Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Sunlight: Καταβλήθηκαν τα τελευταία 48 εκατ. της αποζημίωσης


Στην αποκατάσταση της παραγωγικής δυναμικότητας στο νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Ξάνθης και την πλήρη καταβολή του υπολοίπου της ασφαλιστικής αποζημίωσης αναφέρεται η Sunlight στην ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων. Θυμίζουμε ότι η αποζημίωση της Sunlight αφορούσε τη φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Νέο Όλβιο Ξάνθης το Μάιο του 2018 και είναι η μεγαλύτερη αποζημίωση που δίνεται στην Ελλάδα για μία ζημιά.

της Βίκυς Γερασίμου

Συνολικά το ποσό της αποζημίωσης ανερχόταν στα 66 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα τελευταία 48 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν από τις ασφαλιστικές στο 1ο εξάμηνο του 2019. Το εναπομείναν αυτό ποσό “υπήρξε” όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας “και η βασική πηγή χρηματοδότησης” για το έργο ανακατασκευής του τμήματος του εργοστασίου που είχε πληγεί. Πλέον, το εν λόγω τμήμα είναι  σε πλήρη λειτουργία, με τις νέες εγκαταστάσεις να ενσωματώνουν τις βέλτιστες πρακτικές σε θέματα παραγωγικής λειτουργίας, υγιεινής και ασφάλειας, αναβάθμιση η οποία χρηματοδοτείται από ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό”.

Το τέλος του 1ου εξαμήνου του 2019 σηματοδότησε για τη SUNLIGHT την ανάκτηση της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου της στο Ν. Όλβιο της Ξάνθης στα προ της φωτιάς του Μαΐου 2018 επίπεδα, σε χρόνο ρεκόρ.

Στο ασφαλιστικό σχήμα:

Παράλληλα, την ίδια χρονική περίοδο, η SUNLIGHT κατάφερε την ολική της επαναφορά στις διεθνείς αγορές βιομηχανικών μπαταριών, στις οποίες διατηρεί σημαντικά μερίδια, καθώς και το λανσάρισμα της νέας σειράς μπαταριών Li.ON FORCE που βασίζονται στην τεχνολογία λιθίου.

Το 1ο  εξάμηνο του 2019, τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου επανήλθαν σε θετικά επίπεδα. Αναλυτικότερα, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε €78 εκατ. , έναντι €76 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο, καταφέρνοντας αύξηση 2,7%.

Σε επίπεδο αποτελεσμάτων προ τόκων, φόρων, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA), ο Όμιλος κατέγραψε κέρδη €11,3 εκατ. , έναντι ζημίων 27,2 εκατ. την ίδια περίοδο του 2018. Τα δε κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €6,3 εκατ. , έναντι ζημιών €33,2 εκατ. , την ίδια περίοδο πέρυσι. Σημειώνεται ότι το 1ο εξάμηνο του 2018, τα αποτελέσματα του Ομίλου και της Εταιρείας είχαν επιβαρυνθεί από την απομείωση των καταστραμμένων  περιουσιακών στοιχείων, όπως και την μειωμένη παραγωγική δραστηριότητα των δύο τελευταίων μηνών αυτού.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − nine =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Sunlight: Καταβλήθηκαν τα τελευταία 48 εκατ. της αποζημίωσης! https://www.insurancedaily.gr/sunlight-katavlithikan-ta-teleytaia-48-ekat-tis/