Ασφάλιση Αυτοκινήτου Ειδήσεις & Νέα

Πώς να επιλέξετε ασφάλεια αυτοκινήτου για νέους οδηγούς;

Sunday Times Driving

Εχετε πάρει μόλις στα χέρια σας το δίπλωμα οδήγησης και είναι η στιγμή που θέλετε να οδηγήσετε το πρώτο σας αυτοκίνητο;

Πριν βάλετε μπροστά τη μηχανή βεβαιωθείτε ότι έχετε τη σωστή ασφάλεια αυτοκινήτου, για νέους οδηγούς φυσικά. Όσο κι αν ανυπομονείτε να οδηγήσετε για να νιώθετε ανεξάρτητοι, υπάρχουν κάποιοι κανόνες που δεν πρέπει να παραβλέψετε αν θέλετε να νιώθετε πρώτα απ’ όλα ασφαλείς.

Και φυσικά, ο βασικός κανόνας, που λέει πως το όχημα που οδηγείτε δεν πρέπει να είναι σε καμία περίπτωση ανασφάλιστο, μπορεί να είναι υποχρεωτικός δια νόμου, αποδεικνύεται όμως εξαιρετικά χρήσιμος στην πράξη.

Ακολουθήστε τα βήματα για να επιλέξετε την κατάλληλη ασφάλεια αυτοκινήτου για νέους οδηγούς!

Ξεκινήστε με την αναζήτηση του κατάλληλου ασφαλιστήριου, που θα απαντά στις δικές σας ανάγκες, κάνοντας έρευνα για τα διαθέσιμα ασφαλιστικά προγράμματα στην αγορά και τις καλύψεις που προσφέρουν. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλά κοινά σημεία στα διάφορα ασφαλιστικά προγράμματα και οι καλύψεις είναι συγκεκριμένες ανάλογα με το συμβόλαιο, ωστόσο καλό είναι να μελετήσετε προσεκτικά τις παροχές και βρείτε το πακέτο που ταιριάζει στη δική σας περίπτωση, λαμβάνοντας υπόψη το αυτοκίνητο που έχετε στην κατοχή σας ή την πόλη στην οποία ζείτε.

Μην υπερεκτιμήσετε πάντως τις οδηγικές σας ικανότητες. Αφού καταλήξετε, λοιπόν, στις καλύψεις που θέλετε να έχετε για εσάς και το όχημά σας, ενημερώστε την ασφαλιστική εταιρεία για την ηλικία σας και την ημερομηνία απόκτησης του διπλώματος οδήγησης.

Οι νέοι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν ένα επασφάλιστρο, δηλαδή αυξημένο ασφάλιστρο κατά 30% που ισχύει μόνο για τα ασφάλιστρα αστικής ευθύνης και ιδίων ζημιών. Νέοι οδηγοί θεωρούνται όσοι είναι κάτω των 23 ετών ή το δίπλωμά τους έχει εκδοθεί σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους.

Πρέπει να γνωρίζετε πως αν συντρέχουν αυτοί οι δύο λόγοι και στο ασφαλιστήριό σας δεν έχουν συνυπολογιστεί, τότε σε περίπτωση ατυχήματος, και εφόσον αυτό αφορά ζημιά προς τρίτους θα πληρώσετε ένα πρόστιμο 60% επί των ετήσιων ασφαλίστρων, το οποίο οφείλεται να καταβάλλεται πριν την πληρωμή της ζημιάς. Εάν πάλι έχετε επιλέξει μια μικτή ασφάλεια, όπως συνηθίζουμε να λέμε, τότε η ασφαλιστική θα σας αποζημιώσει με το 50% της ζημιάς.

Πάντως το επασφάλιστρο αφαιρείται αυτόματα με τη συμπλήρωση του 23ου έτους της ηλικίας ή τη συμπλήρωση του ενός έτους από την έκδοση του διπλώματος οδήγησης.

Υπολογίστε το κόστος του ασφαλιστήριου με βάση τις καλύψεις.

Η επιλογή της ασφάλειας αυτοκινήτου δεν είναι πάντως τόσο περίπλοκη, όσο μπορεί να φαίνεται. Επιλέξτε λοιπόν τις καλύψεις που επιθυμείτε και υπολογίστε το κόστος για την ασφάλειά σας με τη βοήθεια των ασφαλιστικών συμ βούλων της Eurolife ERB Ασφαλιστική, ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα.

Συμβουλές για νέους οδηγούς… για το δρόμο!

Αυτό που όμως μετράει πάνω απ’ όλα είναι η οδηγική συμπεριφορά. Οδηγείτε πάντα προσεκτικά, ακολουθήστε τις συμβουλές για νέους οδηγούς που σας έχουν δώσει οι «παλαιότεροι», ζητήστε στις πρώτες σας διαδρομές να σας συνοδεύει ένας έμπειρος οδηγός και απολαύστε την οδήγηση!

Πηγη: Ας μιλήσουμε


1 Comment

1 Σχολιο

  1. Γιώργος Χατζάκος

    Mar 2, 2018 at 3:13 PM

    Η μέγιστη ηλικία του οδηγού καθώς και η ηλικία του διπλώματός του για την εφαρμογή του επασφαλίστρου δεν είναι ίδιες για όλες της ασφαλιστικές εταιρίες.

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 4 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Πώς να επιλέξετε ασφάλεια αυτοκινήτου για νέους οδηγούς;! https://www.insurancedaily.gr/pos-na-epilexete-asfalia-aftokinitou-gia-neous-odigous/