Εκδηλώσεις

ΠΣΣΑΣ & GAMA Hellas: Holistic Leadership – Ολιστική Ηγεσία

ΠΣΣΑΣ,GAMA

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, για 7η συνεχόμενη χρονιά, την Παρασκευή 31/5/2019, στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, το εκπαιδευτικό συνέδριο «HOLISTIC LEADERSHIP – ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ» που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων σε συνεργασία με την GAMA Hellas υπό την αιγίδα της ΕΑΕΕ και του ΕΕΑ.

Στο συνέδριο έδωσαν το παρών περισσότεροι από 450 Συντονιστές & Διοικητικά Στελέχη Εταιρειών, καταγράφοντας νέο ρεκόρ συμμετοχών.

Στην έναρξη του συνεδρίου προβλήθηκε ένα εντυπωσιακό video από την Ελλάδα και παρουσίαση των ομιλητών και χορηγών.

ΦΑΝΗ ΘΕΟΦΑΝΙΔΟΥ
ΦΑΝΗ ΘΕΟΦΑΝΙΔΟΥ (υπεύθυνη επικοινωνίας GAMA Hellas)

Την εκδήλωση άνοιξε η κ. Φανή Θεοφανίδου, υπεύθυνη επικοινωνίας της GAMA Hellas, προσφωνώντας τους επίσημους καλεσμένους και καλώντας για χαιρετισμό τον κ. Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρο ΕΑΕΕ και τον κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρο ΕΕΑ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΡΡΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΡΡΗΓΕΩΡΓΙΟΥ (Πρόεδρος ΕΑΕΕ)

Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου στον χαιρετισμό του τόνισε τον σημαντικό ρόλο της GAMA Hellas επισημαίνοντας ότι, ο Επαγγελματίας Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανέναν.

Τόνισε ότι, οι Συντονιστές έχουν έναν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της Ασφαλιστικής Αγοράς, καθώς αυτοί επιλέγουν, εκπαιδεύουν, δημιουργώντας συμβούλους οι οποίοι απευθύνονται στους Πολίτες εξηγώντας την χρησιμότητα της Ασφάλισης.

Ο ρόλος της GAMA International & της GAMA Hellas είναι κομβικός, παρέχοντας διεθνή τεχνογνωσία υψηλού επιπέδου.

Απευθυνόμενος στο ακροατήριο ανέφερε ότι, έχει μεγάλο σεβασμό για τη δουλειά των Συντονιστών και πιστεύει ότι μας περιμένει όλους ένα πολύ καλύτερο μέλλον.

Διαβάστε επίσης: Τελικά η αγορά μας έχει «μεγάλη ανάγκη» από συνέδρια τύπου GAMA

ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ (Πρόεδρος ΕΕΑ)

Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ανέφερε τη δυναμική της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, χαρακτηρίζοντας τον κλάδο πρωτοπόρο σε επίπεδο συμμετοχής σε εκπαιδευτικές συναντήσεις και σε ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και πρακτικών.

Τόνισε ότι η δημιουργία δικτύου Ασφαλιστών σε όλη την Ελλάδα, όπως προέκυψε από την 1η Εθνική Συνδιάσκεψη, προσδίδει ενιαία φωνή στον κλάδο αντιμετωπίζοντας συλλογικά τις νέες προκλήσεις. Εστιάζοντας στον ρόλο της GAMA Hellas ανέφερε την καθοριστική συμβολή της στην εκπαίδευση και γενικότερα στην επιμόρφωση των Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ (Δ/ντής Πωλήσεων & Εξυπηρέτησης Πελατών και Συνεργατών ΑΧΑ)

Στην συνέχεια η κ. Φανή Θεοφανίδου προσφώνησε τους εκπροσώπους των Platinum Χορηγών κ.κ. Νικόλαο Σακελλαρίου, Διευθυντή Πωλήσεων & Εξυπηρέτησης Πελατών και Συνεργατών ΑΧΑ, Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής, Γεώργιο Ζερβουδάκη, Διευθυντή Εκπαίδευσης της Generali Hellas, Ανδρέα Δημητρίου, Δ/ντή Πωλήσεων PRIME Κύπρου και κ. Μιχάλη Τάτση, Προϊστάμενο Διεύθυνσης Πωλήσεων Εθνικής Ασφαλιστικής.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ (Δ/ντήςΠωλήσεων της Generali Hellas)
ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Δ/ντής Πωλήσεων PRIME Κύπρου)
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΑΤΣΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΑΤΣΗΣ (Προϊστάμενος Διεύθυνσης Πωλήσεων Εθνικής Ασφαλιστικής)

