ΔΙΕΘΝΕΙΣ

Στη λίστα των 100 πιο βιώσιμων εταιρειών η Generali


Στη λίστα των “100 πιο βιώσιμων εταιρειών στον κόσμο’ κατατάσσεται η Generali στην 16η έκδοση του Corporate Knights. Η λίστα των 100 εταιρειών προέκυψε από την εκτίμηση συνολικά 7.395 εταιρειών με έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ.

Μεταξύ των εταιρειών “Global 100” 2020, οι 49 εταιρείες έχουν της έδρα τους στην Ευρώπη, οι 29 στις Η.Π.Α. Και τον Καναδά, 18 στην Ασία, 3 στη Νότια Αμερική και μία στην Αφρικανική ήπειρο.

Η αναγνώριση αυτή αναδεικνύει την εξέλιξη του ταξιδιού βιωσιμότητας της Generali, που είναι αναπόσπαστο μέρος του στρατηγικού σχεδίου “Generali 2021”.

Μέχρι το 2021, η Generali έθεσε ως στόχο πράσινες και βιώσιμες επενδύσεις ύψους € 4,5 δισ καθώς και το να πετύχει αύξηση 7-9% στα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα σε πράσινα και κοινωνικά προϊόντα.

Επιπλέον, τον Σεπτέμβριο του 2019, η Generali εξέδωσε το πρώτο Πράσινο ομόλογο της Ευρώπης στον ασφαλιστικό τομέα για το ποσό των 750 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τις άμεσες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, το 2018 ο Όμιλος επέλεξε την ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές για το 88% της συνολικής του ηλεκτρικής ενέργειας.

Η δέσμευση της Generali για βιωσιμότητα επιβεβαιώνεται και από τους πολυάριθμους

δείκτες βιωσιμότητας στους οποίους περιλαμβάνεται, όπως οι: Dow Jones Sustainability Europe Index, MSCI ESG Leaders Indexes, FTSE4Good Europe και Euronext Vigeo Europe 120.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × two =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Στη λίστα των 100 πιο βιώσιμων εταιρειών η Generali! https://www.insurancedaily.gr/sti-lista-ton-100-pio-viosimon-etaireion/