Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Στα 10-12 εκατ. οι ασφαλισμένες ζημιές στην Κρήτη από την “Ωκεανίς”

newsit

Στα 10-12 εκατ. ευρώ θα κυμανθούν σύμφωνα με πληροφορίες οι ασφαλισμένες ζημιές στην Δυτική Κρήτη από την επέλαση της “Ωκεανίδος”.

της Βίκυς Γερασίμου

Από το φαινόμενο που έπληξε σε μεγάλο βαθμό την περιοχή του Ρεθύμνου και των Χανίων και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε περιουσίες και υποδομές, προκύπτουν σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες περίπου 150-200 αξιώσεις αποζημιώσεων, οι οποίες αφορούν κατά κύριο λόγο επιχειρήσεις, καταστήματα και τουριστικές μονάδες.

Τόσο το γεγονός ότι δεν κατεγράφησαν μεγάλες ζημιές σε παραλιακές επιχειρήσεις όσο και τα αντιπλημμυρικά έργα που είχαν γίνει στις περιοχές αυτές οδήγησαν στον περιορισμό του ύψους των ασφαλιστικών αποζημιώσεων.

Αν και ακόμα δεν έχει υπάρξει ολοκληρωμένη εικόνα σε σχέση με τις συνολικές ζημιές, είναι ωστόσο εμφανές για άλλη μία φορά το ασφαλιστικό χάσμα που καταγράφεται, με δεδομένο ότι οι ζημιές στο μεγαλύτερο μέρος των κατοικιών είναι ανασφάλιστες όπως άλλωστε και οι δημόσιες υποδομές.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × five =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Στα 10-12 εκατ. οι ασφαλισμένες ζημιές στην Κρήτη από την "Ωκεανίς"! https://www.insurancedaily.gr/sta-10-12-ekat-asfalismenes-zimies-stin-kriti-apo-tin-okeanis/