ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
ergo-my-ome-728-90jpg
Home Ειδήσεις Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Συνύπαρξη φυσικών – ψηφιακών καναλιών προς όφελος των καταναλωτών

Insurancedaily.gr contributor by Insurancedaily.gr contributor
17/05/2023
in Ασφαλιστικές Ειδήσεις
A A
Συνύπαρξη φυσικών – ψηφιακών καναλιών προς όφελος των καταναλωτών
Share on Facebook

H συνύπαρξη των ψηφιακών και φυσικών καναλιών, προς όφελος της αγοράς, των επιχειρήσεων αλλά και των καταναλωτών με ουσιαστικό για τον πελάτη, ισορροπημένο και αποτελεσματικό τρόπο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του πάνελ με τίτλο “Bridging digital and physical channels” που διοργάνωσε η Deloitte στο πλαίσιο του 8ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Νίκος Χριστοδούλου, Partner & Consulting Leader της Deloitte ενώ συμμετείχαν ο Ανδρέας Αθανασόπουλος, Deputy CEO, Group Chief Transformation Officer, Digital & Retail της Eurobank, ο Γιώργος Καρακούσης Deputy CEO-Commercial της ΔΕΗ, ο Ιωάννης Βασιλάκος, Vice Chairman και CEO της Κωτσόβολος – Dixons South East Europe, Greece καθώς και ο Γιάννης Καντώρος, CEO της Interamerican Greece.

Διαβάστε Επίσης

Έρευνα Deloitte: Σε τροχιά σταδιακής ωρίμανσης και μετασχηματισμού η ασφαλιστική αγορά

Έρευνα Deloitte: Σε τροχιά σταδιακής ωρίμανσης και μετασχηματισμού η ασφαλιστική αγορά

Jan 12, 2026
Η Deloitte και η Maxima Insurance ενισχύουν τον Σύλλογο Πολιτικής Προστασίας Εθελοντών Κρυονερίου

Η Deloitte και η Maxima Insurance ενισχύουν τον Σύλλογο Πολιτικής Προστασίας Εθελοντών Κρυονερίου

Jul 14, 2025

Όπως προέκυψε από τη συζήτηση, ζούμε ήδη σε μία phygital πραγματικότητα, στην οποία επιχειρήσεις και οργανισμοί καλούνται να προσαρμοστούν με ανάλογες υπηρεσίες αλλά και τρόπο λειτουργίας. Σε αυτό τον «νέο» κόσμο τα φυσικά και τα ψηφιακά κανάλια συνυπάρχουν, με τους καταναλωτές να αναζητούν την προσωποποιημένη εμπειρία, ανεξάρτητα από το κανάλι από το οποίο θα τη βιώσουν. Επιθυμούν ουσιαστική επικοινωνία με τις εταιρείες που θα οδηγεί σε λύσεις για τις ανάγκες τους και θα ανταποκρίνεται στον περιορισμένο χρόνο που έχουν.

Από το πάνελ ομιλιών με κατάθεση απόψεων από διαφορετικά industries (τραπεζική, ασφάλιση, ενέργεια και λιανική πώληση) προέκυψε ξεκάθαρα πως τα φυσικά και τα ψηφιακά κανάλια δεν είναι ανταγωνιστικά αλλά συμπληρωματικά ώστε να προσφέρουν στο κοινό τη βέλτιστη εμπειρία. Ασφαλώς η τεχνολογία με τις εξελιγμένες ecommerce πλατφόρμες επιτρέπει την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση χιλιάδων πελατών σε όλη την προϊοντική γκάμα ενός brand και παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στην επακόλουθη φυσική επικοινωνία κι εξυπηρέτηση να είναι πιο προσωποποιημένη στις ανάγκες τους και στις επιθυμίες τους. Σε αυτό βοηθούν και οι CRM πλατφόρμες που επιτρέπουν μέσω συλλογής data έναν συνεχή και εξελίξιμο διάλογο, τόσο στην διαδικτυακή εξυπηρέτηση όσο μέσω των φυσικών καταστημάτων και κέντρων εξυπηρέτησης να είναι πιο στοχευμένος, σχετικός και αποτελεσματικός, δημιουργώντας μια πραγματικά seamelss phygital και omnichannel εμπειρία.

Συνοψίζοντας, οι ειδικοί στο πάνελ ανέδειξαν τη σημασία της συνεργασίας ψηφιακών και φυσικών καναλιών με στόχο να προσφέρουν την ιδανική εξυπηρέτηση πελατών, προστιθέμενη αξία, ένα ολοκληρωμένο «ταξίδι» και τελικά ένα κύκλο πώλησης διαφορετικό, πιο πελατοκεντρικό. Ζούμε μια υβριδική εποχή, όπου και οι δύο κατηγορίες καναλιών έχουν το δικό τους ειδικό ρόλο.

