Κοινωνική Ασφάλιση

Πώς θα λειτουργήσει το νέο Υπερ-Ταμείο κύριας και επικουρικής ασφάλισης

ΕΦΚΑ_ΕΤΕΑΠ

Τρία, σχεδόν, χρόνια, μετά την ενοποίηση όλων των ταμείων κύριας ασφάλισης (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κ.λπ.) σε ένα φορέα, τον ΕΦΚΑ, και των ταμείων επικουρικής ασφάλισης με τα ταμεία πρόνοιας (εφάπαξ) υπό την «σκέπη» του ΕΤΕΑΕΠ, τίθεται θέμα ενοποίησης του ΕΦΚΑ-ΕΤΕΑΕΠ.

Με άλλα λόγια τίθεται θέμα ενοποίησης του υπερ-ταμείου κύριας ασφάλισης και του υπερ-ταμείου επικουρικής ασφάλισης-εφάπαξ σε ένα και μόνο φορέα. Την απόφαση αυτή έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας. Αυτό δεν θα οδηγήσει, άμεσα τουλάχιστον, στην συγχώνευση της κύριας και της επικουρικής σύνταξης. Οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις θα συνεχίζουν να καταβάλλονται αυτοτελώς, οπως ισχύει και σήμερα. Επίσης, οι εισφορές υπέρ της κύριας από τη μία μεριά και υπέρ της επικουρικής ασφάλισης από την άλλη θα συνεχίσουν να εισπράττονται, επίσης, αυτοτελώς. Λογιστικά, δηλαδή, τα δύο σημερινά ταμεία, θα συνεχίσουν να έχουν την αυτοτέλεια τους. Ωστόσο, παράλληλα, θα διαμορφωθεί ένας κοινός προϋπολογισμός.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + 2 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Πώς θα λειτουργήσει το νέο Υπερ-Ταμείο κύριας και επικουρικής ασφάλισης! https://www.insurancedaily.gr/pos-tha-leitoyrgisei-to-neo-yper-tameio/