Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Σ. Βικτωράτου: Συμπορευόμαστε με τους συνεργάτες μας

“Αυτό που μένει στο τέλος της ημέρας είναι η ηθική ικανοποίηση για τον πελάτη που αποζημιώθηκε”


Στις αξίες πάνω στις οποίες δομούνται οι σχέσεις με τους συνεργάτες και τους πελάτες της αναφέρεται η Στέλλα Βικτωράτου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Viktoratou Insurance Brokers SA. Στρατηγική στόχευση της Εταιρείας είναι η δημιουργία υγιών και μακροχρόνιων σχέσεων με το δίκτυό της και η παροχή προστιθέμενης αξίας στους ασφαλισμένους της. Όπως εξηγεί αυτό που μένει στο τέλος της ημέρας είναι η ηθική ικανοποίηση μέσα από την αντιμετώπιση προβλημάτων των πελατών της. Στη φωτιά της 23ης Ιουλίου το γραφείο συνέβαλε στην απόδοση αποζημιώσεων που θα ξεπεράσουν τις 500.000 ευρώ.

Πώς κατανέμονται οι εργασίες στο χαρτοφυλάκιό σας και σε ποιους κλάδους εστιάζετε;

Το χαρτοφυλάκιό μας αποτελείται από ασφαλίσεις όλων των κλάδων. Ωστόσο σαν γραφείο έχουμε εστιάσει σε μεγάλο βαθμό σε συγκεκριμένους τομείς, στους οποίους θεωρούμε ότι απαιτείται εξειδίκευση μέσα στα επόμενα χρόνια. Έχουμε δώσει έμφαση στις ασφαλίσεις ζωής και υγείας, επενδύοντας στην εκπαίδευση στον εν λόγω κλάδο αλλά και σε ενέργειες ενημέρωσης των πολιτών μέσα από προσωπικά ραντεβού και έκδοση ενημερωτικών οδηγών. Επιπρόσθετα έχουμε διακριθεί αρκετές φορές για τα παραγωγικά μας αποτελέσματα από ασφαλιστικές εταιρείες.

Ταυτόχρονα, το γραφείο μας έχει δραστηριότητα και στις γενικές ασφαλίσεις όπου και εκεί υπάρχουν τομείς στους οποίους επενδύουμε λόγω των προοπτικών που διαφαίνονται μελλοντικά. Διαθέτουμε λόγου χάρη πολυετή τεχνογνωσία στους βιομηχανικούς κινδύνους λόγω των συμβουλευτικών υπηρεσιών που παρέχουμε αλλά και στον κλάδο πυρός γενικότερα. Επιπλέον διαθέτουμε μία δυναμική ομάδα η οποία εξειδικεύεται στον κλάδο Αστικής Ευθύνης, Cyber Risk, DNO.

Βάσει ποιων παραμέτρων επιλέγετε τους συνεργάτες σας και πάνω σε ποιες αρχές στηρίζετε τη σχέση μαζί τους;

H Viktoratou Insurance Brokers SA είναι μία εταιρεία με εμπειρία δεκαετιών στις ασφαλίσεις. Επιδιώκουμε να χτίζουμε μακροχρόνιες σχέσεις με τους συνεργάτες μας, συμπορευόμαστε, αλλά ταυτόχρονα τους δίνουμε και την απαραίτητη ελευθερία να κινηθούν. Ωστόσο τους επιλέγουμε προσεκτικά, τόσο ως προς την επαγγελματική τους ηθική και ακεραιότητα όσο και ως προς την εμπειρία και τη γνώση τους στον ασφαλιστικό κλάδο. Κύριο μέλημά μας, είναι να επιλέγουμε συνεργάτες με ικανότητες, τις οποίες εξελίσσουν με την βοήθειά μας. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο εντοπίζεται στην αξία της ομαδικότητας, διότι πιστεύουμε ότι το όλοι μαζί φέρνει καλύτερα αποτελέσματα από το καθένας ξεχωριστά.

