Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Σκοντάφτει η πρόταση εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής

Εθνική Ασφαλιστική

Τρεις σοβαρές ενστάσεις φέρεται να διαπιστώνει η ΕΤΕ, μέτοχος της Εθνικής Ασφαλιστικής, σε ό,τι αφορά την πρόταση εξαγοράς της θυγατρικής της, που κατέθεσε θυγατρική της Hannover Re, με έδρα τις Βερμούδες ή κατά άλλους τη Μαλαισία.

Της Βίκυς Γερασίμου

Βασικό προβληματισμό αποτελεί η πολυπλοκότητα του σχήματος που κατέθεσε την προσφορά, στο οποίο φέρεται να συμμετέχει και η ΕΧΙΝ με ένα μικρό ποσοστό. Ως δεύτερο εμπόδιο αναφέρεται το γεγονός ότι η πρόταση αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να αφορά στο χαρτοφυλάκιο της Εθνικής Ασφαλιστικής (μέρος ή σύνολο αυτού) και όχι στις μετοχές της εταιρείας. Ταυτόχρονα προβληματίζει και ο όρος που προβλέπει ότι ένα ποσοστό γύρω στο 10 με 12% του ποσού που θα δοθεί για την Εθνική θα πρέπει να αποδοθεί σε ενέργειες ΕΚΕ στην Ελλάδα.

Για τους λόγους αυτούς, πηγές του ID αναφέρουν ότι η προαναφερόμενη πρόταση δεν θα γίνει αποδεκτή από την ΕΤΕ, ενώ υπενθυμίζεται ότι η Hannover Re λέγεται ότι ανακοίνωσε πως δεν εμπλέκεται στην πρόταση της μαλαισιανής εταιρείας, ενώ κατά άλλους δήλωσε ότι δεν έχει ενδιαφέρον για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής. Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, για την επόμενη μέρα της Εθνικής Ασφαλιστικής παραμένουν ανοικτά όλα τα σενάρια, ενώ το προς τα που θα κινηθεί τελικά ο μέτοχος σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί από το χρονικό περιθώριο το οποίο θα του δοθεί από τη DG Comp, από την οποία έχει ζητηθεί ορίζοντας διετίας (εκπνοή έως το 2020).


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + 2 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Σκοντάφτει η πρόταση εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής! https://www.insurancedaily.gr/skontafti-protasi-exagoras-tis-ethnikis-asfalistikis/