Ασφάλιση Υγείας Ειδήσεις & Νέα

Προσοχή: Ερωτηματικά και εξώδικο για διαφημιζόμενη κάρτα υγείας

AXA Ασφαλιστική

road-sign-663368_1920Ενέργειες που μαρτυρούν -τουλάχιστον- προχειρότητα και βάλλουν την αγορά υγείας και τους πολίτες πραγματοποιούνται από εταιρείες-αλεξιπτωτιστές στον κλάδο.

της Βίκυς Γερασίμου

Το τελευταίο διάστημα διαφημίζεται μία κάρτα υγείας για την οποία εγείρονται πολλά ερωτηματικά και ταυτόχρονα και ένα ενδεχόμενο αγωγής από την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών.

Κι αυτό γιατί σε τηλεοπτικό διαφημιστικό της εν λόγω κάρτας αναφερόταν ότι υπάρχει συνεργασία με την ΠΕΙΚ, γεγονός που ωστόσο διαψεύτηκε επίσημα από την ένωση. Σε επικοινωνία του insurancedaily.gr με τον πρόεδρο της ΠΕΙΚ κ. Γρηγόρη Σαραφιανό, ανέφερε ότι η ένωση έστειλε εξώδικο επιστολή καθώς δεν υφίσταται ουδεμία συνεργασία με την εταιρεία που έχει βγάλει την κάρτα. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι της εταιρείας που εξέδωσε την κάρτα διαβεβαίωσαν την ΠΕΙΚ ότι δεν θα ξαναπαρουσιαστεί το όνομα της Ένωσης σε διαφήμιση ή σποτ.

Το θέμα είναι κατά πόσο λειτουργούν όλα αυτά σύννομα και προς όφελος των καταναλωτών. Κατά πόσο ο καταναλωτής ξέρει τι ακριβώς αγοράζει και ποιος του το πιστοποιεί. Γιατί κάνοντας το ρεπορτάζ αυτό που εμείς διαπιστώσαμε σε επικοινωνία με το συγκεκριμένο γραφείο πωλήσεων είναι ότι στους καταναλωτές αναφέρεται ότι έχουν συνεργασία με συγκεκριμένα και μεγάλα διαγνωστικά κέντρα καθώς και κλινικές, τα οποία φαίνεται ότι προς το παρόν δεν έχουν ενημερωθεί για τη συνεργασία τους αυτή…

Εμείς από την πλευρά μας επισημαίνουμε τα γεγονότα και εφιστούμε στους καταναλωτές την προσοχή για τις υπηρεσίες υγείας που αγοράζουν, προκειμένου να μη βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Σε συνέχεια της από 08/10/2016 ανάρτησης στην ιστοσελίδα της η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών ανακοινώνει τα εξής:

Αναφορικά με το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την κάρτα υγείας που διαφημίζεται σε διάφορα τηλεοπτικά κανάλια και φέρεται να εκδίδεται σε συνεργασία με την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, ήδη η Π.Ε.Ι.Κ. προέβη σε σύνταξη και επίδοση κατεπείγουσας Εξωδίκου Δήλωσης – Πρόσκλησης – Διαμαρτυρίας κατά της εν λόγω εταιρείας.

Με την εξώδικο αυτή διαμαρτύρεται εντονότατα για την παράνομη ψευδεπίγραφη και παραπλανητική διαφήμισή της, την καλεί όπως από τη λήψη της εξωδίκου παύσει πάραυτα οποιαδήποτε προβολή του εν λόγω διαφημιστικού, στο οποίο εμφαίνεται ότι δήθεν υφίσταται συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών και ταυτόχρονα την καλεί να αναφέρει ρητά στα μεταδιδόμενα από αυτήν διαφημιστικά μηνύματα που αφορούν την εν λόγω κάρτα υγείας ότι ουδεμία συνεργασία υφίσταται με την “ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ”.

Παράλληλα, δηλώνεται στην εξώδικο ότι η Π.Ε.Ι.Κ. προτίθεται να προβεί σε οποιαδήποτε αναγκαία ενέργεια, ενδεικτικώς κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, κατάθεση μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου, προσφυγή στο Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας – Πρωτοβάθμια Επιτροπή Ελέγχου Επικοινωνίας, καθώς και στην άσκηση χωριστής αγωγής για την αποκατάσταση της ηθικής και οικονομικής ζημίας που ήδη έχει προκληθεί από την ανωτέρω παράνομη και αξιόποινη συμπεριφορά της ανωτέρω εταιρίας σε περίπτωση που διαπιστωθεί και παρά τη λήψη της ανωτέρω εξωδίκου από την εν λόγω εταιρία, η συνέχιση της προβολής των ανωτέρω διαφημιστικών μηνυμάτων χωρίς συμμόρφωση με τα ανωτέρω από μέσο τηλεοπτικό, ραδιοφωνικό ή έντυπο ή μέσο κοινωνικής δικτύωσης ή στο διαδίκτυο.

Η Π.Ε.Ι.Κ. και στην παρούσα περίπτωση ενήργησε αστραπιαία διαφυλάσσοντας το κύρος και την αξιοπιστία όλων των μελών αυτής και με αυστηρότητα διακηρύσσει ότι θα προβεί και στο μέλλον σε κάθε αναγκαία νομική ενέργεια για τη διασφάλιση του κύρους και του ονόματος αυτής και των μελών της.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 5 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Προσοχή: Ερωτηματικά και εξώδικο για διαφημιζόμενη κάρτα υγείας! https://www.insurancedaily.gr/prosochi-erotimatika-ke-exodiko-gia-diafimizomeni-karta-ygias/