Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Πώς μπορώ να δω ποιο ασφαλιστικό προϊόν μου χρειάζεται;

insurance

Αποφασίσατε να κάνετε το βήμα και να ασφαλιστείτε; Πολύ ωραία, πώς θα βρείτε όμως ποια ασφάλεια χρειάζεστε;

Η διαδικασία επιλογής ενός ασφαλιστικού συμβολαίου, για οποιοδήποτε λόγο και αν γίνεται αυτό, είναι από τα πιο κρίσιμα σημεία γιατί αποφασίζετε για κάτι που θα σας συνοδεύει για πολλά χρόνια και θα είναι σημαντικό για τη ζωή σας και την καθημερινότητά σας.

Όταν έρχεται η στιγμή να κάτσετε στο ίδιο τραπέζι με τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο για να δείτε τι σας ταιριάζει και σας καλύπτει, θα περάσετε από τη διαδικασία της συμπλήρωσης του περίφημου εντύπου αναγκών, ενός απαραίτητου εντύπου που χαρτογραφεί τις ανάγκες σας αλλά και τους στόχους σας.

Μπορεί στην αρχή αυτό το έντυπο να σας φαίνεται μια γραφειοκρατική διαδικασία αλλά είναι ένα σημαντικό εργαλείο για να σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε και να βάλετε σε προτεραιότητα τις ασφαλιστικές σας ανάγκες. Έτσι λοιπόν, αφού συμπληρώσετε τα μηνιαία έξοδα αλλά και έσοδα της οικογένειας, ώστε να είστε σε θέση να γνωρίζετε πόσο ο κάθε κίνδυνος θα επηρεάσει τον οικογενειακό σας προϋπολογισμό,  περνάτε στο δεύτερο σημαντικό κομμάτι, να συζητήσετε πώς θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε τα οικονομικά κενά που θα δημιουργηθούν από   διάφορα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στην πορεία της ζωής σας.

Για παράδειγμα, πώς θα αντιμετωπίζατε όποια προβλήματα συναντούσατε αν δεν υπήρχε το δικό σας εισόδημα και πόσα χρήματα θα χρειαζόσασταν γι’ αυτό; Το ίδιο ισχύει και για ανάλογα προβλήματα υγείας, τι θα βοηθούσε περισσότερο στο να αντεπεξέλθετε σε όλα τα έξοδα; Οι αποταμιεύσεις σας, μια ασφάλιση ή τα ακίνητα που μπορεί να έχετε;

Χαρακτηριστικό των ασφαλιστικών συμβολαίων είναι να εξασφαλίζουν ένα μέλλον χωρίς «σύννεφα». Σε αυτό το μέλλον θα μεγαλώσουν και τα παιδιά σας. Έχετε κάνει λογαριασμό για το πόσο μπορεί να σας στοιχίσει η εκπαίδευσή τους; Έχετε υπολογίσει από πού μπορείτε να βγάλετε τα χρήματα αυτά; Έχετε σκεφτεί πώς θα εξασφαλίσετε το σημερινό βιοτικό σας επίπεδο και στα χρόνια συνταξιοδότησης;

Επειδή όμως μέλλον χωρίς παρόν δεν γίνεται, πρέπει να σκεφτόμαστε και τα υλικά αγαθά που έχουμε τώρα. Αυτοκίνητο, επιχείρηση, σπίτι, όλα έχουν ανάγκη από προστασία για την περίπτωση που συμβεί κάτι.

Σε κάθε περίπτωση σημασία στη διαμόρφωση του ασφαλιστικού σας συμβολαίου παίζουν οι προτεραιότητες που έχετε θέσει. Αυτές οι προτεραιότητες είναι διαφορετικές για κάθε άνθρωπο, ακόμα και για κάθε ηλικία, γι’ αυτό και είναι απαραίτητος ο ορισμός των αναγκών και των αντίστοιχων λύσεων.

Με ποια σειρά θα βάζατε λοιπόν τη ζωή σας, την οικογένειά σας, την περιουσία σας, την υγεία σας, τη σύνταξή σας και το μέλλον των παιδιών σας; Η απάντηση σε αυτή και σε άλλες ερωτήσεις θα καθορίσουν το ασφαλιστικό πακέτο που πραγματικά θα σας καλύψει.

Πηγή: ας μιλήσουμε


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 − 1 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Πώς μπορώ να δω ποιο ασφαλιστικό προϊόν μου χρειάζεται;! https://www.insurancedaily.gr/pos-boro-na-do-pio-asfalistiko-proion-mou-chriazete/