ΥΓΕΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Παναττική στάση και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας


Παναττική Στάση Εργασίας (7-11 πμ) και συγκέντρωση στις 8πμ. έξω από το Υπουργείο Εργασίας πραγματοποιεί σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της , είχε ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και τελικά τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ συναντήθηκαν με τη Γενική Γραμματέαη οποία και τους επισήμανε ότι στο υπό ψήφιση Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο δεν προτίθενται να περάσουν διάταξη για την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Και συνεχίζει η ΠΟΕΔΗΝ: “Τώρα που όλοι η κοινωνία στέκεται με σεβασμό στους επαγγελματίες υγείας- Πρόνοιας με τον κίνδυνο εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού, την εποχική γρίπη να είναι σε έξαρση με τους Νοσηλευτές και άλλους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή με 700 ευρώ το μήνα, η Κυβέρνηση αρνείται το αυτονόητο την ένταξή μας στα ΒΑΕ για τα επαγγέλματα που ήδη ο ΕΦΚΑ αναγνωρίζει ως ΒΑΕ.

Πως μπορεί να λέμε ότι είμαστε Κράτος Δικαίου όταν οι Νοσηλευτές που προέρχονται από το ΙΚΑ (τώρα ΕΦΚΑ) είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ και η συντριπτική πλειοψηφία των Νοσηλευτών που προέρχονται από ασφαλιστικό φορέα το Δημόσιο (τώρα ΕΦΚΑ) δεν είναι.

Χορτάσαμε διαχρονικά τα λόγια των Κυβερνήσεων ότι αναγνωρίζουν το δίκαιο αίτημά μας. Με «λόγια» συμπάθειας δεν επανέρχεται η υγεία των 3000 υπαλλήλων της Δημόσιας Υγείας που πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας (καρκίνο, αυτοάνοσα κ.α.) ούτε γίνονται καλά οι χιλιάδες νοσηλευτές που πάσχουν από μυοσκελετικά προβλήματα.
Ως εδώ και μη παρέκει οι δικαιολογίες. Στο Νομοσχέδιο που προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή ζητάμε να συμπεριληφθεί διάταξη ένταξής μας στα ΒΑΕ χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση”.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × three =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
ΠΟΕΔΗΝ: Παναττική στάση και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας! https://www.insurancedaily.gr/poedin-panattiki-stasi-kai-sygkentro/