Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ρ. Σβίγκου: Ο Στουρνάρας αποκαλύπτει εφιαλτικές προοπτικές σε ασφαλιστικό & υγεία


Την αντίδραση του Μαξίμου προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γ. Στουρνάρα σχετικά με το ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης στο συνταξιοδοτικό και την υγεία. Σε συνέντευξή της η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου ανέφερε ότι ο κ. Στουρνάρας έρχεται να αποκαλύψει εφιαλτικές πολιτικές για το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών όσον αφορά την υγεία και τη συνταξιοδότηση.

Όπως είπε:

“Δεν νομίζω ότι εκπλήσσει κανέναν αυτή η σπουδή του κ. Στουρνάρα λίγο μετά τις κάλπες να βγει να υποστηρίξει μια θέση της Ν.Δ. Θα σας έλεγα ότι έρχεται σαν λαγός, έρχεται να στρώσει το έδαφος πάνω στο οποίο η Ν.Δ. θα χτίσει ασφαλιστικό Πινοσέτ, έρχεται να στρώσει το έδαφος πάνω στο οποίο η Ν.Δ. θα μιλήσει για ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας. Οι δηλώσεις αυτές αποκαλύπτουν ποιο είναι το πραγματικό σχέδιο της Ν.Δ., τόσο για την ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος όσο και για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας. Πρόκειται για δύο εφιαλτικές προοπτικές για την τεράστια πλειοψηφία των πολιτών.

Ενώ προσπαθεί και τις δύο αυτές προτάσεις της να τις ντύσει με όμορφα λόγια για τη μεσαία τάξη, στην πραγματικότητα έρχεται να κατακρημνίσει τόσο τα δικαιώματα των ασθενέστερων, όσο και τα δικαιώματα της μεσαίας τάξης. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας θέλει να μπορεί να πάρει σύνταξη, θέλει να μπορεί να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες υγείας. Ο κ. Στουρνάρας, λοιπόν, προσπαθεί να φέρει στη δημόσια συζήτηση, χωρίς ο ίδιος επίσημα να εκπροσωπεί τη Ν.Δ., δύο από τις πλέον νεοφιλελεύθερες και τις πλέον αρνητικές πτυχές του προγράμματος της Ν.Δ. ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για μια μελλοντική κυβέρνηση της Ν.Δ., που ελπίζουμε όλοι ότι δεν θα έρθει. Αγωνιζόμαστε όλοι για να μην έρθει.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου κατά πόσο υπερβαίνει ο Διοικητής της ΤτΕ το ρόλο του απαντά “αυτό το έχει ξανακάνει όμως 10 και 15 φορές. Δεν είναι η πρώτη, δεν είναι η δεύτερη φορά. Το έκανε και λίγο πριν τις εκλογές. Είμαι σίγουρη ότι θα το κάνει και το επόμενο διάστημα. Ο ίδιος δεν προσπαθεί καθόλου, θεωρώ, να κρυφτεί ως προς το ποιες δυνάμεις θέλει να στηρίξει”.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 3 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ρ. Σβίγκου: Ο Στουρνάρας αποκαλύπτει εφιαλτικές προοπτικές σε ασφαλιστικό & υγεία! https://www.insurancedaily.gr/r-svigkoy-o-stoyrnaras-apokalyptei-ef/