Κατόπιν το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του ΠΣΣΑΣ κ. Ιωάννης Τοζακίδης, ο οποίος στην εισήγησή του με θέμα «All together!» παρότρυνε για περισσότερη εκπαίδευση, περισσότερη επιμόρφωση και συχνότερες συναντήσεις όπου θα ανταλλάσσονται εμπειρίες, πρακτικές και ιδέες.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΖΑΚΙΔΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΖΑΚΙΔΗΣ (Πρόεδρος ΠΣΣΑΣ & Μέλος του Board της GAMA Hellas)

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι, οι ομιλητές που συμμετάσχουν κάθε χρόνο στο εκπαιδευτικό συνέδριο του ΠΣΣΑΣ-GAMA Hellas στοχεύουν να μας εμπνεύσουν ούτως ώστε να προσαρμόσουμε νέες πρακτικές στη δουλειά μας.

Η συμμετοχή στην GAMA International και στην GAMA Hellas παρέχει μία τεράστια δεξαμενή ιδεών, πρακτικών και μεθόδων επίλυσης καθημερινών προβλημάτων του Συντονιστή.

Κλείνοντας, ανακοίνωσε το νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα υπό την Αιγίδα και την υποστήριξη του ΠΣΣΑΣ, σε συνεργασία με το ΕΙΑΣ και το Πανεπιστήμιο Πειραιά, εγκαινιάζοντας μία νέα εποχή στην επιμόρφωση των μελών του Συνδέσμου.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ (Πρόεδρος της GAMA Hellas)

Στην συνέχεια, ο Πρόεδρος της GAMA Hellas, κ. Αθανάσιος Κατσιγιάννης, στην εισήγησή του με θέμα «Gama Hellas, the link that unite us» μίλησε για την καθοριστική συμβολή της Gama International στην υποστήριξη των επαγγελματικών αναγκών των managers της ασφαλιστικής και χρηματοοικονομικής βιομηχανίας μέσα από το διαμοιρασμό εμπειριών, την εκπαίδευση και τη δημιουργία κουλτούρας υψηλών επιδόσεων. Όσον αφορά στην Gama Hellas αναφέρθηκε στην περαιτέρω ενίσχυση της δυναμικής της και τη διεύρυνσή της με τη συμμετοχή περισσοτέρων εταιρειών αλλά και μελών από την Κύπρο.

Κλείνοντας την ομιλία του ανακοίνωσε τα μέλη που συμμετέχουν στο Board GAMA Hellas: κ.κ. Αθανάσιος Κατσιγιάννης – Πρόεδρος, Ιωάννης Τοζακίδης, Δημήτριος Γαβαλάκης, Γεώργιος Ιορδανίδης, Χριστόδουλος Ελληνόπουλος, καθώς και τα μέλη της ΕλλαδοΚυπριακής Επιτροπής : κ.κ. Σίλια Αγγελοπούλου (ΑΧΑ), Βασίλειος Βασιλόπουλος (INTERAMERICAN), Σπύρος Τότολος (ΕΘΝΙΚΗ), Γεώργιος Τσιώμος (ALLIANZ), Χριστόδουλος Ελληνόπουλος (CNP), Λένα Μιχαήλ (PRIME), Γεώργιος Ζαντιώτης (Eurolife Ltd), Ιάσωνας Κυριάκου (Universal Life).

Η 31η του Μαΐου ήταν μία πολύ δημιουργική ημέρα για τους συντονιστές της Ελλάδας και της Κύπρου. Ένα μήνα σχεδόν μετά, πολύ θετικά σχόλια, ενθουσιασμός, αναγνώριση. Η γνώση από μόνη της δεν είναι αρκετή. Τώρα πια σημασία έχει τι θα εφαρμόσουμε. RDV στο Orlando τον Μάρτιο του 2020!».

