Ασφάλιση Αυτοκινήτου Ειδήσεις & Νέα

Ποιοι κλείνουν το… μάτι σε αυξήσεις ασφαλίστρων

αυτοκινητο μινιατούρα με έφτ'α

Πραγματικότητα αποτελούν οι πρώτες, δειλές, αυξήσεις στα ασφάλιστρα του κλάδου Αστικής Ευθύνης Οχημάτων, που έρχονται να διορθώσουν, σε πολύ μικρό βέβαια βαθμό, τις απώλειες που υπέστη η αγορά κατά τη διάρκεια της 10ετούς κρίσης από τον εξοντωτικό πόλεμο τιμών μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών.

Του Πλάτωνα Τσούλου

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο εταιρείες του κλάδου, που ανήκουν σε πολυεθνικά σχήματα, προχώρησαν στις πρώτες αναπροσαρμογές τιμολογίων, που βέβαια αξιολογούνται ως απολύτως λελογισμένες.

Η μια εξ αυτών φέρεται να προέβη σε οριζόντια αύξηση ασφαλίστρων της τάξης των 14 ευρώ ετησίως, που στη λογική του μέσου ασφαλίστρου αντιστοιχεί σε ποσοστιαία αύξηση της τάξης του 3,5%.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, σε αναπροσαρμογή ασφαλίστρων προχώρησε και μια από τις ΕΠΥ, ανοίγοντας έτσι την… όρεξη για ανάλογες κινήσεις και σε άλλες Εταιρείες Παροχής Υπηρεσιών. Πάντως, θα πρέπει να τονιστεί ότι ανάλογη τάση στις τιμολογήσεις του κλάδου καταγράφηκε και στις αρχές του 2018, δίχως όμως να υπάρξει συνέχεια ικανή να κάνει τη διαφορά στα τιμολόγια του κλάδου, γεγονός το οποίο φάνηκε και από τις επιδράσεις που υπήρξαν στο δείκτη του πληθωρισμού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και πρότινος τα ασφάλιστρα οχημάτων πίεσαν προς τα κάτω τον πληθωριστικό δείκτη.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 4 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ποιοι κλείνουν το... μάτι σε αυξήσεις ασφαλίστρων! https://www.insurancedaily.gr/pii-klinoun-mati-se-afxisis-asfalistron/