Ασφάλιση Αυτοκινήτου Ειδήσεις & Νέα

Σανίδα σωτηρίας το αυτοκίνητο για τους ανεξάρτητους διαμεσολαβητές στην Πάτρα


Συνεχίζουμε το ρεπορτάζ μας για την Ασφαλιστική αγορά της περιφέρειας – στο πλαίσιο της στήλης «Επαρχία Αγάπη μου» – αυτήν τη φορά παρουσιάζοντας το νομό Αχαΐας.

του Νίκου Μωράκη

Ως η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, η Πάτρα δεν θα μπορούσε να μην προσελκύσει την πλειονότητα των Ασφαλιστικών εταιρειών αλλά και των μεγάλων πρακτορειακών μεσιτικών σχημάτων.

Εταιρείες με agency όπως οι Allianz, AXA, Interamerican, MetLife, NN, ΑΤΕ, Εθνική και Ευρωπαϊκή Πίστη, διατηρούν γραφείο στην Πόλη ενώ διοικητικά κέντρα έχουν οι Εταιρείες Εθνική, Ευρωπαϊκή Πίστη, Ιντερσαλόνικα και Υδρόγειος. Παρουσία μέσω συνεργατών έχουν και οι υπόλοιπες εταιρείες ενώ πρόσφατα υποκατάστημα άνοιξε και η μεσιτική εταιρεία Mega Brokers.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συλλέξαμε από τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές που συμμετείχαν στο ρεπορτάζ, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πάτρας είναι εγγεγραμμένοι περίπου 300 Ασφαλιστές ενώ στην Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ν.Δ. Ελλάδος είναι εγγεγραμμένοι 50 (ενεργά μέλη που πληρώνουν την ετήσια συνδρομής τους). Στο ρεπορτάζ συμμετείχαν 14 Ασφαλιστικές εταιρείες και συναντήσαμε τόσο Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές του ελεύθερου δικτύου όσο και ασφαλιστές του agency αλλά και διοικητικούς υπαλλήλους.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κλάδος Οχημάτων

Ο κλάδος Οχημάτων και στο νομό Αχαΐας παραμένει το «οξυγόνο» των ανεξάρτητων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών. Στην πλειονότητά τους οι ασφαλιστές έχουν το 80% με 90% της παραγωγής τους στο αυτοκίνητο και συμβάσεις με ποικιλία εταιρειών προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στις εκάστοτε οικονομικές απαιτήσεις του πελάτη. Τα ταξί της πόλης που ήταν στο παρελθόν ασφαλισμένα στην Ιντερσαλόνικα έχουν μεταφερθεί πλέον στις ΕΠΥ, ενώ τα αυτοκίνητα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του δήμου καλύπτονται ασφαλιστικά από την Ιντερσαλόνικα μετά από τη διενέργεια διαγωνισμού. Ένα από τα σημαντικά ζητήματα για τα οποία πρέπει να υπάρξει κρατική μέριμνα είναι η ελλιπής αστυνόμευση της περιοχής.

Σύμφωνα με τον κ. Δημάκη, Περιφερειακό Διευθυντή της Ιντερσαλόνικα, δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα στην περιοχή – περιπολικά δεν πηγαίνουν στο τόπο του ατυχήματος παρά μόνο στα πολύ σοβαρά περιστατικά – ενώ και το ΕΚΑΒ δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσει περιστατικά με αποτέλεσμα το ασθενοφόρο της Εταιρείας να εξυπηρετεί εκτός από ασφαλισμένους της Ιντερσαλόνικα και ιδιώτες.

Τα χαμηλότερα ασφάλιστρα στην περιοχή τα δίνουν οι εταιρείες City & Evolution. Σύμφωνα με τα στοιχεία από τη Στατιστική Επετηρίδα Ασφάλισης Αυτοκινήτων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) για το 2015 ο νομός Αχαΐας εμφανίζεται μέσα στους τέσσερις νομούς που βρίσκονται πάνω από το επιτρεπτό όριο στη συχνότητα Ζημιών ενώ το μέσος κόστος ζημιών βρίσκεται στα 1.400 με 1.700 ευρώ. Σχετικά με την υψηλή συχνότητα ζημιών στο Νομό οι τοπικοί Ασφαλιστές που μιλήσαμε το αποδίδουν στη πολύ κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εθνική οδός Κορίνθου-Πατρών

Οι εταιρείες οδικής βοήθειας των εταιρειών Interamerican & Ιντερσαλόνικα διαθέτουν στο Νομό:

Interamerican: 8 γερανούς, 3 μηχανές, 2 ασθενοφόρα,  8 άτομα προσωπικό και  2 γερανούς για βαρέα οχήματα

Ιντερσαλόνικα: 5 γερανούς, 2 μηχανές, 1 ασθενοφόρο και  7 άτομα προσωπικό

 Στο ρεπορτάζ συμμετείχαν:

Ανδρέας Ντακόλιας, AIG / Νικόλαος Αλεξόπουλος, ARAG / Σπύρος Ντακόλιας, AXA /Δημήτρης Γεωργίου, INTERLIFE/ARAG / Πηνελόπη Κατσαρού, ERGO / Σωτήρης Παπαθανασόπουλος, ERGO/DAS / Χάρις Μανιατοπούλου, INTERAMERICAN / Ναυσικά Στούμπου, METLIFE / Βασίλης Παπαδόπουλος, ΑΤΕ Ασφαλιστική / Παναγιώτης Αρμπουνιώτης, ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική / Νίκος Ντούσας, ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική / Νίκος Νικολακόπουλος, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ / Κωστής Δημάκης, ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ / Γεράσιμος Μιχαλάτος, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ Ασφαλιστική / Βαγγέλης Κούρτης, ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ Ασφαλιστική


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × five =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Σανίδα σωτηρίας το αυτοκίνητο για τους ανεξάρτητους διαμεσολαβητές στην Πάτρα! https://www.insurancedaily.gr/sanida-sotirias-to-aftokinito-gia-tous-anexartitous-diamesolavites-stin-patra/