλους τους φορείς. Μπροστά στα πολλαπλά πλήγματα που δέχεται ο κλάδος, με την εξοντωτική φορολογία, τις αθέμιτες πρακτικές ανταγωνισμού εκ μέρους των τραπεζών και τις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις της εποπτείας, η ανάγκη για συσπείρωση είναι μεγαλύτερη από ποτέ, προκειμένου να δοθούν λύσεις και να μπορέσουν οι διαμεσολαβούντες να διαδραματίσουν απερίσπαστοι τον πολύτιμο ρόλο τους για την οικονομία και την κοινωνία. Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, ο κ. Λελεδάκης τόνισε πως είναι απαραίτητο να ανοίξει ένας υγιής διάλογος, ώστε να «απενοχοποιηθεί» η ιδιωτική ασφάλιση και η πολιτεία να στρέψει την προσοχή της σε έναν κλάδο που αποτελεί μεγάλο θεσμικό επενδυτή, μεγάλο εργοδότη (με 25.000 θεσεις εργασίας), σταθεροποιητικό παράγοντα για την οικογένεια και την επιχειρηματικότητα, αλλά και μεγάλη πηγή φορολογικών εσόδων για το κράτος. Τέλος τόνισε πως η πολιτεία οφείλει άμεσα να επανεξετάσει το θέμα της φορολογίας και του ασφαλιστικού, ειδικά για έναν κλάδο που δεν μπορεί να αποκρύψει εισοδήματα, καθώς και να επαναφέρει τις φοροαπαλλαγές στα ασφάλιστρα για τον καταναλωτή – κάτι που ισχύει στο σύνολο των ευρωπαϊκών κρατών.

Ο κ. Αντώνης Μουζάκης, Λογιστής – Φοροτεχνικός Α’ τάξης & Σύμβουλος Επιχειρήσεων, ο οποίος αναφέρθηκε στις τεράστιες εισφορές που καλούνται να πληρώσουν το 2017 οι διαμεσολαβούντες με βάση το νέο φορολογικό σύστημα, εισφορές οι οποίες θα κυμαίνονται από 55 – 80% ανάλογα με το δηλωθέν εισόδημα.

img_6641jpgΟ κ. Δημήτριος Μπούρλος, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και διακεκριμένος εργατολόγος, περιέγραψε το νέο καθεστώς που θα επικρατήσει στην κοινωνική ασφάλιση με τη δημιουργία ενός ενιαίου ταμείου κύριας ασφάλισης και ενός ενιαίου ταμείου επικουρικής ασφάλισης, τονίζοντας πως πλέον οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα καλούνται να καταβάλλουν εισφορές ύψους 26,95% επί των εισοδημάτων τους.

img_4971jpgΧαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, η Επίτιμη Πρόεδρος του Π.Σ.Α.Σ. κα Ελένη Γρυπάρη και η Αντιπρόεδρος του Π.Σ.Α.Σ. κα Θεοδώρα Γουργούλη.

img_6641jpg

Από πλευράς πολιτικών κομμάτων, παρέστησαν και απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιχάλης Χατζηδάκης, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ο βουλευτής του Ποταμιού κ. Χ. Αβραμίδης και ο ανεξάρτητος Βουλευτής και πρώην Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης. Είχε προσκληθεί και δεν παρέστη ο Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών κ. Νίκος Φράγκος.

img_6715jpg Οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι που βραβεύτηκαν ως Κορυφαίοι τη χρονιά που πέρασε, καταφέρνοντας να ξεχωρίσουν τόσο για την παραγωγικότητά τους όσο και για την ποιότητα των εργασιών τους ήταν οι εξής:

Κλάδος Ζωής: Βασίλειος Κοίλιας (ΕΘΝΙΚΗ)

Κλάδος Γενικών: Στυλιανός Τσακίρης (INTERAMERICAN)

Κλάδος Επενδυτικών: Νικόλαος Ανδρέογλου (METLIFE)

Παράλληλα βραβεύτηκαν και οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι που διακρίθηκαν για τη συμμετοχή τους στον Διεθνή Χρηματοασφαλιστικό Οργανισμό M.D.R.T. (Million Dollar Round Table) από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Επικοινωνίας M.D.R.T. Ελλάδος, κ. Κυριάκο Χατζηστεφάνου.

img_4428jpgΟι κ.κ. Κώστας Καστανάκης και Ζακ Σούσης τιμήθηκαν για την πολυετή συμμετοχή τους στο M.D.R.T. και ο κ. Λάμπρος Αποστολιώτης για την προσφορά του ως απελθών Πρόεδρος της Επιτροπής Επικοινωνίας M.D.R.T. Ελλάδος.

img_4648jpgΣτην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Διευθυντής του ΕΙΑΣ κ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου, η Πρόεδρος της ΕΕΑΕ κα Δήμητρα Λύχρου, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΔ κ. Αλέξανδρος Ραφαηλίδης και η Γενική Γραμματέας κα Όλγα Νικολαΐδου, ο Πρόεδρος του ΣΕΜΑ κ. Γιώργος Καραβίας, ο υπέρμαχος του ελληνικού πολιτισμού κ. Σπύρος Μερκούρης και ο Επίτιμος Διευθυντής του Ευγενιδείου Ιδρύματος, καθηγητής κ. Διονύσης Σιμόπουλος.

img_4723jpgΕπίσης παρέστησαν πολλά υψηλόβαθμα στελέχη ασφαλιστικών εταιριών, καθώς και εκπρόσωποι του κλαδικού τύπου.

img_4742jpgΑξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του συνεδρίου συγκεντρώθηκαν χρήματα για τον φιλανθρωπικό οργανισμό «Δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού», η Πρόεδρος του οποίου, κα Μυρσίνη Ζορμπά, τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση. Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με μια μουσική έκπληξη, με ρεσιτάλ πιάνου από τον διάσημο Άγγλο solist Robin Stone, o οποίος επισκέφθηκε τη χώρα μας μόνο για το συνέδριο του ΠΣΑΣ με την ευγενική χορηγία των εξόδων από τον κ. Σπυρο Χατζηλαιμό. Στο συνέδριο παρουσιάστηκε και η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΠΣΑΣ χορηγία της WIDE SERVICES.

Ακολούθησε δεξίωση με πλούσιο μπουφέ και ανταλλαγη απόψεων από τους παρευρισκόμενους. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι: Χρυσοί Χορηγοί : INTERAMERICAN, CNP ΖΩΗΣ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ALLIANZ, ATE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, INTERLIFE Ασημένιοι Χορηγοί : AIG, NN, EUROLIFE, METLIFE, PRIME Υποστηρικτές του Συνεδρίου : ERGO, ΔΥΝΑΜΙΣ, ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ, ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ, INTERASCO, DAS, PANEL SENSOR, ΦΙΛΗΣ GLASS, WIDE SERVICES, SAFE CAPE, VASCANI VILLIOTI


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 5 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Περισσότεροι από 1.400 οι συμμετέχοντες στη βραδιά βραβεύσεων του ΠΣΑΣ! https://www.insurancedaily.gr/perissoteri-apo-1-400-i-symmetechontes-stin-vradia-vravefseon-tou-psas/