Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Πρωτόδικη δικαίωση για ασφαλισμένους της CNP


Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών υποχρεώνει,  με την με αριθμό 1285/2016 απόφασή του, την ασφαλιστική εταιρία CNP Zωής, να αποκαταστήσει πλήρως τη ζημία την οποία υπέστησαν οι ασφαλισμένοι από τη συμμετοχή τους στο ασφαλιστικό επενδυτικό πρόγραμμα “Marfin Εισόδημα US 08”.

Οι τρεις ενάγουσες ήταν πελάτες (καταθέτες) της Marfin Egnatia Τράπεζας, με τη μεσολάβηση της οποίας σύναψαν με τη CNP Zωής ασφαλίσεις επενδυτικού χαρακτήρα, στις οποίες το κεφάλαιο που κατέβαλλαν ως ασφάλιστρο  επενδυόταν αποκλειστικά σε ομόλογα της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου.

Όταν η τελευταία το Μάρτιο του 2013 τέθηκε σε καθεστώς εκκαθάρισης, οι επενδυτές έχασαν τα χρήματά τους. Ωστόσο, τόσο η τράπεζα όσο και η ασφαλιστική εταιρία δεν είχαν τηρήσει τις υποχρεώσεις ενημέρωσης και διαφώτισης απέναντι στους πελάτες τους. Οι τελευταίοι οδηγήθηκαν σε μία ασφάλιση που αν είχαν σωστή ενημέρωση δεν θα είχαν συνάψει. Η ασφαλιστική εταιρία υποχρεώνεται να επιστρέψει το ποσόν που κατέβαλλαν οι ενάγουσες για την ασφάλιση (πλέον των τόκων που θα είχαν εισπράξει αν είχαν διατηρήσει το κεφάλαιό τους σε προθεσμιακή κατάθεση), ενώ επιδικάζει σε αυτές και σημαντικά ποσά ως αποκατάσταση της ηθικής βλάβης τους.

Η παραπάνω  απόφαση – που εκδόθηκε επί υπόθεσης την οποία χειρίστηκε η Δικηγορική εταιρεία  Σπυράκος και Μουζουράκη –  είναι η πρώτη που δέχεται αγωγή πελατών του προγράμματος.

Πηγή: Δικηγορικό γραφείο Σπυράκος και Μουζουράκη


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eight − five =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Πρωτόδικη δικαίωση για ασφαλισμένους της CNP! https://www.insurancedaily.gr/protodiki-dikeosi-gia-asfalismenous-tis-cnp/