Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Σεισμός στην Πάρνηθα: Μία στις τρεις ασφαλισμένες ζημιές είναι στο ύψος της απαλλαγής


Το ζήτημα των απαλλαγών στις ασφαλίσεις περιουσίας σε περιπτώσεις που οι ζημιές είναι μικρές θέτουν αρκετοί διαμεσολαβητές στην αγορά.

της Βίκυς Γερασίμου

Ο σεισμός που σημειώθηκε στις 19 Ιουλίου 2019 από το δυτικό άκρο της Πάρνηθας οδήγησε σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες σε περίπου 2.500 ζημιές. Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι περίπου το 70% των ζημιών φτάνει τις 4.000 ευρώ σε αντίθεση με το σεισμό του 1999 που η μέση αποζημίωση ήταν κοντά στις 12.000 ευρώ, δηλαδή τριπλάσια. Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές περίπου το 1/3 των ζημιών ανέρχεται στο ποσό της απαλλαγής που προβλέπεται στο συμβόλαιο.

Έτσι βάσει των όσων ορίζονται στα περισσότερα συμβόλαια, σε ένα κτίριο 100τετραγωνικών μέτρων με ασφάλιση κεφαλαίου 100.000 ευρώ και περιεχόμενο 30.000 ευρώ, ο ασφαλισμένος έχει απαλλαγή περίπου 2.500 ευρώ όταν η μέση ζημιά είναι 4.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα: Σεισμός 5.3 ρίχτερ στην Αττική (updated)

Το ερώτημα που εγείρεται εν προκειμένω είναι εάν θα πρέπει στα συμβόλαια να προβλέπεται πώς σε περίπτωση μικρών ζημιών η απαλλαγή να είναι είτε μικρότερη είτε να μην ισχύει.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × 2 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Σεισμός στην Πάρνηθα: Μία στις τρεις ασφαλισμένες ζημιές είναι στο ύψος της απαλλαγής! https://www.insurancedaily.gr/seismos-stin-parnitha-mia-stis-treis-as/