ΕΚΕ

Στον απόηχο του κοινωνικο-οικονομικού αποτυπώματος της Interamerican: H «μεγάλη εικόνα» από τον Γ. Ρούντο

Γ. Ρούντος

H Interamerican εντυπωσίασε και πάλι με μια κίνηση που ελάχιστες επιχειρήσεις έχουν κάνει στην Ελλάδα, με τη μελέτη για το κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμά της. Ο τομέας της υπευθυνότητας και βιώσιμης ανάπτυξης στην εταιρία για μια ακόμα φορά έδειξε πόσο «τραβάει μπροστά το κάρο» και για την ασφαλιστική αγορά.

Καταληκτικά στην εκδήλωση της παρουσίασης, δόθηκαν από τον επικεφαλής του τομέα εταιρικών υποθέσεων της εταιρίας Γιάννη Ρούντο σημαντικά, αξιοπρόσεκτα μηνύματα. Το έμπειρο στέλεχος της Interamerican ανέφερε ότι «ανάλογες μελέτες όπως αυτή της επίδρασης της Interamerican στην κοινωνία και στην οικονομία, καθώς και η αντίστοιχη μελέτη του ΙΟΒΕ για ολόκληρη την ασφαλιστική αγορά, είναι η αιχμή του δόρατος για την υποστήριξη της αξιοπιστίας και της φερεγγυότητας, εργαλείο για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στις ασφαλιστικές εταιρίες», ώστε να ξεπεράσει η αγορά πληγές αναξιοπιστίας από το παρελθόν της, καθώς βοηθάει πλέον και η αυστηροποίηση της εποπτείας.

Και ακόμα, τόνισε ότι «αναφερόμαστε σε βιώσιμη ανάπτυξη γιατί βιωσιμότητα και ανάπτυξη είναι έννοιες αναπόσπαστα δεμένες μεταξύ τους: βιώσιμο μπορεί να είναι και ένα σουπερμάρκετ που γίνεται περίπτερο, αλλά όχι βέβαια σε ανάπτυξη, ενώ αν μιλήσουμε μόνο για ανάπτυξη, το αμέσως τιθέμενο ερώτημα είναι, ανάπτυξη για ποιόν;». Υπογράμμισε ότι «τα πράγματα τα οδηγούν οι πολίτες και η ευρύτερη κοινωνία – σε αυτούς πρέπει να ανταποκρινόμαστε, αυτούς να ακολουθούμε».

Ο Γιάννης Ρούντος αναφέρθηκε και στις μεγάλες αξίες του τόπου: «Αγνοούμε ή περιφρονούμε, χάνοντας πολλά, τον πολιτισμό και το φυσικό περιβάλλον που είναι όλος ο ανεκτίμητος πλούτος για την Ελλάδα. Αξίζει να επενδύουμε σε αυτό το απόθεμα και να το αναδεικνύουμε για τη βιώσιμη ανάπτυξή μας. Βλέπετε ότι τον ορυκτό πλούτο -που άλλωστε δεν είναι καθόλου πράσινος, όταν μιλάμε για ταχύτατη, καταστροφική κλιματική αλλαγή και πιο σωστά για διαχείριση κλιματικής κρίσης- τον διεκδικούν πολλοί σε γεωπολιτικές διελκυστίνδες, σε γκρίζες ζώνες και σε θαλάσσια οικόπεδα, που γίνονται περισσότερο πρόβλημα παρά λύση».

Πραγματικά, το πιο ουσιαστικό κλείσιμο, «η μεγάλη εικόνα» που ο ομιλητής την έχει, σε μια συζήτηση και παρουσίαση της μελέτης για την επίδραση της εταιρίας στην κοινωνία και την οικονομία, που δίνει πόντους και συνολικά στην ασφαλιστική αγορά.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − 3 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Στον απόηχο του κοινωνικο-οικονομικού αποτυπώματος της Interamerican: H «μεγάλη εικόνα» από τον Γ. Ρούντο! https://www.insurancedaily.gr/ston-apoicho-toy-koinoniko-oikonomiko/