Κοινωνική Ασφάλιση

Πλεόνασμα 1,8 δισ. ευρώ το 2020 στα Ταμεία

euros

Το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του υποτομέα του Κοινωνικού Προϋπολογισμού προβλέπεται να διαμορφωθεί σε πλεόνασμα ύψους 1.843 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας βελτίωση σε σχέση με τις εκτιμήσεις έτους 2019, κατά 174 εκατ. ευρώ.

Αυτό προβλέπει το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού το οποίο δημοσιεύτηκε σήμερα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ίδιο προσχέδιο:

  • Τα έσοδα προβλέπεται να παρουσιάσουν αύξηση κατά 106 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, η μείωση κατά 550 εκατ. ευρώ των εσόδων από μεταβιβάσεις αντισταθμίζεται από την πρόβλεψη για αυξημένα κατά 658 εκατ. ευρώ έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές, στα οποία ενσωματώνεται και η τελευταία αύξηση του ποσοστού των εργοδοτικών εισφορών για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου που πλέον ανέρχεται στο προβλεπόμενο ποσοστό 13,33%.
  • Τα έξοδα του Κοινωνικού Προϋπολογισμού προβλέπεται ότι θα παρουσιάσουν μείωση κατά 68 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2019. Ειδικότερα, προβλέπεται ότι η συνταξιοδοτική δαπάνη θα είναι μειωμένη κατά 211 εκατ. ευρώ εξαιτίας της μείωσης του εκτιμώμενου κόστους των αναδρομικών ποσών που καταβάλλονται τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές συντάξεις. Παράλληλα, αυξημένες κατά 100 εκατ. ευρώ αναμένεται να είναι οι κοινωνικές παροχές σε είδος εξαιτίας της θετικής αναπροσαρμογής του ορίου δαπανών του ΕΟΠΥΥ από την τιμαριθμοποίηση με βάση τον πραγματικό ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας.

Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × 2 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Πλεόνασμα 1,8 δισ. ευρώ το 2020 στα Ταμεία! https://www.insurancedaily.gr/pleonasma-18-dis-eyro-to-2020-sta-tameia/