Ασφάλιση Αυτοκινήτου Ειδήσεις & Νέα

Οι πρώτες εκτιμήσεις ασφαλιστών για τις ζημιές από τις πλημμύρες


Αποθήκες και κέντρα logistics, μάντρες αυτοκινήτων, κάποιες λίγες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που διαθέτουν κάλυψη, επαγγελματικά οχήματα και αυτοκίνητα ιδιωτών εκτιμάται ότι θα αφορούν οι αναγγελίες ζημιών που θα γίνουν στις ασφαλιστικές εταιρείες μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν στη Μάνδρα Αττικής και τη Νέα Πέραμο από τις χθεσινές, έντονες, βροχοπτώσεις.

Του Πλάτωνα Τσούλου

Υψηλόβαθμοι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι σε διάστημα μιας εβδομάδας θα υπάρξει μια πρώτη εικόνα για το κόστος το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο κλάδος σε επίπεδο αποζημιώσεων, ενώ σε περίπου τρεις μήνες θα είναι απόλυτα ξεκάθαρη η έκταση των σχετικών ζημιών. Κατά τους ίδιους, ο… λογαριασμός για τις ασφαλιστικές εταιρείες θα κριθεί από το βαθμό διείσδυσης της ασφάλισης στις περιοχές που επλήγησαν από τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν χθες, αν και όπως υποστηρίζουν οι βροχοπτώσεις θα επιμείνουν έως και το Σάββατο, οπότε όσο θα τρέχει ο χρόνος τόσο οι ζημιές, ασφαλισμένες και μη, θα διογκώνονται.Πάντως, από τις πρώτες εκτιμήσεις, οι περισσότερες αναγγελίες ζημιών τις οποίες θα δεχθούν οι ασφαλιστικές εταιρείες θα αφορούν:

 • Κέντρα logistics και χώρους αποθηκών που συνήθως διαθέτουν ασφαλιστικό κάλυμμα.
 • Μάντρες αυτοκινήτων μεγάλων εταιρειών στο βαθμό που τα σημεία στα οποία βρίσκονται είτε υπήρξε μεγάλη συγκέντρωση βρόχινου νερού, είτε “πέρασαν” χείμαρροι.
 • Επαγγελματικά οχήματα δεδομένου ότι στην συντριπτική τους πλειονότητα έχουν ολοκληρωμένα πακέτα ασφάλισης, με πυρκαγιά και κλοπή, καλύψεις οι οποίες συμπεριλαμβάνουν και κινδύνους από ακραία φυσικά φαινόμενα
 • Αυτοκίνητα ιδιωτών καθότι, όπως προκύπτει από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις, είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός αυτών που παρασύρθηκαν από τους χειμάρρους ή εγκλωβίστηκαν σε σημεία με μεγάλη συγκέντρωση νερού. Καλύψεις έναντι φυσικών φαινομένων διαθέτουν κυρίως όσα οχήματα αποκτήθηκαν με χρηματοδότηση, τα νοικιασμένα, όσα διαθέτουν μικτή ασφάλιση, καθώς και αυτά με καλύψεις κατά κλοπής και πυρκαγιάς.

Στο μεταξύ, κύκλοι της αγοράς σημειώνουν για μια ακόμη φορά ότι, αβοήθητοι έναντι των οικονομικών συνεπειών από καταστροφές που προκάλεσαν ακραία καιρικά φαινόμενα θα μείνουν οι κάτοικοι της περιοχής, αφού δυστυχώς θα αποδειχθεί ότι στην πλειονότητά τους δεν διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη για τις οικίες τους.


1 Comment

1 Σχολιο

 1. Εργενιάδης Αργύρης

  Nov 17, 2017 at 11:55 AM

  Μία σημαντική ευκαιρία για αποκατάσταση της καταρρακωμένης στην υπόληψη των Ελλήνων ιδιωτικής ασφάλισης.
  Ίδωμεν………

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ten − 2 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Οι πρώτες εκτιμήσεις ασφαλιστών για τις ζημιές από τις πλημμύρες! https://www.insurancedaily.gr/protes-ektimisis-asfaliston-gia-tis-zimies-apo-tis-plimmyres/