BONNIE GODSMAN
BONNIE GODSMAN (CEO GAMA INTERNATIONAL)

Η κ. Bonnie Godsman, CEO GAMA International, η οποία με την ομιλία της «Changing landscape of the consumer and the need for GAMA leadership» μίλησε για την νέα παγκόσμια πραγματικότητα και τις σημαντικές απειλές που αντιμετωπίζουν όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι.

Αναφερόμενη στο internet και γενικότερα στην τεχνολογία, περιέγραψε με παραδείγματα και με γλαφυρό τρόπο την συμπεριφορά του καταναλωτή στο να χρησιμοποιεί την πληροφορία μέσω του διαδικτύου.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι, οι έρευνες στο internet δείχνουν ότι σημαντικό μερίδιο καταναλωτών αγοράζουν διαδικτυακά αλλά για προϊόντα και υπηρεσίες που αφορούν τη ζωή και την υγεία τους επιθυμούν κατά 80% τον προσωπικό τους σύμβουλο.

Κλείνοντας, παρότρυνε τους συμμετέχοντες να μοιράζονται ιδέες, πρακτικές και πληροφορίες, μειώνοντας το φόβο του ανταγωνισμού. Αυτό ακριβώς κάνει η GAMA International – GAMA Hellas, ένα παγκόσμιο δίκτυο ανταλλαγής γνώσεων με στόχο την αναβάθμιση του manager!

J.CHRISTOPHER NOONAN
J.CHRISTOPHER NOONAN (ChFC, CLU, Executive Vice President AXA Advisors)

Ο επόμενος ομιλητής ήταν ο κ. J.Christopher Noonan, ChFC, CLU, Executive Vice President AXA Advisors, τον οποίο προλόγισε ο κ. Θανάσης Κατσιγιάννης, Πρόεδρος της GAMA Hellas, αναφερόμενος στο πλούσιο βιογραφικό του. Η παρουσίασή του είχε θέμα «Vision to execution», με την οποία μας ξενάγησε στον δικό του οργανισμό, ο οποίος ξεπερνάει πολλές φορές το μέγεθος μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών στην Ελλάδα με 428 συνεργάτες, 31 άτομα διοικητικό προσωπικό και 27 Δ/ντές Πωλήσεων.

Ανέφερε ότι το 80% των πελατών ζητούν συμβουλή από Επαγγελματίες του κλάδου κι ότι το 81% τις περισσότερες φορές δεν γνωρίζουν πόσα χρήματα χρειάζονται για να συνταξιοδοτηθούν.

Δίνοντας συμβουλές τι θέλουν οι πελάτες από έναν Ασφαλιστικό Σύμβουλο, ανέφερε τα εξής :

 • Να σέβεται τα κεφάλαιά τους
 • Να λύνει τα προβλήματά τους
 • Να προγραμματίζει τα στάδια της ζωής τους και
 • Να είναι σε συνεχή επαφή μαζί τους

Κλείνοντας, μοιράστηκε το όραμα και τον στόχο του Οργανισμού του – για τα επόμενα δέκα χρόνια, βήμα-βήμα, μέσω της Οργάνωσης των διαδικασιών και της κουλτούρας.

RICK PITINO
RICK PITINO (Head Coach-Member of Basketball Hall of Fame)

Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε η παρουσία του κ. Rick Pitino, Head Coach-Member of Basketball Hall of Fame!

Ο κ. Δημήτριος Γαβαλάκης (Γεν. Γραμματέας του ΕΕΑ & Μέλος του Board της GAMA Hellas) μαζί με την κα Φανή Θεοφανίδου κάλεσαν με έναν ξεχωριστό και εντυπωσιακό τρόπο τον κ. Rick Pitino στο βήμα, ο οποίος με την σειρά του υπέγραψε δύο μπάλες του basket.

