Συνεντεύξεις

Σε κερδοφόρα πορεία για 9η συνεχή χρονιά η Interlife


Στροφή προς νέα προϊόντα που στοχεύουν στα χαμηλά εισοδήματα των καταναλωτών, παρέχουν, όμως, 100% κάλυψη των πραγματικών αναγκών των νοικοκυριών, έκανε φέτος η Interlife Α.Α.Ε.Γ.Α., τονίζει στο ΑΜ ο Γιάννης Βοτσαρίδης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, προσθέτοντας ότι το 2018 θα αποτελέσει την 9η συνεχή κερδοφόρα χρονιά.

Όπως εξηγεί ο κ. Βοτσαρίδης “Η πορεία της Εταιρείας το 2017 ήταν πολύ ικανοποιητική με τα Έσοδα και τα Κέρδη να ξεπερνούν τις προβλεπόμενες εκτιμήσεις. Τα δε αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου του 2018 περιλαμβάνουν αύξηση σε όλα τα μεγέθη της Εταιρείας και Κερδοφορία για 9η συνεχή χρονιά.

Η Χρήση του 2017 έκλεισε με Κέρδη της τάξεως των €20,9 εκατ. έναντι €11,31 εκατ. το 2016 (αύξηση 84,81 %), ενώ τα Γραμμένα Ασφάλιστρα έφτασαν τα €59,03 εκατ. (αύξηση 11,59%) και τα Ίδια Κεφάλαια ανήλθαν στα €69,74 εκατ. (αύξηση 25,38%). Επιπλέον, αύξηση παρουσίασαν οι Επενδύσεις κατά 15,33% και τα Αποθέματα κατά 7,24% (103,93 εκατ. έναντι 96,91 εκατ.) με το Δείκτη Κάλυψης Αποθεμάτων να ανέρχεται στο 1,67 έναντι 1,54 και τους Δείκτες SCR στο 140,27% και MCR στο 510,71%. Η Interlife, κατά το Α’ Εξάμηνο του 2018 κατέγραψε αύξηση του συνόλου της Εγγεγραμμένης Παραγωγής της κατά 10,83% (€31,9 εκατ. έναντι €28,8 εκατ. το α’ εξάμηνο του 2017).

Τα Δεδουλευμένα Ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 16,94%, με τον κλάδο Αστικής Ευθύνης Χερσαίων Οχημάτων να αυξάνεται κατά 12,14% και τους Λοιπούς κλάδους κατά Ζημιών 32,81% έναντι του α’ εξαμήνου 2017. Επιπλέον, η Εταιρεία σημείωσε Κέρδη προ φόρων της τάξης των €5,44 εκατ. κατά το α’ εξάμηνο του 2018 καταγράφοντας κερδοφορία για ακόμη μία χρονιά.

Όπως πάντα, έτσι και το 2018, επενδύσαμε σε νέα προϊόντα που στοχεύουν στα χαμηλά εισοδήματα των καταναλωτών, παρέχουν, όμως, 100% κάλυψη των πραγματικών αναγκών των νοικοκυριών. Τη χρονιά αυτή είχαμε πολύ θετική ανταπόκριση στα νέα Προγράμματα Υγείας και Ατυχημάτων που δημιουργήσαμε: Το “LIFE Care” που αποτελεί την πλέον ολοκληρωμένη πρόταση στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης ενώ προσφέρει πλήθος καλύψεων για διάγνωση και θεραπεία με ετήσιο κόστος μόνον €50, το επιδοματικό Πρόγραμμα “BONUS x5” που συνδυάζει με ευελιξία όλα τα ασφαλιστικά επιδόματα και το ανανεωμένο “Υγεία MAXIMUM” για ολοκληρωμένη κάλυψη Υγείας σε περίπτωση νοσηλείας από Ασθένεια ή Ατύχημα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Νοσηλευτικό ίδρυμα.

Όλα τα Προγράμματα ανταποκρίνονται στην αυξημένη ζήτηση για Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας των πολιτών και καλύπτουν τα κενά της Δημόσιας Υγείας σε όλες τις βαθμίδες περίθαλψης. Τη χρονιά που πέρασε υλοποιήσαμε πέντε Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για τα νέα μας Προγράμματα Υγείας και Προσωπικών Ατυχημάτων για το Δίκτυο των Διαμεσολαβητών της Εταιρείας σε ισάριθμες πόλεις ανά την Ελλάδα, παρέχοντας, εκτός από τη γνώση, ένα ακόμη εργαλείο που έδωσε ώθηση στις πωλήσεις.

Στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η Interlife υλοποιεί το πρόγραμμα «προσφέρω …αλλιώς», στο πλαίσιο του οποίου συνέχισε να στηρίζει το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης, το Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, την «ΕΛΕΠΑΑΠ», τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών Βορείου Ελλάδος, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Σύλλογο Αιμοδοτών Καρπάθου, το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού – ΚΜΟΠ (για το πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού «Live Without Bullying») τους Γιατρούς του Κόσμου και Αθλητικά Σωματεία σε όλη την Ελλάδα, ενώ το 2018 προχώρησε στην παροχή 6 τόνων τροφίμων σε Κοινωνικά Παντοπωλεία. Επιπλέον, δημοσίευσε τον Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας 2016-2017″.

Πηγή: Ασφαλιστικό Marketing Δεκεμβρίου 2018


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 + 2 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Σε κερδοφόρα πορεία για 9η συνεχή χρονιά η Interlife! https://www.insurancedaily.gr/se-kerdofora-poria-gia-9i-synechi-chronia-interlife/