Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Πώς θα γίνουν οι αλλαγές στα μητρώα των επιμελητηρίων


Καμία τυπική ή άλλη υποχρέωση για την αλλαγή της ιδιότητάς τους σε πράκτορες δεν έχουν οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι έναντι του Επιμελητηρίου.

του Πλάτωνα Τσούλου

Όπως αναφέρουν πηγές του ID με αφορμή τις υποχρεώσεις που ανακύπτουν για τη διαμεσολάβηση μετά και την ενσωμάτωση της IDD στο εθνικό δίκαιο, τα Επιμελητήρια έχουν την ευθύνη να ενοποιήσουν τους ασφαλιστικούς συμβούλους (πιστοποιητικό Α) με τους ασφαλιστικούς πράκτορες (πιστοποιητικό Β) και εφόσον αλλάξουν τα μητρώα των ασφαλιστικών συμβούλων να τους ενημερώσουν σχετικά.

Εκκρεμότητα έχουν μόνο όσοι διαθέτουν άδεια για ταυτόχρονη άσκηση του επαγγέλματος του μεσίτη ασφαλίσεων (πιστοποιητικό Γ) και του ασφαλιστικού συμβούλου ή του συντονιστή ασφαλιστικού συμβούλου, οι οποίοι θα πρέπει να προστρέξουν έως 18 Ιανουαρίου στο Επιμελητήριο, στο οποίο ανήκουν, προκειμένου να ενημερώσουν για το ποια άδεια επιθυμούν να διατηρήσουν σε ισχύ. Κύκλοι της αγοράς σημειώνουν ότι πρόκειται για περιορισμένο αριθμό διαμεσολαβούντων, για τους οποίους το Επιμελητήριο έχει ήδη μεριμνήσει καταρτίζοντας σχετική φόρμα την οποία θα πρέπει κάθε ενδιαφερόμενος να συμπληρώσει.

Ζήτημα ωστόσο τέθηκε με μια πολύ μικρή ομάδα νέων ασφαλιστικών συμβούλων που, ενώ έλαβαν τα πιστοποιητικά τους τον περασμένο Σεπτέμβριο (Εξετάσεις ΤτΕ στις 22 Σεπτεμβρίου), δεν “φρόντισαν” να εγγραφούν στο Επιμελητήριο εντός του 2018. Πληροφορίες αναφέρουν ότι, τελικά βρέθηκε νομική φόρμουλα ώστε για τις νέες αυτές εγγραφές να ξεπεραστεί το ζήτημα της πιστοποίησης και να μπορέσουν οι νέοι σύμβουλοι να εγγραφούν για πρώτη φορά στο Επιμελητήριο με την ιδιότητα του ασφαλιστικού πράκτορα.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 + eleven =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Πώς θα γίνουν οι αλλαγές στα μητρώα των επιμελητηρίων! https://www.insurancedaily.gr/pos-tha-ginoun-allages-sta-mitroa-ton-epimelitirion/