Ειδήσεις

«ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ»: Έκθεση του Πέτρου Ζουμπουλάκη

Πέτρος Ζουμπουλάκης,ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ

Με μια μοναδική έκθεση του Πέτρου Ζουμπουλάκη, που φέτος συμπληρώνει πενήντα χρόνια στο ελληνικό καλλιτεχνικό γίγνεσθαι, ανοίγει τις πύλες του το 2020 ο Χώρος Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ», με θέμα την πόλη μας, την Αθήνα.

Από τις 9 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου οι επισκέπτες του Χώρου Τέχνης θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ξανά σε βάθος, ως ιδέα, ιστορία, καθημερινότητα και εμπειρία, τη σύνθετη κι αντιφατική, Αθήνα. Άλλωστε, όπως έχει πει και ο ίδιος ο ζωγράφος: «Με την Αθήνα συνδέομαι με σχέση αγάπης και μίσους. Στην Αθήνα γεννήθηκα, στην Αθήνα μεγάλωσα, την γνώρισα σε όλες τις μεταλλάξεις της, η Αθήνα με πονάει καθημερινά».

Η ιστορικός τέχνης, Βένια Παστάκα, σημειώνει: «Ο Π. Ζουμπουλάκης μέσα από τη βιωματική σχέση που έχει με την πόλη του, παρουσιάζει μια έκθεση που απαρτίζεται τόσο από έργα που δημιούργησε κατά τη διάρκεια της ζωγραφικής του πορείας όσο και από οπτικοακουστικό υλικό, αλλά και αντικείμενα που αποσκοπούν στο να δημιουργήσουν γνώριμες «γωνιές» της πρωτεύουσας. Με τον τρόπο αυτό δημιουργεί πέρα από μια ιδιαίτερη αισθητική εμπειρία, μια εικαστική μικρογραφία της καθημερινής πραγματικότητας των κατοίκων της Αθήνας». Και υπογραμμίζει: «Από την άλλη πλευρά, η έκθεση αναδεικνύει για άλλη μια φορά τη μεγάλη ζωγραφική του Πέτρου Ζουμπουλάκη· σχεδιαστική άνεση, αρμονία χρώματος και σύνθεσης. Ένας μοντέρνος κλασικός και ταυτόχρονα ένας κλασικός μοντέρνος».

Πέτρος Ζουμπουλάκης,ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ

Ο Πέτρος Ζουμπουλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Kαλών Τεχνών με δάσκαλο τον Γιάννη Μόραλη (1956-1961). Διοργάνωσε πενήντα πέντε ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, ενώ έλαβε μέρος σε πολλές σημαντικές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 1961, παράλληλα με τη ζωγραφική εργάστηκε για το θέατρο και τον κινηματογράφο, φιλοτεχνώντας σκηνικά και κοστούμια. Έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, στην Πινακοθήκη της Bουλής, σε Πινακοθήκες πολλών δήμων της χώρας, στις συλλογές των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού, στα Μουσεία Πιερίδη και Βορρέ και σε πλήθος ιδιωτικών και δημόσιων συλλογών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 2011 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το σύνολο της καλλιτεχνικής του δημιουργίας.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + ten =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
«ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ»: Έκθεση του Πέτρου Ζουμπουλάκη! https://www.insurancedaily.gr/stoart-korai-ekthesi-toy-petroy-zoympo/