Σε αυτό τον απαραίτητο συνδυασμό ψηφιακών και φυσικών καναλιών στάθηκαν και οι ομιλητές του πάνελ.

Ο Ανδρέας Αθανασόπουλος, Deputy CEO, Group Chief Transformation Officer, Digital & Retail της Eurobank τόνισε πως «Ως γενιά μεγαλώσαμε με τον φόβο ότι όλα θα γίνονται ψηφιακά όμως σήμερα συνειδητοποιούμε ότι δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα κανάλια αλλά τρόποι εξυπηρέτησης και ταξίδια πελατών που δρουν συμπληρωματικά. Όσοι σπεύδουν να κλείσουν τα φυσικά καταστήματα, σύντομα θα διαπιστώσουν ότι ήταν μια λανθασμένη κίνηση». Στάθηκε ιδιαίτερα στη ανάγκη ολοκληρωμένης, αυθεντικής κι όχι αποσπασματικής επικοινωνίας με τους πελάτες. Τέλος σημείωσε πως τα κανάλια οφείλουν να είναι συνεργατικά κι οι εταιρείες να πειραματίζονται, να καινοτομούν και να χτίζουν την εμπιστοσύνη τους, αναφέροντας ότι «στην Eurobank δίνουμε μεγάλη έμφαση και ενέργεια στο Customers Relations Management, ενώ το καινούριο μοντέλο καταστημάτων μας είναι ένας πολυδύναμος συνδυασμός φυσικών και ψηφιακών δυνατοτήτων που προσφέρει μιας εντελώς νέα εμπειρία για τον πελάτη».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καρακούσης, Deputy CEO-Commercial της ΔΕΗ, ανέφερε ότι η ΔΕΗ τα τελευταία χρόνια αλλάζει πάρα πολύ και γρήγορα, προς όφελος όλων των ενδιαφερόμενων μερών. «Η ΔΕΗ δημιουργεί συνολικά μία νέα εμπειρία και μία νέα σχέση με τους πελάτες, αξιοποιώντας τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα για μια νέα ψηφιακή εμπειρία εξυπηρέτησης, με τον ψηφιακό μετασχηματισμό να προχωράει με γοργούς ρυθμούς σε όλα τα επίπεδα». Όπως ανέφερε, η στρατηγική της ΔΕΗ περιλαμβάνει αλλαγή μοντέλου με κεντρικές υπηρεσίες, ενιαία εμπειρία και νέα κανάλια. «Η ΔΕΗ τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει την εμπειρία που προσφέρει στους πελάτες της με τη δημιουργία δωρεάν call center με διευρυμένο ωράριο και νέες υπηρεσίες, ανανεωμένα, phygital καταστήματα, chatbot, νέο site, online application, online support, καθώς και το νέο myΔΕΗ app». Τόνισε την ανάγκη συνεχούς ανάπτυξης των ψηφιακών καναλιών χωρίς να μπαίνουν στο περιθώριο τα φυσικά καταστήματα. «Πρέπει να συνυπάρχουν μεταξύ τους, φυσικά και ψηφιακά καταστήματα. Το κλειδί της επιτυχίας είναι η άριστη εμπειρία του πελάτη σε κάθε επαφή. Να το κάνεις απλό και εύκολο».

Όπως εξήγησε ο Ιωάννης Βασιλάκος, Vice Chairman και CEO, η Κωτσόβολος – Dixons South East Europe, Greece, «είναι ένας πολυκαναλικός οργανισμός που προσφέρει φυσικά και ψηφιακά κανάλια που στόχος είναι να λειτουργούν ενιαία, ασχέτως με το πώς οι πελάτες μας επέλεξαν να διαδράσουν με αυτά». Επιπλέον στάθηκε στο γεγονός ότι η παροχή ψηφιακών υπηρεσιών δεν αποτέλεσε επιλογή στην οποία οδήγησε την εταιρεία ο ανταγωνισμός καθώς εδώ και πολλά χρόνια είχε δραστηριοποιηθεί σε αυτό το πεδίο, σημείωσε ωστόσο πως μετά την πανδημία πάρα πολλοί πελάτες επέστρεψαν στο κατάστημα. «Όσοι έλεγαν ότι το μέλλον είναι ψηφιακό και δεν θα υπάρχουν φυσικά καταστήματα, έπεσαν έξω», όπως χαρακτηριστικά τόνισε, συμφωνώντας κι εκείνος με την εκτίμηση πως τα φυσικά και ψηφιακά κανάλια είναι αλληλοεξαρτώμενα.

