Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η σημασία της «μη απουσίας» στις Επιμελητηριακές εκλογές

mediad.publicbroadcasting.net

Ο επιμελητηριακός θεσμός έχει ενεργό ρόλο στην εκπροσώπηση των επαγγελματιών και μπορεί να ασκήσει σημαντική πίεση στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

της Βίκυς Γερασίμου

Έχει τη δυνατότητα να στηρίξει σημαντικά τα μέλη του μέσα από χρηματοδοτήσεις και προγράμματα εκπαιδευτικά. Μπορεί -όταν οι κατάλληλοι άνθρωποι βρεθούν στις κατάλληλες θέσεις- να δώσει ισχυρή φωνή στους επαγγελματίες και δη στους επαγγελματίες της διαμεσολάβησης, ώστε αφενός να αποφευχθεί να απεμπολήσουν και άλλα δικαιώματα και αφετέρου να προσπαθήσουν να διεκδικήσουν καλύτερους όρους για την επιχειρηματικότητα.

Και σίγουρα σε μία εποχή που οι επαγγελματίες βάλλονται από την υπερφορολόγηση, την έλλειψη χρηματοδοτήσεων και τη μειωμένη ρευστότητα η εκπροσώπησή τους καθίσταται ακόμα πιο σημαντική.

Υπό το πρίσμα αυτό –δηλαδή της αναζήτησης μίας ισχυρής εκπροσώπησης και ενός λόγου ή αντίλογου στις αποφάσεις που λαμβάνονται από την πολιτεία– η συμμετοχή των μελών του Επιμελητηρίου είναι εξαιρετικά σημαντική στις επερχόμενες εκλογές.

Και πρέπει να γίνεται με βάση τη λογική του ποιος έχει την ικανότητα, τη γνώση, την ηθική και την κουλτούρα να φέρει εις πέρας το εγχείρημα του να προασπίσει και να περιχαρακώσει – στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες – τον κλάδο των επαγγελματιών.

Άλλωστε όπως έλεγε και ο Λίντον Τζόνσον «άνθρωπος χωρίς ψήφο, είναι άνθρωπος χωρίς προστασία».


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × three =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Η σημασία της «μη απουσίας» στις Επιμελητηριακές εκλογές! https://www.insurancedaily.gr/simasia-tis-mi-apousias-stis-epimelitiriakes-ekloges/