Ασφάλιση Αυτοκινήτου Ειδήσεις & Νέα

Πόσο “ψαλιδίστηκε” το έλλειμμα του Επικουρικού Κεφαλαίου


Θεαματική μείωση συνεχίζουν να παρουσιάζουν οι εκκρεμείς αποζημιώσεις, όπως και το έλλειμμα το Επικουρικού Κεφαλαίου, με το 2019 να κλείνει, βάσει και των τελευταίων εκτιμήσεων παραγόντων της αγοράς, κατά πολύ χαμηλότερα έναντι του 2018.

Του Πλάτωνα Τσούλου

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη στο εννεάμηνο, φέτος, οι εκκρεμείς ζημιές μειώθηκαν στα 409 εκατ. ευρώ από 442 εκατ. ευρώ που ήταν στην εκπνοή του 2018 και τα 544 εκατ. ευρώ που ήταν τέλος του 2017. Πλέον, οι προβλέψεις που κάνουν κύκλοι της ασφαλιστικής αγοράς για τις εκκρεμείς ζημιές, τις υπολογίζουν για την εκπνοή του 2019 χαμηλότερα των 390 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα συρρικνώνεται και το έλλειμμα του Επικουρικού Κεφαλαίου, το οποίο γνώστες του κλάδου το τοποθετούν για το τέλος της τρέχουσας χρήσης στα 280 εκατ. ευρώ και για την εκπνοή του 2020 σε επίπεδα χαμηλότερα των 200 εκατ. ευρώ.

Πηγές της αγοράς σημειώνουν ότι η ορθολογικότερη διαχείριση των υποχρεώσεων του Επικουρικού Κεφαλαίου, σε συνδυασμό με τις κινήσεις τόνωσης της ρευστότητας που κατά ένα μεγάλο μέρος είναι επικεντρωμένες στο πεδίο της πώλησης ακινήτων που ανήκουν στο φορέα, δίνουν τη δυνατότητα επιτάχυνσης των πληρωμών και άρα μείωσης των υποχρεώσεων.

Η αγορά ακινήτων παρουσιάζει τα τελευταία δύο χρόνια κινητικότητα και το γεγονός αυτό εκμεταλλεύθηκε το Επικουρικό προκειμένου να πουλήσει περιουσιακά του στοιχεία, εξασφαλίζοντας σημαντικά κεφάλαια τα οποία διέθεσε για αποζημιώσεις, κλείνοντας περισσότερες ζημιές παρελθόντων ετών από ότι… συνήθιζε μέχρι και πρότινος.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − seven =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Πόσο "ψαλιδίστηκε" το έλλειμμα του Επικουρικού Κεφαλαίου! https://www.insurancedaily.gr/poso-psalidistike-to-elleimma-toy-epi/