ΥΓΕΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Κινδύνεψε κορίτσι στη Σαντορίνη από αμέλεια γιατρών


Σοβαρές καταγγελίες για την λειτουργία του νοσοκομείου Σαντορίνης κάνει η ΠΟΕΔΗΝ μετά από περιστατικό κοριτσιού που στην πρώτη επίσκεψή του στο νοσοκομείο με αιμορραγία δεν αντιμετωπίστηκε, με αποτέλεσμα τη δεύτερη φορά που κατέφυγε και πάλι στο νοσοκομείο του νησιού ο αιματοκρίτης της να έχει πέσει στο 21 και να χρειαστεί η διακομιδή της στο νοσοκομείο Παίδων όπου και παραμένει νοσηλευόμενη.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, εφημερεύει το Νοσοκομείο καθημερινά όλο το 24ωρο, όμως τις νύχτες τώρα που έπιασε το φθινόπωρο, είναι άδειο από γιατρούς. Μόνο οι γιατροί του ΕΣΥ που μεταφέρθηκαν από το Κέντρο Υγείας, είναι παρόντες στις εφημερίες. Οι γιατροί της ΑΕΜΥΑΕ έχασαν το ενδιαφέρον.  Καταγγέλλοντας τον Πρωθυπουργό, σημειώνει πως ο κ. Τσίπρας κατά τα εγκαίνια υποσχέθηκε ότι οι γυναίκες θα γεννάνε στο τόπο τους.

Όμως, ο υπέρηχος με ενσωματωμένη κολπική κεφαλή δεν λειτουργεί ή λειτουργεί αλά κάρτ. Μήπως για να πηγαίνουν οι έγκυες γυναίκες, οι πολίτες στα Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα; Οι ιδιώτες γυναικολόγοι στο νησί, είναι 8. Και κάνουν εξετάσεις με τον παλαιό υπέρηχο του Κέντρου Υγείας, και μόνο.  Όσον αφορά την περιπέτεια του κοριτσιού 11,5 ετών από την Βουλγαρία, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει: “Προσήλθε στο Νοσοκομείο Σαντορίνης την Πέμπτη 1/9/2016, κατά τη 10η ημέρα περιόδου, με αιμορραγία.

Ο Γυναικολόγος Ιατρός της ΑΕΜΥ Α.Ε. την παρέπεμψε στο παιδίατρο της ΑΕΜΥ ΑΕ. Χωρίς να κάνουν αιματολογικές εξετάσεις, παρότι είχε αιμορραγία, την ξαπόστειλαν στο σπίτι της, λέγοντας ότι είναι καλά. Ήταν μεσημέρι και έπρεπε να φύγουν οι Ιατροί της ΑΕΜΥ ΑΕ παρότι εφημέρευαν. Την Δευτέρα το κοριτσάκι με τους γονείς του επανήλθε στο Νοσοκομείο, αφού συνεχιζόταν η αιμορραγία και ευτυχώς έπεσε στα χέρια της Διευθύντριας Γυναικολόγου του ΕΣΥ.

Έγιναν οι απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις. Το παιδί είχε αιματοκρίτη 21. Με την κατάλληλη θεραπεία διακομίσθηκε με αεροπλάνο στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου”.  Καθώς το καλοκαίρι τελείωσε, η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι το νοσοκομείο αδειάζει:  Οι γιατροί άρχισαν να επιστρέφουν στα Νοσοκομεία τους στην Αθήνα. Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας ορίστηκε Επικουρικός Ιατρός αποσπασμένη δύο μήνες από το Ασκληπιείο, αν και απαγορεύεται καθότι δεν φέρει τον βαθμό του Διευθυντή και είναι Ορισμένου Χρόνου Ιατρός. Ιδιώτες υπάλληλοι της ΑΕΜΥ ΑΕ που προσλήφθηκαν εκτός ΑΣΕΠ, χωρίς προσόντα προΐστανται Δημοσίων Υπαλλήλων επειδή έχουν μέσον. Το τοπικό ΕΚΑΒ υπολειτουργεί λόγω υποστελέχωσης. Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας της Διοίκησης του ΕΚΑΒ με τη Διοίκηση της ΑΕΜΥ Α.Ε. για συνλειτουργία του ΕΚΑΒ, ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου για ιδιωτικοποίηση του ΕΚΑΒ, αν και ο δημόσιος χαρακτήρας του προστατεύεται από το Σύνταγμα. Στη συγκρότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου συμμετέχουν Ιατροί της ΑΕΜΥ ΑΕ που απαγορεύεται από το Νόμο.  Το νοσοκομείο αποψιλώνεται από προσωπικό και τελικά θα παραμείνει το προσωπικό του Κέντρου Υγείας που τόσα χρόνια δίνει τη μάχη για τη προστασία της ζωής των κατοίκων του νησιού.

Η στελέχωση, τα χειρουργεία θα περιμένουν ξανά του χρόνου το καλοκαίρι, με τα νέα Ασφαλιστικά Πακέτα!

Πηγή: Healthmag.gr


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ten + ten =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
ΠΟΕΔΗΝ: Κινδύνεψε κορίτσι στη Σαντορίνη από αμέλεια γιατρών! https://www.insurancedaily.gr/poedin-kindynepse-koritsi-sti-santorini-apo-amelia-giatron/