Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Στο «τραπέζι» οι αποζημιώσεις της Ασπίς

ΣΥΡΙΖΑ

Θετικά τοποθετήθηκε, χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια, να δρομολογηθεί μια συντονισμένη συνάντηση όλων των αρμόδιων φορέων ώστε αφενός να επιταχυνθούν οι διαδικασίες καταβολής των αποζημιώσεων, αφετέρου να ενεργοποιηθεί ταχύτερα το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζώης.

Του Πλάτωνα Τσούλου

Ο Σύλλογος ζητεί να οργανωθεί συνάντηση με εκπροσώπους του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος, του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής, της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και, φυσικά, της εκκαθάρισης, ώστε να επανεξετασθεί συνολικά το θέμα, μετά και τις τελευταίας δικαστικές αποφάσεις βάσει των οποίων δικαιώνονται κάτοχοι επενδυτικών τίτλων του πάλαι ποτέ ισχυρού ασφαλιστικού ομίλου.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ο πληθυσμός όσων θα λάβουν τελικά αποζημιώσεις αυξάνεται, με αποτέλεσμα να αλλάζει ο… λογαριασμός της εκκαθάρισης και να απαιτείται η άμεση εμπλοκή του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ο Σύλλογος των Ζημιωθέντων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, η επιδιωκόμενη συνάντηση των εκπροσώπων των αρμόδιων φορέων θα πραγματοποιηθεί πριν το τέλος του έτους.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × four =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Στο «τραπέζι» οι αποζημιώσεις της Ασπίς! https://www.insurancedaily.gr/sto-trapezi-apozimiosis-tis-aspis/