Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Στη Βουλή προς έλεγχο το νομοσχέδιο για την IDD


Στη νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής, προς έλεγχο, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες του ID το νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας IDD περί ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Του Πλάτωνα Τσούλου

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες η Επιτροπή της βουλής θα έχει καταγράφει τις παρατηρήσεις της, ώστε το υπουργείο Οικονομικών να ολοκληρώσει την τελική επεξεργασία του νομοσχεδίου και η νομοθετική πρόταση της κυβέρνησης να πάρει το δρόμο προς την ολομέλεια του κοινοβουλίου για την ψήφιση της.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, δεν αναμένονται εκπλήξεις σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, γεγονός που σημαίνει ότι η ασφαλιστική διαμεσολάβηση θα πρέπει ήδη να μετρά αντίστροφα για την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου.

Αδιευκρίνιστο παραμένει, ωστόσο, αν στο νομοσχέδιο θα προβλέπεται ολιγόμηνη περίοδος προσαρμογής της αγοράς στις διατάξεις που θα αφορούν τροποποιήσεις οι οποίες γίνονται στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο περί ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Σημειώνεται ότι, για τις προωθούμενες αλλαγές η διαμεσολάβηση δεν έχει λάβει γνώση και για το λόγο αυτό εκτιμάται θα χρειαστεί μικρό διάστημα ώστε να προετοιμαστεί σχετικά.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen + twelve =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Στη Βουλή προς έλεγχο το νομοσχέδιο για την IDD! https://www.insurancedaily.gr/sti-vouli-pros-elegcho-nomoschedio-gia-tin-idd/