Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Πτήσεις και διακοπές στην Τουρκία: Οδηγίες για ταξιδιώτες


turkey_coupΑν και το πραξικόπημα που εξελίχθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Τουρκία αποφεύχθη αφήνοντας περισσότερους από 290 νεκρούς και 1.400 τραυματίες και πολλά ερωτηματικά ως προς τον ερασιτεχνισμό του, υπάρχουν σημαντικές απόρροιες τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο που θα φανούν σταδιακά.

Η επιχειρηματικότητα και ιδιαίτερα όλες οι δραστηριότητες που συνδέονται με τον τουρισμό έχουν δεχτεί σοβαρό πλήγμα το οποίο και θα φανεί μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς πολλοί από αυτούς που είχαν προγραμματίσει να πάνε στην περιοχή φοβούνται ότι μπορεί να ξεσπάσουν ταραχές.

Ήδη πολλοί τουρίστες που είτε βρίσκονται ήδη στην Τουρκία είτε έχουν κλείσει πακέτα διακοπών προσπαθούν με κάθε τρόπο είτε να φύγουν είτε να ακυρώσουν ταξίδια τους. Οδηγίες προς ναυτιλωμένους Βρετανούς εξέδωσε η Telegraph προτρέποντας όσους πρόκειται να κάνουν διακοπές στην Τουρκία να επικοινωνήσουν πρώτα με τα ταξιδιωτικά τους γραφεία. Μέχρι χθες η British Airways δεν πραγματοποιούσε δρομολόγια σε αεροδρόμια της Τουρκίας και σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν πτήσεις ενώ το ταξιδιωτικό γραφείο Thomas Cook  προσέφερε δωρεάν τις ακυρώσεις για όποιον ταξίδευε το Σαββατοκύριακο. Και το ταξιδιωτικό γραφείο Thompson δήλωσε ότι θα υπάρξουν προσφορές και χρηματοδότηση για όσους αποφασίσουν να ταξιδέψουν παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες.

Σας παραθέτουμε κάποιες από τις οδηγίες της Telegraph:

  • Έκανα κράτηση σε ένα ξενοδοχείο για διακοπές στην Τουρκία. Πρέπει ακόμα να πάω;

Επί του παρόντος, έχει επίσημα εκδοθεί προειδοποίηση προς τους παραθεριστές να “παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, να αποφεύγουν δημόσια κτίρια και χώρους, ιδίως διαδηλώσεις, και να παραμείνουν σε εγρήγορση”. Η πλειοψηφία της Τουρκίας, ωστόσο, παραμένει σε χαμηλό επίπεδο κινδύνου, που σημαίνει ότι είναι ασφαλές να ταξιδέψετε.

  • Θέλω να ακυρώσω τις διακοπές μου. Θα αποζημιωθώ;

Πρέπει οπωσδήποτε να επικοινωνήσετε με τον πράκτορά σας. Κάποια γραφεία, συμπεριλαμβανομένων των Thomas Cook και Thompson, προσέφεραν επιστροφές για τις 16 Ιουλίου. Ωστόσο το πιο πιθανό είναι όσοι θέλετε να ακυρώσετε τις διακοπές σας για πιο μετά να χάσετε τα χρήματά σας, εφόσον τα θέρετρα διακοπών στην Τουρκία παραμένουν ασφαλή για να ταξιδέψετε σύμφωνα με το FCO.

  • Τι γίνεται με την ταξιδιωτική μου ασφάλιση;

Η Ένωση Βρετανών Ασφαλιστών, δήλωσε: «Οι Βρετανοί τουρίστες πρέπει να επικοινωνήσουν  με τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα και τον αερομεταφορέα. Ηταξιδιωτική ασφάλιση καλύπτει κατά κύριο λόγο ιατροφαρμακευτικά έξοδα και περίθαλψη και όχι την απροθυμία του συμβαλλόμενου να ταξιδέψει.Ορισμένα ασφαλιστήρια συμβόλαια μπορεί να καλύπτουν το κόστος ακύρωσης του ταξιδιού σας.

  • Είμαι σήμερα στην Τουρκία και ανησυχώ. Τι πρέπει να κάνω;

Μιλήστε με το πρακτορείο και το υπουργείο εξωτερικών ή την πρεσβεία.

  • Έχω φίλους ή την οικογένεια στην Τουρκία και δεν έχω νέα τους. Πρέπει να ανησυχώ;

Εάν ανησυχείτε για την ασφάλεια των ανθρώπων σας, ο αριθμός κλήσης έκτακτης ανάγκης είναι στην Άγκυρα +90 312 455 3344.

  • Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απειλή για τους Βρετανούς τουρίστες εκεί;

Οι εκθέσεις δείχνουν ότι η απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος δεν συνδέεται με οποιαδήποτε συγκεκριμένη απειλή για τους Δυτικούς, και η FCO δεν έχει αναβαθμίσει το επίπεδο του κινδύνου.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 − 4 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Πτήσεις και διακοπές στην Τουρκία: Οδηγίες για ταξιδιώτες! https://www.insurancedaily.gr/ptisis-ke-diakopes-stin-tourkia-odigies-gia-taxidiotes/