Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ποιοι αναζητούν μνηστήρες για ΕΠΥ;


soldτης Βίκυς Γερασίμου

Σε επικίνδυνο παιχνίδι χωρίς κανόνες έχει εξελιχθεί ο ανταγωνισμός στην ασφαλιστική αγορά.

Ασφαλιστικές εταιρείες και διαμεσολαβούντες προσπαθούν να “γράψουν” παραγωγή με πρακτικές που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν τα όρια του θεμιτού και βλάπτουν μία αγορά που τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τις φορολογικές επιβαρύνσεις και τα μειωμένα εισοδήματα των καταναλωτών.

Υπάρχουν και αυτοί που προσπαθούν να αναρριχηθούν με επαγγελματισμό και σωφροσύνη, ωστόσο υπάρχουν και πολιτικές εκπτωτικές και κουπονιών που εγείρουν ερωτήματα ηθικού επιχειρείν και ισότιμης αντιμετώπισης.

Δεν είναι όμως μόνο αυτές οι πρακτικές που καταγράφονται, καθώς υπάρχουν και πιο επικίνδυνες μέθοδοι και αναζητητές για μνηστήρες ΕΠΥ.

Ανάμεσα σε όλα τα άλλα υπάρχουν διαμεσολαβητές για τη δημιουργία εταιρειών ελεύθερης παροχής υπηρεσιών και μάλιστα μεσάζοντες που ήδη δραστηριοποιούνται στην ασφαλιστική αγορά.

Οι πληροφορίες λένε ότι προωθούν πόρτα-πόρτα τις διασυνδέσεις τους στο εξωτερικό και πουλούν έναντι 100.000 ευρώ το άνοιγμα ΕΠΥ σε διαμεσολαβητές της αγοράς.

Τους προβληματισμούς για το σκοπό της επιδίωξής τους, τους αφήνουμε σε εσάς. Εμείς απλά αναρωτιόμαστε: Πότε θα σταματήσει αυτή η αγορά να αυτοπαγιδεύεται στις λανθασμένες επιλογές και τους λάθος ανθρώπους της;


1 Comment

1 Σχολιο

  1. ΑΡΗΣΚΑΛ.

    Sep 8, 2016 at 12:01 PM

    Τι κάνει η εποπτική αρχή για όλα αυτά που συμβαίνουν στον χώρο της ασφάλισης αυτοκινήτων. Πριν από λίγα μόλις χρόνια και εντός της κρίσης ζητούσε απο τις εταιρείες να της καταθέσουν το τιμολόγιο τους για να ελέγξει αν πραγματικά θα ανταποκριθεί με το τιμολόγιο αυτό στις υποχρεώσεις της. Σήμερα υπάρχουν διπλά και τριπλά τιμολόγια, μειωμένες ή αυξημένες προμήθειες, εξευτελιστικά τιμολόγια και μάλιστα από πολυεθνικές που ως το 2010 ήταν απλησίαστες τιμολογιακά και δεν επιθυμούσαν τον συγκεκριμένο κλάδο, ΕΠΥ, κ.ο.κ.
    Καμία απάντηση επίσημη και έλεγχος των εταιρειών κατά προτιμηση !!!!!!!!

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine − four =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ποιοι αναζητούν μνηστήρες για ΕΠΥ;! https://www.insurancedaily.gr/pii-anazitoun-mnistires-gia-epy/