ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Στη Λαμία προτιμούν το “φακελάκι” από προγράμματα Υγείας


Συνεχίζουμε το ρεπορτάζ μας για την Ασφαλιστική Αγορά στο νομό Φθιώτιδας – στο πλαίσιο της στήλης “Ασφαλιστικό Οδοιπορικό” – παρουσιάζοντας την εικόνα που σχηματίσαμε για τους κλάδους ζωής, υγείας & γενικών ασφαλειών διαμορφώνοντας παράλληλα και το συμπέρασμά μας από τη γενικότερη επικοινωνία που είχαμε με τους ασφαλιστές της περιοχής.

ρεπορτάζ: Νίκος Μωράκης (nikosmorakis@moraxmedia.gr)

Η Λαμία, όπως οι περισσότερες πόλεις της περιφέρειας, δεν έχει ιδιωτική κλινική. Ο κόσμος προκειμένου να εξυπηρετηθεί είτε πηγαίνει στο Κρατικό Νοσοκομείο της πόλης – καινούργιο νοσοκομείο μεν με καινούργια μηχανήματα αλλά με ελλείψεις προσωπικού δε – είτε κατεβαίνει Αθήνα σχεδόν δυόμιση ώρες μακριά. Η πόλη της Λαμίας όμως έχει μια ακόμη ιδιαιτερότητα. Εκτός από ιδιωτική κλινική δεν έχει ούτε πολυϊατρείο καθώς το μοναδικό στην πόλη υπολειτουργεί. Μεγάλα διαγνωστικά κέντρα όπως η Affidea και η Βιοϊατρική έχουν συνεργαζόμενους γιατρούς αλλά για τις πιο σοβαρές εξετάσεις ο κόσμος πρέπει να βγει εκτός πόλης. Στο ερώτημά μας σε Ασφαλιστές αν ο κόσμος ενδιαφέρεται για προγράμματα ασφάλισης της υγείας του, οι βασικές απόψεις που ακούσαμε ήταν τρεις.

Διαβάστε επίσης: Λαμία: Η πρωτεύουσα των μαύρων κωδικών 

Η μια και πιο συνηθισμένη ήταν ότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά. Λογικό και κατανοητό. Η δεύτερη ότι αφού δεν υπάρχουν υποδομές τι να την κάνουν την ιδιωτική ασφάλιση υγείας και η τρίτη που μας φάνηκε 100% παράλογη αλλά ελληνική ήταν ότι αν συμβεί κάτι προτιμούν τα λεφτά που θα δώσουν να είναι φακελάκι στον γιατρό παρά σε ιδιωτικό συμβόλαιο. Τον κλάδο Zωής και Υγείας στην πόλη τον δουλεύουν οι εταιρείες με agency όπως της AXA με τέσσερις αποκλειστικούς συνεργάτες, της Εθνικής με επτά αποκλειστικούς συνεργάτες και των MetLife και ΝΝ, ενώ στο παρελθόν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Φθιώτιδας είχε ομαδικό συμβόλαιο υγείας το οποίο όμως δεν συντηρήθηκε και σταμάτησε. Το agency της International Life σχεδόν στο σύνολό του απορροφήθηκε από την Ευρωπαϊκή Πίστη, ενώ παρουσία στην πόλη είχε και η Ασπίς. Όπως σε κάθε υποκατάστημα της Ιντερσαλόνικα, έτσι και στη Λαμία λειτουργεί ιατρικό κέντρο με τις βασικές ειδικότητες γιατρών τους οποίους όλοι οι ασφαλισμένοι στην εταιρεία έχουν το δικαίωμα να επισκέπτονται.