«Στα ψηφιακά κανάλια βρίσκεται πλέον το 25% του τζίρου μας χωρίς ωστόσο να έχουμε χάσει τη δυναμική των άλλων καναλιών» σημείωσε ο Γιάννης Καντώρος, CEO της Interamerican, Greece. «Τα ψηφιακά κανάλια είναι πιο κερδοφόρα ενώ ο ψηφιακός μετασχηματισμός βοήθησε πολύ να αλλάξει η κουλτούρα της εταιρείας και να πάμε σε ένα υβριδικό μοντέλο, με ταυτόχρονη συνεργασία με 1000 ασφαλιστές» Τέλος, όπως εκτίμησε: «Σε μερικά χρόνια μέσα από συστήματα ΑΙ θα βοηθάμε τους πελάτες μας με τρόπους που και οι ίδιοι δεν είχαν αντιληφθεί».

Ο Νίκος Χριστοδούλου, Deloitte Partner και Consulting Leader σχολίασε σχετικά με τα αποτελέσματα της συζήτησης πως είναι προφανές ότι τα ψηφιακά κανάλια έχουν βρει τον δικό τους χώρο στο σημερινό επιχειρηματικό οικοσύστημα, προσθέτουν σημαντική αξία στις επιχειρήσεις και σε κάθε περίπτωση λειτουργούν συμπληρωματικά με τα φυσικά κανάλια που έχουν το δικό τους ισχυρό ρόλο. Έχουμε μπει πλέον για τα καλά στην εποχή του phygital!

Tags: Deloitte
250417hdionlinebannergreek1728x90gif

Related Posts

Κακοκαιρία Daniel:  Τι λένε 6 κορυφαίοι CEOs ασφαλιστικών
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Δ. Μαζαράκης: Στρατηγική ανάπτυξης της Εθνικής Ασφαλιστικής και συνέργειες με την τράπεζα

by Insurancedaily editorial team
Jan 23, 2026
Το 77,9% των ασφαλισμένων εμπιστεύεται τον ασφαλιστή
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Το 77,9% των ασφαλισμένων εμπιστεύεται τον ασφαλιστή

by Insurancedaily editorial team
Jan 23, 2026
E. Μοάτσος: ΣΔΙΤ η λύση για την καθολική ασφάλιση των κατοικιών
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Εθνική Ασφαλιστική: Προτεραιότητα στις αποζημιώσεις από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

by Insurancedaily editorial team
Jan 23, 2026
ΕΔΙΠΤ – ΕΙΕΤ: Δραματική η κατάσταση με τη διανομή των εντύπων
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ΕΔΙΠΤ – ΕΙΕΤ: Δραματική η κατάσταση με τη διανομή των εντύπων

by Insurancedaily editorial team
Jan 23, 2026
Διαλειτουργικό σύστημα θα “ελέγχει” τα ασφαλισμένα κτίρια και οχήματα για φυσικές καταστροφές
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Διαλειτουργικό σύστημα θα “ελέγχει” τα ασφαλισμένα κτίρια και οχήματα για φυσικές καταστροφές

by Βίκυ Γερασίμου
Jan 22, 2026
Ηλίας Τσολάκης
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η ενότητα θεμέλιος λίθος για τη διαμεσολάβηση

by Insurancedaily editorial team
Jan 22, 2026
Χαμένοι – κερδισμένοι στα κανάλια διανομής
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Χαμένοι – κερδισμένοι στα κανάλια διανομής

by Insurancedaily editorial team
Jan 21, 2026
Εκδήλωση ενημέρωσης για την “Μείωση Προμηθειών” στο ΤΙΤΑΝΙΑ 26/1
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Εκδήλωση ενημέρωσης για την “Μείωση Προμηθειών” στο ΤΙΤΑΝΙΑ 26/1

by Βίκυ Γερασίμου
Jan 21, 2026
ENFIA asfalismenes katoikies insurancedaily
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ασφαλισμένες κατοικίες: Οδηγίες για έως και 20% μείωση στον ΕΝΦΙΑ

by Insurancedaily editorial team
Jan 20, 2026 - Updated on Jan 21, 2026

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

ydrogios-insurancehome-insurancegif
300x250-banner4-all-safegif
300x250gif
9th-insurtech-conference-2026banners300-x-250jpg

TOP#5 Insurancedaily

  • Καθήκοντα Γενικού Διευθυντή αναλαμβάνει ο κ. Σταύρος Καραγρηγορίου

    Καθήκοντα Γενικού Διευθυντή αναλαμβάνει ο κ. Σταύρος Καραγρηγορίου

    114 shares
    Share 46 Tweet 29
  • Υποχρεωτική η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στις ασφαλιστικές – Τι προβλέπει για τους μισθούς

    109 shares
    Share 44 Tweet 27
  • 5 ασφαλιστικές στη λίστα με τις 500 πιο κερδοφόρες εταιρείες

    96 shares
    Share 38 Tweet 24
  • Η εξέλιξη της Mega Brokers: Νέες αγορές, νέοι στόχοι, νέα δυναμική

    94 shares
    Share 38 Tweet 24
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: [email protected], Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