Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ποια πρέπει να είναι η εικόνα του Ασφαλιστή που ψάχνετε;


insuranceinsurerriskassessmentnonlife

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν τον κατάλληλο συνεργάτη;

Ένα από τα σημαντικά βήματα για να θέσετε τις βάσεις για τη στρατολόγηση ασφαλιστών καριέρας είναι να καθορίσετε μία πολιτική. Μέρος του καθορισμού της πολιτικής είναι η σκιαγράφηση της εικόνας του ασφαλιστή που ψάχνετε. Η εικόνα δεν θα πρέπει να είναι μία «ακριβής» φωτογραφία, αλλά μάλλον μία γενική «σιλουέτα». Δεν θέλετε να καθιερώσετε σκληρούς κανόνες οι οποίοι θα σας εμποδίσουν, αλλά θα πρέπει να έχετε μία ελαστική εικόνα η οποία να αλλάζει για να ταιριάζει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.
Ο ασφαλιστής που ψάχνετε θα πρέπει να έχει:
Α. Συγκεκριμένες ελάχιστες ικανότητες υπόβαθρου
 • Κάποιο βαθμό μόρφωσης (αρκετό για να μου καθορίσει την ικανότητά του να δέχεται εκπαίδευση, να κινείται σε κύκλους στους οποίους θέλετε να λειτουργεί και να καταλαβαίνει τις αρχές της μοντέρνας ασφάλισης).
 • Σταθερότητα και ενδείξεις επιτυχίας στην παρούσα ή την προηγούμενη απασχόλησή του.
 • Να έχει δείξει δείγματα αξιοπιστίας και ακεραιότητας σε προσωπικά και επαγγελματικά θέματα.
 • Καλή υγεία που να δείχνει φυσικές ικανότητες να κάνει τη δουλειά.
 • Ευχάριστη εμφάνιση, τρόπους, φωνή και ομιλία.
Β. Μία θετική οικογενειακή κατάσταση
 • Το αν έχει ή δεν έχει ο υποψήφιος ασφαλιστής οικογένεια, είναι σημαντικό από την άποψη των κινήτρων – οι παντρεμένοι ασφαλιστές αντιμετωπίζουν τη δουλειά τους πιο σοβαρά από ότι οι ανύπαντροι.
 • Αν πάλι ο ασφαλιστής είναι παντρεμένος, η σύζυγος, αντίστοιχα, ή θα βοηθάει ή θα εμποδίζει τη δουλειά του, ανάλογα με την προσωπικότητά της και τη στάση της απέναντι στο επάγγελμα του ασφαλιστή.
 • Το σπίτι και το περιβάλλον του ασφαλιστή πρέπει να είναι αξιόλογα, αφού αποτελούν δείγμα του τύπου της δουλειάς που μπορεί να παράγει ο ασφαλιστής.
 • Το αν ο ίδιος έχει ασφάλεια είναι δείγμα ευνοϊκής οικογενειακής κατάστασης, όπως επίσης και εκτίμησης των ασφαλιστικών αξιών.
Γ. Χαρακτηριστικά του ατόμου για το υποκατάστημά μου
 • Έχει επιθυμίες ανάλογες με την παραγωγή που περιμένετε από αυτόν;
 • Πρέπει να είναι ένα άτομο που να σέβεστε – διαφορετικά δεν θα μπορέσετε να τον εκπαιδεύσετε, να τον επιβλέπετε και να του δίνετε κίνητρα.
 • Πρέπει να είναι κάποιος που θα είναι πιστός, που να δέχεται καθοδήγηση, που να ταιριάζει με την ομάδα του υποκαταστήματός σας, που να πουλάει δουλειά ποιότητας και που να χρησιμοποιεί μεθόδους πώλησης που εγκρίνετε.
 • Πρέπει να βρίσκεται όπου χρειάζεστε έναν ασφαλιστή. Πρέπει να υπάρχει μια διαθέσιμη αγορά στην οποία ταιριάζει το άτομο αυτό να εργάζεται.
Η εικόνα του ασφαλιστή που ψάχνετε θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σαν οδηγός. Δεν θα ήταν σωστό να απορρίψετε ένα άτομο για το μόνο λόγο ότι δεν ταιριάζει με έναν από αυτούς τους παράγοντες. Δημιουργήστε τον δικό σας κατάλογο των χαρακτηριστικών που εσείς θεωρείτε σημαντικά και θέστε τα με μια σειρά προτεραιότητας έτσι ώστε ο υποψήφιος ασφαλιστής να μπορεί να συγκρίνεται με την επιθυμητή εικόνα.

Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − 18 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ποια πρέπει να είναι η εικόνα του Ασφαλιστή που ψάχνετε;! https://www.insurancedaily.gr/pia-prepi-na-ine-i-ikona-tou-asfalisti-pou-psachnete/