από αριστερά: Η ομάδα agency της Εθνικής Ασφαλιστικής, Κόκκορης Ιωάννης υπεύθυνος γραφείου Λαμίας ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, Πουτουρούδης Γιάννης, Συντονιστής Διευθυντής ΑΤΕ Ασφαλιστική, Τζέλα Λώλου υπεύθυνη γραφείου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ, Παντελής Παπαντωνίου Ασφαλιστικός Πράκτορας, Γιώργος Λύτρας Ασφαλιστικός Σύμβουλος ΑΧΑ

Στο ρεπορτάζ του οδοιπορικού συμμετείχαν 8 Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές από 7 Ασφαλιστικές εταιρείες (Εθνική, AXA, ERGO, Ιντερσαλόνικα, Μινέττα, Interlife & ΑΤΕ). Συγκεκριμένα για τις ανάγκες του ρεπορτάζ επικοινωνήσαμε και επισκεφτήκαμε τα γραφεία των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών:

  • Γιώργου Λύτρα, Ασφαλιστικός Σύμβουλος AXA
  • Κωνσταντίνου Πράπα, Διευθυντή Γραφείου Εθνική Ασφαλιστική – υποκατάστημα Λαμίας
  • Ιωάννη Κόκκορη, Υπεύθυνου γραφείου Λαμίας Μινέττα Ασφαλιστική
  • Γιάννη Πουτουρούδη, Συντονιστή Διευθυντή ΑΤΕ Ασφαλιστική
  • Γιάννη Συγγούνη, Πρακτορείο Ασφαλειών, ERGO & Eurolife Ασφαλιστική
  • Παντελή Παπαντωνίου, Ασφαλιστικού Πράκτορα
  • Γιώργο Θανασούρα, Μεσίτη Ασφαλειών
  • Τζέλα Λώλου, υπεύθυνη γραφείου Ιντερσαλόνικα

Γενικοί κλάδοι

Στους Γενικούς Κλάδους, ασθενείς αλλά υπαρκτές είναι οι ασφαλίσεις αστικής ευθύνης και πυρός. Στη Λαμία πολλοί κάτοικοι είχαν επενδύσει τις «καλές εποχές» σε ακίνητα με σκοπό να τα νοικιάζουν σε φοιτητές μιας και το πανεπιστήμιο της πόλης όπως και το ΤΕΙ είχαν αρκετά τμήματα. Μια επένδυση που όπως φάνηκε δεν ευδοκίμησε καθώς αρκετά από τα τμήματα μεταφέρθηκαν σε άλλα πανεπιστήμια κοντινών νομών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να μείνουν χρεωμένοι στα ακίνητα που επένδυσαν, τα οποία όμως έπρεπε να είναι ασφαλιστικά καλυμμένα. Έτσι πολλά από αυτά ήταν και είναι αντικείμενο ασφαλιστικής δραστηριότητας που στις περισσότερες των περιπτώσεων μονοπωλούν οι τράπεζες. Όσον αφορά τον κλάδο αστικής ευθύνης, συνομιλώντας με τους ασφαλιστές εντοπίσαμε ότι δουλεύεται κατά περίπτωση και από το πόσο ασχολείται ο ασφαλιστής.

Συμπέρασμα 

Από το ρεπορτάζ μας στην Ασφαλιστική αγορά του νομού Φθιώτιδας καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ενώ η Λαμία είναι το αστικό κέντρο του νομού ο κόσμος έχει μοιραστεί και στις γύρω πόλεις. Στυλίδα, Δομοκός, Άγιος Κωνσταντίνος, Μακρακόμη και Αταλάντη αποτελούν τις κύριες κατοικίες πολλών Ασφαλιστών οι οποίοι έχουν μοιραστεί και ο κάθε ένας δραστηριοποιείται στον τόπο του. Από τις πληροφορίες που συλλέξαμε θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Νομός εκτός από πρωτεύουσα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας θα μπορούσε να είναι και η πρωτεύουσα των μαύρων κωδικών. Παρουσία στο Νομό έχουν όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ασφαλιστών που ανήκαν σε agency system και στην πορεία ανεξαρτητοποιήθηκαν ανοίγοντας το δικό τους γραφείο.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × 2 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Στη Λαμία προτιμούν το "φακελάκι" από προγράμματα Υγείας! https://www.insurancedaily.gr/sti-lamia-protimoun-fakelaki-apo-programmata-ygias/