Με αυτό τον τρόπο αξιοποιούν τα δυνατά τους σημεία και αυτοαξιολογούν τα αποτελέσματα της εργασίας τους. Θέλουμε οι συνεργάτες μας να είναι οι πιο ενημερωμένοι, οι πιο εκπαιδευμένοι, να έχουν ελευθερία επιλογής σε προϊόντα και ασφαλιστικές εταιρείες. Θέλουμε στη Viktoratou Insurance Brokers SA, ευτυχισμένους συνεργάτες και οι παράμετροι που οδηγούν στην ευτυχία, είναι η ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και στη ζωή. Γι’ αυτό προσπαθούμε να τους προσφέρουμε αυτονομία, ποικιλία, οικονομική ασφάλεια και τους ενθαρρύνουμε να αναλαμβάνουν υγιή ρίσκα.

Στις φονικές πυρκαγιές του Ιουλίου στο Μάτι, το γραφείο μας είχε μεγάλες αποζημιώσεις, που συνολικά ανέρχονται σε ποσά άνω των 500.000 ευρώ

Τι ποσοστό διατηρησιμότητας έχετε σαν γραφείο; Για ποιους λόγους οι πελάτες σάς εμπιστεύονται;

Το ποσοστό διατηρησιμότητάς μας ανέρχεται στο 95%. Το γραφείο μας έχει ιστορία και εμπειρία πολλών ετών στις ασφαλίσεις. Αγαπάμε πολύ αυτό που κάνουμε και σεβόμαστε τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται. Θεωρούμε ότι κάθε ασφαλισμένος έχει διαφορετικές ανάγκες για αυτό και πρέπει να αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα. Κάνουμε λοιπόν μελέτη αναγκών ανά περίπτωση και φροντίζουμε ο κάθε άνθρωπος που έρχεται σε εμάς σε πρώτη φάση να ενημερώνεται σωστά για τις επιλογές που έχει και εν συνεχεία να καθοδηγείται ορθά πριν υπογράψει το συμβόλαιό του. Απλοποιούμε διαδικασίες και νοήματα.

Βοηθάμε τους ανθρώπους να ασφαλιστούν σωστά και είμαστε δίπλα τους σε δύσκολες στιγμές. Για αυτό και οι περισσότεροι εμπιστεύονται για χρόνια τα γραφεία μας. Στις φονικές πυρκαγιές του Ιουλίου στο Μάτι, το γραφείο μας είχε μεγάλες αποζημιώσεις, που συνολικά ανέρχονται σε ποσά άνω των 500.000 ευρώ. Ιδιαίτερα θα ήθελα να αναφερθώ στην περίπτωση ασφάλισης κατοικίας που ο συμβαλλόμενος αποζημιώθηκε μέσα σε 8 ημέρες με 168.000 ευρώ, έχοντας καταβάλλει ετήσιο ασφάλιστρο 149 ευρώ. Σε τόσο δύσκολα διαχειρίσιμες καταστάσεις το να μπορούμε να ασφαλίζουμε σωστά τους κινδύνους και να δίνουμε στους ανθρώπους τη δυνατότητα να ξαναχτίσουν το σπίτι τους είναι για εμάς αυτό που μένει στο τέλος της ημέρας.

Πρόσφατα προχωρήσατε σε συνεργασία με τον Όμιλο της Ευρωκλινικής. Ποια είναι η προστιθέμενη αξία που παρέχεται στους πελάτες σας; Είναι στα σχέδιά σας παρόμοιες συνεργασίες;

Οι πολίτες αναζητούν λύσεις στην ιδιωτική υγεία για να διασφαλίσουν ότι θα έχουν πρόσβαση σε αναγκαίες υπηρεσίες και θεραπείες σε περίπτωση που χρειαστεί. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη αυτή, προχωρήσαμε σε συνεργασία με τον Όμιλο Ευρωκλινικής για να δώσουμε στους ασφαλισμένους μας σημαντικά προνόμια σε περιπτώσεις νοσηλείας ή επίσκεψης σε επείγοντα και τακτικά ιατρεία. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, σαφώς και αναζητούμε συνεχώς λύσεις που παρέχουν πρόσθετες υπηρεσίες ή εκπτώσεις στους πελάτες μας. Και στην Άνδρο, όπου διατηρούμε γραφείο προχωρήσαμε σε συνεργασία με Ιατρικό Κέντρο προκειμένου να δώσουμε στους ασφαλισμένους μας περισσότερες παροχές.

Το ποσοστό διατηρησιμότητάς μας ανέρχεται στο 95%.

