Ασφάλιση Αυτοκινήτου Ειδήσεις & Νέα

Πιο χαλαρά τα μέτρα για τους ανασφάλιστους: Στο εξάμηνο η αστυνομική παρέμβαση

freepik

Μεγαλύτερη προθεσμία δίνει το υπουργείο οικονομικών στους ανασφάλιστους οδηγούς προκειμένου να συμμορφωθούν με όσα ορίζει ο νόμος πριν την επέμβαση των αστυνομικών αρχών από το δίμηνο που προβλεπόταν μέχρι τώρα στο εξάμηνο.

Με απόφαση της υφυπουργού κας Α. Παπανάτσιου σε περίπτωση μη εμφάνισης και μη συμμόρφωσης του ιδιοκτήτη του ανασφάλιστου οχήματος σε εύλογο χρόνο και όχι πέραν εξαμήνου από τη διενέργεια της διασταύρωσης για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων σε συγκεκριμένη ημερομηνία, η ΔΗΛΕΔ αποστέλλει τα στοιχεία του, καθώς και του οχήματός του για το όποιο δεν υφίσταται ασφαλιστική κάλυψη στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή, για την σε βάρος του επιβολή των κυρώσεων και ποινών που προβλέπονται στις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 5 και του άρθρου 12 του π.δ. 237/1986.

Όσοι έκαναν ασφάλιση αλλά δεν πλήρωσαν το παράβολο

Επίσης στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή αποστέλλονται τα στοιχεία των ιδιοκτητών και των οχημάτων τους, για τα οποία συντάχθηκαν ασφαλιστήρια συμβόλαια μετά την ημερομηνία διασταύρωσης χωρίς την πληρωμή του ηλεκτρονικού παραβόλου, για οποιαδήποτε αιτία, προκειμένου να επιβληθούν οι προαναφερθείσες κυρώσεις. Δεν αποστέλλονται στην Αστυνομική Αρχή τα στοιχεία ιδιοκτητών οι οποίοι, μετά την ημερομηνία διασταύρωσης, μεταβίβασαν ή διέγραψαν οριστικά από την κυκλοφορία τα οχήματά τους που εντοπίστηκαν ως τυχόν ανασφάλιστα.

Που θα δειτε αν σας έχει επιβληθεί πρόστιμο

Οι ως άνω απαραίτητες πληροφορίες παρέχονται μέσω ειδικής εφαρμογής στο διαδικτυακό τόπο www.aade.gr στην επιλογή «Πολίτες/Οχήματα/Ανασφάλιστα Οχήματα». Η είσοδος στην πιο πάνω ηλεκτρονική διεύθυνση είναι υποχρεωτική για τους μη πιστοποιημένους χρήστες του συστήματος TAXISnet.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − 4 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Πιο χαλαρά τα μέτρα για τους ανασφάλιστους: Στο εξάμηνο η αστυνομική παρέμβαση! https://www.insurancedaily.gr/pio-chalara-ta-metra-gia-tous-anasfalistous-sto-examino-astynomiki-paremvasi/