Ασφάλιση Αυτοκινήτου Ειδήσεις & Νέα

Ποιες πόλεις δεν φέρνουν κέρδη στις ασφαλίσεις οχημάτων


Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης αποτελούν τέσσερις μεγάλες τοπικές αγορές για τις ασφαλίσεις Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτων, οι οποίες δεν φέρνουν κέρδη σε κλαδικό επίπεδο, κυρίως λόγω των πολλών -αριθμητικά- αλλά και σοβαρών ζημιών που καταγράφονται.

Του Πλάτωνα Τσούλου

Κι αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για τις τέσσερις μεγαλύτερες, πληθυσμιακά, πόλεις της χώρας καθίσταται ξεκάθαρο το πόσο σοβαρό θέμα αποτελεί για την ασφαλιστική αγορά.

Το ζήτημα των υψηλών ζημιών στις τέσσερις αυτές πόλεις και των μηδενικών κερδών για τον κλάδο συζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, προημέρων τα στελέχη της Επιτροπής Αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, στο πλαίσιο μιας γενικότερης ανάλυσης που έγινε σχετικά με τις προκλήσεις της Αστικής Ευθύνης Οχημάτων και των λύσεων που μπορούν να αναζητηθούν προς αντιμετώπισή τους.

Από την πλευρά τους οι ασφαλιστικές εταιρείες φέρονται, άλλες να προβαίνουν σε μικρές «διορθώσεις» ασφαλίστρων -μέσω των παραμετροποιημένων συστημάτων τιμολόγησης που χρησιμοποιούν- προκειμένου να βελτιώσουν το περιθόριο κερδοφορίας τους κι άλλες να επιμένουν σε χτυπήματα κάτω από τη μέση μειώνοντας τα τιμολόγιά τους.

Άλλες, πάλι, κρατούν χαμηλά τα ασφάλιστρα στις τέσσερις προαναφερόμενες πόλεις, προβαίνοντας παράλληλα σε περιορισμένης έκτασης ανατιμήσεις σε περιοχές όπου ο ανταγωνισμός τους επιτρέπει ανάλογες κινήσεις


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × one =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ποιες πόλεις δεν φέρνουν κέρδη στις ασφαλίσεις οχημάτων! https://www.insurancedaily.gr/poies-poleis-den-fernoyn-kerdi-stis-as/