Διαθέτετε γραφεία στην Αθήνα και την Άνδρο. Εντοπίζετε διαφορές ως προς το πώς ιεραρχούνται οι ανάγκες από τους πολίτες στις δύο αυτές περιοχές που δραστηριοποιήστε;

Σε γενικές γραμμές, οι ανάγκες των ανθρώπων για ασφάλιση είναι κοινές. Ωστόσο τα τελευταία δέκα χρόνια όπου εντοπίζονται τεράστια κενά στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, οι ανάγκες για ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας έχουν πολλαπλασιαστεί παντού. Ιδιαιτερότητες ανά περιοχή και περίοδο εντοπίζονται πάντα. Για παράδειγμα στην Αθήνα, υπάρχει τεράστια ανάγκη κάλυψης στον κλάδο Υγείας, αφού οι δημόσιες παροχές συνεχώς συρρικνώνονται.

Στην Άνδρο από την άλλη πλευρά, συνεργαζόμαστε με πολλούς κατοίκους εξωτερικού οι οποίοι έχουν ιδιοκτησίες στο νησί και αναζητούν λύσεις λόγω της αυξημένης ασφαλιστικής συνείδησης που διαθέτουν, αλλά και επαγγελματίες οι οποίοι καλύπτουν ανάγκες Αστικής Ευθύνης και Πυρός για τις επιχειρήσεις τους. Επιπλέον, στη Viktoratou Insur – ance Brokers SA, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και της συνεισφοράς στο κοινωνικό σύνολο, δίνουμε τη δυνατότητα στους πολίτες μέσα από δωρεάν συμβουλευτικές συναντήσεις και επιστημονικές μελέτες Ανάλυσης Αναγκών και Αντιμετώπισης Κινδύνων να αντιληφθούν τις παρούσες και μελλοντικές τους ανάγκες. Παράλληλα τους παρέχουμε και πληροφόρηση για τις παροχές του Κοινωνικού Ταμείου.

Ποια είναι η άποψή σας για τις καινοτομίες; Θεωρείτε ότι είναι απαραίτητες για τα Μεσιτικά Γραφεία;

Οι καινοτομίες έχουν αναμφίβολα σημαντικό κόστος για τις επιχειρήσεις, αλλά σίγουρα ανοίγουν νέους δρόμους. Απευθύνονται στις νέες γενιές, που περιμένουν νέα προϊόντα, με διαφοροποιημένες απαιτήσεις. Χρειάζεται όμως προσοχή, γιατί πρέπει να εφαρμόζονται σταδιακά και να ενσωματώνονται ομαλά στην καθημερινότητα των συνεργατών ώστε να μην υπάρχουν επιπτώσεις στην παραγωγικότητα και το πελατολόγιό τους. Εμείς στοχεύουμε και εφαρμόζουμε ηλεκτρονικές εφαρμογές για να απλοποιούμε τις διαδικασίες, να τις κάνουμε πιο άνετες, ταχύτερες και ουσιαστικότερες, τόσο για το συνεργάτη όσο και για τον πελάτη.  Πρέπει να δοκιμάζουμε νέα συστήματα και τεχνολογίες για να γινόμαστε περισσότερο δημιουργικοί και καινοτόμοι.

Η ασφαλιστική αγορά είναι ανδροκρατούμενη. Πόσο εύκολο είναι για μία γυναίκα να έχει ένα ρόλο ευθύνης σε αυτή;

Αυτό είναι αλήθεια και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο και όχι μόνο στην Ελλάδα. To ανδρικό φύλο επικρατεί στην ηγεσία των ασφαλιστικών ομίλων και γενικότερα στο χρηματοπιστωτικό τομέα. Ωστόσο, αυτό μεγεθύνει την πρόκληση για τις γυναίκες που έχουν ικανότητες. Σας θυμίζω ότι η Inga Beale έγινε τo 2014 η πρώτη γυναίκα CEO των Lloyds και φέτος η Stacey Cunningham έγινε η πρώτη γυναίκα επικεφαλής στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρ κης στα 226 χρόνια ιστορίας του. Τα πράγματα αλλάζουν. Για την ακρίβεια εμείς τα αλλάζουμε…

 

 


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

six − three =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Σ. Βικτωράτου: Συμπορευόμαστε με τους συνεργάτες μας! https://www.insurancedaily.gr/s-viktoratou-syborevomaste-tous-synergates-mas/