Ο κ. RICK PITINO υπογράφει την μπασκετική μπάλα (από αριστερά ο κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΑΒΑΛΑΚΗΣ-Γεν.Γραμματέας του ΕΕΑ & Μέλος του Board της GAMA Hellas & η κα ΦΑΝΗ ΘΕΟΦΑΝΙΔΟΥ – υπεύθυνη επικοινωνίας GAMA Hellas)

Στην παρουσίασή του με θέμα «Success is a Choice», έδωσε με έναν ιδιαίτερα σεμνό τρόπο χρήσιμες συμβουλές στους συμμετέχοντες, περιγράφοντας στιγμές από την μπασκετική του πορεία.

Τόνισε ότι, για να μπορέσει κάποιος να επικοινωνήσει, να εμπνεύσει και να παρακινήσει θα πρέπει να ακούει τουλάχιστον 4 φορές περισσότερο από όσο μιλάει.

Ανέφερε ότι, ο ηγέτης πάντα πρέπει να μιλάει τελευταίος δίνοντας το μήνυμα ότι ο συνομιλητής του είναι πιο σημαντικός από τον ίδιο.

Μίλησε για το μοναδικό «συμβόλαιο» που πρέπει να τηρούμε, που δεν είναι τίποτε άλλο από το «σήμερα», δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας κάθε μέρα. Κατέληξε ότι «η επιτυχία είναι επιλογή»!

ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΩΡΑ (από αριστερά απεικονίζονται οι κ.κ. Δημήτριος Γαβαλάκης -Γεν.Γραμματέας του ΕΕΑ & Μέλος του Board της GAMA Hellas, Αθανάσιος Κατσιγιάννης-Πρόεδρος της GAMA Hellas, Troy Korsgaden- President & Consultant, Korsgaden International, Rick Pitino- Head Coach-Member of Basketball Hall of Fame, J.Christopher Noonan- ChFC, CLU, Executive Vice President AXA Advisors, Bonnie Godsman-Ceo GAMA INTERNATIONAL, Φανή Θεοφανίδου- υπεύθυνη επικοινωνίας GAMA Hellas, Εμμανουήλ Πετρόχειλος-Μέλος ΔΣ ΠΣΣΑΣ, Ιωάννης Τοζακίδης-Πρόεδρος ΠΣΣΑΣ & Μέλος του Board της GAMA Hellas)

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του κ. Rick Pitino μέλη του ΔΣ του ΠΣΣΑΣ & του Board της GAMA Hellas, στα πλαίσια της Ελληνικής φιλοξενίας προσέφεραν στους Ομιλητές δώρα Κυκλαδικής Τέχνης.

TROY KORSGADEN
TROY KORSGADEN (President & Consultant, Korsgaden International)

Στην συνέχεια ο κ. Troy Korsgaden, President & Consultant, Korsgaden International, στην παρουσίασή του με θέμα «Discussion Partner: A Radical Transformation to Unrivaled Service in the Insurance Industry» έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην εξυπηρέτηση του πελάτη τονίζοντας ότι έχει μεγάλη σημασία στο τί προσφέρει ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος, δίνοντας προστιθέμενη αξία με το service κι όχι με την τιμή του προϊόντος. Ανέφερε ότι:

 • πρέπει να χτίζουμε σχέσεις
 • να κρατάμε συνεχή επαφή και να είμαστε αξιόπιστοι με τους πελάτες μας
 • να μην πιέζουμε
 • να ενθαρρύνουμε
 • να εξηγούμε

Εξυπηρετώντας τον πελάτη δημιουργούμε προσωπική επαφή, σεβασμό και εμπιστοσύνη.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΚΟΥΒΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΚΟΥΒΑΣ (Ψυχίατρος, Πρόεδρος κλάδου πληροφορικής και καινοτόμων τεχνολογιών Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία, CEO at Melapus)

Ο κ. Νικόλαος Γκούβας, Ψυχίατρος, Πρόεδρος κλάδου πληροφορικής και καινοτόμων τεχνολογιών Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία, CEO at Melapus, στην εισήγησή του με θέμα «Αντιμετώπιση Προβλημάτων στην καθημερινότητα ενός Ηγέτη» επεσήμανε ότι ο ασφαλιστικός χώρος έχει ανάγκη από ηγέτες που ξέρουν να διαχειρίζονται ανθρώπους. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι αυτές που φέρνουν αποτελέσματα, έτσι και ο καταναλωτής νιώθει ασφάλεια και εμπιστοσύνη όταν αντιμετωπίζεται από τον Ασφαλιστικό του Σύμβουλο σαν άνθρωπος που χρειάζεται βοήθεια και όχι ως πελάτης. Επίσης, όταν ένας ηγέτης δεν μπορεί να μεταφέρει το όραμά του υποβιβάζεται ο ρόλος του.

