Ασφαλιστικές Ειδήσεις

«ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ»: Έκθεση ζωγραφικής της Εύης Σιδέρη

stoart ktirio,ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ

Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Εύης Σιδέρη, με τίτλο «Το δάσος ακούει», θα πραγματοποιηθεί στο χώρο τέχνης ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 8 έως τις 31 Μαΐου και θα αποτελείται από 18 έργα με κυρίαρχο θέμα τα τοπία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η συγγραφέας – θεωρητικός τέχνης, Μαρία Γιαγιάννου, «με τη λέξη τοπίο μπορούμε να εννοήσουμε ό,τι επιθυμούμε, φτάνει η ματιά που το περικλείει να είναι αποστασιοποιημένη και συνειδητή. “Τόπος” και “τοπίο” δεν σημαίνουν το ίδιο. Εκείνο που μετατρέπει έναν τόπο σε τοπίο είναι η ικανότητα να συνδέουμε τις οπτικές πληροφορίες που κολυμπούν μπροστά μας και να φτιάχνουμε νοητές ενότητες».

Εύη Σιδέρη,ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ

Η εικαστικός Εύη Σιδέρη σπούδασε ζωγραφική στην Αμερική στο Lindberg College του St. Louis, Missouri και γραφικές τέχνες στο Αθηναϊκό Τεχνολογικό Ινστιτούτο με δασκάλους τους Δ. Μυταρά, Γ. Γεωργιάδη, Γ. Παρμακέλη, Μ. Σπέντζα και άλλους.

Ασχολήθηκε με τις εφαρμοσμένες τέχνες και την τέχνη του βιβλίου και συνεργάστηκε με μεγάλα περιοδικά και εφημερίδες, όπως: Hellenews, Express, Βήμα, Έθνος κ.α.

Έχει πραγματοποιήσει αρκετές ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πλήθος ομαδικές από το 1990 έως σήμερα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα της υπάρχουν σε πολλές ιδιωτικές συλλογές, στην Πινακοθήκη του Δήμου Τριπόλεως και στο Μουσείο Βορρέ.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 − four =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
«ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ»: Έκθεση ζωγραφικής της Εύης Σιδέρη! https://www.insurancedaily.gr/stoart-korai-ekthesi-zografikis-tis-evis-sideri/