Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Συνεχίζεται η πτώση της ασφαλιστικής παραγωγής και το πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου 2013, κυρίως στους κλάδους ζωής


Emporio_PtosiΗ πτωτική πορεία της ασφαλιστικής αγοράς συνεχίστηκε και το πρώτο πεντάμηνο του 2013. Με την ελληνική οικονομία στην έκτη συνεχή χρονιά ύφεσης αναμενομένο ήταν. Πάντα όμως ελπίζεις ότι κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσει ο Έλληνας ότι μοναδικός του σύμμαχος και συμπαραστάτης στην περίπτωση ενός απρόοπτου γεγονότος, σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, είναι η ιδιωτική ασφάλιση, κανένας άλλος. Από την άλλη, όταν δεν έχει ούτε για τα καθημερινά απαραίτητα, όταν τα μεγαλωμένα και σπουδασμένα παιδιά του είναι άνεργα και τα συντηρεί αυτός, πώς να τον κατηγορήσεις; Ας όψονται οι βολεμένοι πολιτικοί μας και το success story τους.

Η αγορά μας πάντως σημείωσε 11,7% μείωση το πρώτο πεντάμηνο του 2013 έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2012. Συγκεκριμένα, η συνολική παραγωγή ανήλθε σε 1.668.932.761,49 ευρώ και κατανέμεται σε 995.416.677,12 ευρώ για τους κλάδους κατά ζημιών (που σημείωσαν μείωση 5,1%) και σε 673.516.084,38 ευρώ για τους κλάδους ζωής και υγείας (που σημείωσαν μεγάλη μείωση 19,9%).

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η παραγωγή της αστικής ευθύνης οχημάτων καταγράφει μείωση 7,3%, παρά το νόμο περί ανασφαλίστων και τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας περί 600.000 ανασφάλιστων οχημάτων που ασφαλίστηκαν από την αρχή του έτους.

Ακολουθεί η έκθεση της ΕΑΕΕ.

[gview file=”https://www.insurancedaily.gr/upload/2013/08/eaee_paragwgi_pentaminou2013.pdf” height=”400px” width=”600px” save=”1″]


1 Comment

1 Σχολιο

 1. Despoina Karantairi

  Aug 20, 2013 at 1:34 PM

  Και θα συνεχιστει η πτωση μεχρι να εισπραξουν οι εξαπατημενοι της ΑΣΠΙΣ και της C.V. τα χρηματα που του εκλεψαν.
  Το προβλημα δεν ειναι των μετοχων των ασφαλιστικων εταιρειων, αυτοι εχουν και τα δισεγγονα τους εξασφαλισμενα, το προβλημα ειναι για εμας τους διαμεσολαβουντες και τους υπαλληλους των ασφαλιστικων εταιρειων που καθε μερα χανουν αν οχι την δουλεια τους το μεγαλυτερο μερος του εισοδηματος τους.
   
  Προσωπικα δεν εχω δει ακομα, και δεν πιστευω ποτε να δω, να πληρωνει το περιφημο επικουρικο ταμειο τους εξαπατημενους των απατεωνων της ασφαλιστικης αγορας.

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 1 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Συνεχίζεται η πτώση της ασφαλιστικής παραγωγής και το πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου 2013, κυρίως στους κλάδους ζωής! https://www.insurancedaily.gr/sunexizetai-i-ptosi-tis-asfalistikis/