ΣΟΦΙΑ ΘΩΜΑΪΔΟΥ
ΣΟΦΙΑ ΘΩΜΑΪΔΟΥ (Certified NLP Trainer)

Η κ. Σοφία Θωμαΐδου, Certified NLP Trainer στην εισήγησή της με θέμα «Δημιουργία Έξυπνων Στόχων» μίλησε για τον νευρογλωσσικό προγραμματισμό που εξετάζει το πως σκεφτόμαστε, τι λέμε και πως συμπεριφερόμαστε, με στόχο να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να βελτιώσουμε την επικοινωνία μας με τους άλλους.

Ανέφερε ότι, από σχετικές έρευνες, μόλις το 8% των ανθρώπων πετυχαίνουν τους στόχους τους.

«Είμαστε οι αρχιτέκτονες της ζωής μας και μπορούμε να την σχεδιάσουμε όπως ακριβώς τη θέλουμε, αρκεί να ξέρουμε πώς…»

Ο κ. Θανάσης Κατσιγιάννης στο τέλος του συνεδρίου ευχαρίστησε τους ομιλητές, όλους τους συνέδρους και τους χορηγούς και ανανέωσε το ραντεβού για το επόμενο συνέδριο…

ΠΣΣΑΣ
Το Δ.Σ. του Π.Σ.Σ.Α.Σ. μαζί με ομιλητές, από αριστερά: Χριστίνα Φυτέα -Μέλος ΔΣ, Κων/νος Ρούσσης-Αντιπρόεδρος, Αντώνιος Αλεξίου-Μέλος ΔΣ, Εμμανουήλ Πετρόχειλος-Μέλος ΔΣ, Σωτήριος Κουφογεώργος-Γεν.Γραμματέας, Bonnie Godsman, J.Christopher Noonan, Troy Korsgaden, Ιωάννης Τοζακίδης-Πρόεδρος ΠΣΣΑΣ & Μέλος του Board της GAMA Hellas).

Τα Μέλη του ΔΣ του ΠΣΣΑΣ κ.κ. Ι. Τοζακίδης, Κ. Ρούσσης, Σ. Κουφογεώργος, Στ. Σταυρόπουλος, Α. Αλεξίου, Χ. Φυτέα & Εμ. Πετρόχειλος, νιώθουν την υποχρέωση να ευχαριστήσουν όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση του συνεδρίου:

 • Το Board GAMA HELLAS
 • Το υποστηρικτικό προσωπικό του ΠΣΣΑΣ και της GAMA Hellas
 • Την εθελοντική ομάδα του Συνεδρίου
 • Τους χορηγούς

PLATINUM SPONSORS ήταν οι εταιρίες AXA, GENERALI, PRIME Insurance και ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική,

GOLD SPONSORS ήταν οι εταιρίες ALLIANZ, INTERAMERICAN, METLIFE και ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ.

SILVER SPONSORS ήταν οι εταιρίες AIG, CNP CYPRIALIFE – ΖΩΗΣ, EUROLIFE ERB Ασφαλιστική, Eurolife LTD, INTERASCO και ΜΙΝΕΤΤΑ.

PRINT SPONSOR η APEIRON

Καθώς και για την συμμετοχή τους:

AFFIDEA, CROMAR, DAS Hellas, IONIOS NEW AGENCY, LIFE PLAN Insurance, METROPOLITAN Hospital, Resolute και ΠΑΡΟΝ.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 16 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
ΠΣΣΑΣ & GAMA Hellas: Holistic Leadership - Ολιστική Ηγεσία! https://www.insurancedaily.gr/pssas-gama-hellas-holistic-leadership-olistiki-igesia/